*

Așa cum există o ”artă de a călători” sau o ”artă de a povesti”, există și o ”artă de a te informa” despre tot este mai interesant și de folos omului trăitor pe Planeta Albastră. Niciodată nu voi spune că am aflat destul sau că am aflat totul despre orice. O mare parte a timpului meu liber îl petrec colindând Lumea Planetei Albastre, adunând imagini și informații prețioase despre Istoria Planetei, despre Istoria Umanității, despre Învățături ale unor mari maeștri spirituali, informații din domeniile științei, tehnologiei, culturii, din domeniul artei și despre multe alte lucruri care îmi bucură privirea, mintea și sufletul. Vreau să aflu cât mai multe din ”Pomul Cunoașterii”, chiar dacă, după cum susțin unii, Dumnezeu l-ar fi alungat pe Om din Rai, tocmai pentru că ”a mâncat din Fructul Oprit al Pomului Cunoașterii”. Oare, să-l fi făcut Dumnezeu pe Om doar ca să se plimbe pe Pământ, fără a avea o menire, un rost !? Adevărul este doar pe jumătate spus. Dumnezeu nu l-a pedepsit pe om pentru că a ”mâncat din Fructul Pomului Cunoașterii”, ci pentru că a ales din ”Cunoaștere”, pe lângă altele, și gândirea Egoului Negativ, adică a Răului.

luni, 18 iulie 2016
Leopardul  Înnorat  - Clouded  Leopard  (Neofelis Nebulosa)  este o felină sălbatică  care trăiește la poalele Muntilor Himalaya, Continentul Asia.  
In anul 2008, Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN) a clasificat  acest animal ca fiind vulnerabil. Dimensiunea totală a populației este suspectat de a fi mai putin de 10.000 de exemplare mature, cu o tendință de scădere a populației. 
Principalele cauze care pun în pericol viața acestui animal sunt distrugerea habitatului natural și vânătoarea.