luni, 18 iulie 2016




Leopardul  Înnorat  - Clouded  Leopard  (Neofelis Nebulosa)  este o felină sălbatică  care trăiește la poalele Muntilor Himalaya, Continentul Asia.  
In anul 2008, Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN) a clasificat  acest animal ca fiind vulnerabil. Dimensiunea totală a populației este suspectat de a fi mai putin de 10.000 de exemplare mature, cu o tendință de scădere a populației. 
Principalele cauze care pun în pericol viața acestui animal sunt distrugerea habitatului natural și vânătoarea.