*

Așa cum există o ”artă de a călători” sau o ”artă de a povesti”, există și o ”artă de a te informa” despre tot este mai interesant și de folos omului trăitor pe Planeta Albastră. Niciodată nu voi spune că am aflat destul sau că am aflat totul despre orice. O mare parte a timpului meu liber îl petrec colindând Lumea Planetei Albastre, adunând imagini și informații prețioase despre Istoria Planetei, despre Istoria Umanității, despre Învățături ale unor mari maeștri spirituali, informații din domeniile științei, tehnologiei, culturii, din domeniul artei și despre multe alte lucruri care îmi bucură privirea, mintea și sufletul. Vreau să aflu cât mai multe din ”Pomul Cunoașterii”, chiar dacă, după cum susțin unii, Dumnezeu l-ar fi alungat pe Om din Rai, tocmai pentru că ”a mâncat din Fructul Oprit al Pomului Cunoașterii”. Oare, să-l fi făcut Dumnezeu pe Om doar ca să se plimbe pe Pământ, fără a avea o menire, un rost !? Adevărul este doar pe jumătate spus. Dumnezeu nu l-a pedepsit pe om pentru că a ”mâncat din Fructul Pomului Cunoașterii”, ci pentru că a ales din ”Cunoaștere”, pe lângă altele, și gândirea Egoului Negativ, adică a Răului.

sâmbătă, 23 iulie 2016

OMUL MODERN CU PRETENȚII DE INDIVID CIVILIZAT

”NATURA ESTE ARTA LUI DUMNEZEU CEL VESNIC” - spunea Dante Aligheri. O ARTA PE CARE OMUL A PRIMIT-O GRATIS DE LA DUMNEZEU, AVAND DOAR OBLIGATIA DE A TRAI IN ARMONIE CU EA.

La începuturi, când oamenii încă nu erau cuprinși de boli grave cum ar fi lăcomia, lipsa de respect, intoleranța, îmbogățirea rapidă și fără efort,  a existat un echilibru, o armonie între om și natură.

Atunci când era nevoit să taie un copac, pentru cele necesare traiului, omul se așeza în genunchi în fața copacului și spunea o rugăciune, își cerea iertare pentru că el trebuia să taie acel copac. În locul acelui copac omul planta alți trei sau mai mulți copaci tineri, pentru ca pădurea și viețuitoarele ei să nu aibă de suferit.

Din păcate, astăzi, omul modern, cu pretenții de individ civilizat, cu căști în urechi și scări rulante sub picioare, cu mașină la ușa casei și plasmă pe pereți, cu dorința arzătoare de a se îmbogăți peste noapte, nu mai dă nici doi bani pe ARTA LUI DUMNEZEU, PE ARMONIA DINTRE OM ȘI NATURĂ.

Cele mai mari păduri ale Terrei sunt pe jumătate distruse de către omul modern.

În fiecare minut, se taie 26 de hectare de pădure.

Omul modern depozitează gunoaie de tot felul în zone împădurite. Dacă este cu chef le și incendiază. Pentru el nu contează dacă pădurea și viețuitoarele ei suferă.

Se taie zeci și sute de copaci pentru ca omul modern sa-și construiască ”o căsuță ca în povești” în mijlocul pădurii, pentru că iubește natura, spune el.

Animalele pădurii suferă și ele atunci când omul modern simte nevoia de aer curat și de relaxare și ucide cu zâmbetul pe buze, zeci și sute de animale nevinovate.

Și exemplele pot continua ...

Mă întreb, de multe ori, dacă omul modern va fi vreodată capabil să facă, pe gratis, numai din iubire și respect, ceva asemănător cu ceea ce a făcut Dumnezeu pentru el !?


Dorangelo Roman