MIHAI EMINESCU
http://superimagini-album.blogspot.ro/2017/12/te-cheama-iar-durerea-din-fundul.html

MIHAI EMINESCU - ROMÂNUL ABSOLUT 


Câteva gânduri ale generațiilor de astăzi de români, scrise în versuri, și adresate marelui poet :

”Te cheamă iar durerea, din fundul disperării ..
De când te-ai dus, bădiță, o ducem tot mai rău,
O larmă infernală ne-apropie de hău,
Nu mai găsești nimica din tot ce-a fost odată
Și tot mai goală-i viața, pustie și săracă.

Flăcăi-s duși departe, să-ți spun ? Că mi-e rușine.
Sunt rătăciți prin lume, milogi la porți străine.
Bătrânii plâng la poartă, copii flămânzi în pat,
Pustiu este ogorul, pustiu întregul sat.
Și teiul cu iubirea e dus pe-același drum,
Și floarea ta albastră, și codrul, tot e scrum,

Nu mai găsești nici cinste, nici dragoste de glie,
Doar ʼnalte haimanale ce scuip-o Românie ...
Te cheamă iar durerea, din fundul disperării,
Să mai cobori odată la marginea-înserării,
Să-ți lași pentru o clipă în ceruri nemurirea,
Să ne înveți ce-înseamnă de-a pururi ... fericirea ...

Versuri scrise de Bordan

”MINTEA DE DINCOLO” - O carte excepțională, care ne deschide mintea și ochii

”MINTEA DE DINCOLO”

Autor, Prof.Dumitru Constantin Dulcan

O carte excepțională, care ne deschide mintea și ochii ... În continuare vă redau câteva fragmente din carte:
”Experienta mortii clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru a ne aviza că trebuie să schimbam drumul pe care am mers pâna acum. 
Nu întâmplator, Iisus a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.” 
Este prima oara în istoria Universului când, în planul celest, s-a decis ca lumea noastra sa fie izbavita nu prin moarte, ci prin spiritualizare.
Ni s-a aratat Adevarul, ni s-a aratat Calea. Este rândul nostru să raspundem chemarii divine.
Suntem cu totii prinsi acum în marele val al purificarii, al trecerii de la materialitate la spiritualitate. Am certitudinea ca „ora astrala a omenirii” este aproape. De dincolo ni s-au dat toate semnele si toate avertismentele. Sper să avem întelepciunea necesara de a nu pierde si aceasta ultima șansă.
Sunt câteva mistere profunde în fata cărora omul va rămâne veşnic întrebător.
Primul mister mi se pare a fi acela că ...

P A G I N I

V

g

.


.

PELICANI IN ”DELTA DUNARII” - ROMANIA

t

BINE ATI VENIT PE BLOGUL MEU !

marți, 16 mai 2017

ȘTIINȚĂ-TEHNICĂ-TEHNOLOGIE


”ASIMO” este un robot umanoid creat si dezvoltat de compania Honda. ASIMO a deschis o noua poarta in lumea roboticii, venind cu inovatii, atat pentru usurarea muncii, cat si pentru ajutorul oferit oamenilor prin noile proteze automatizate.


Avansand foarte mult, universul tehnologiei a adus o noua ramura si anume robotica. Aceasta se ocupa cu dezvoltarea, constructia, operarea si aplicatiile robotilor, cat si cu sistemele pentru control, activitatiile senzoriale si procesarea informatiei ale acestora. Astfel a fost creat si robotul ASIMO.

Dar v-ati intrebat vreodata cine a inventat robotul ASIMO ?

Acronimul pentru “Advanced Step in Innovative Mobility”, ASIMO este un robot umanoid creat si dezvoltat de compania Honda. A fost introdus pe data de 21 octombrie 2000, dezvoltat pentru a fi un asistent mobil multi-functional. Este folosit in demonstratii in jurul lumii pentru a incuraja stiinta si matematica.

Ideea de a crea un robot umanoid a inceput la Honda in anii 1980. Obiectivul companiei a fost de a crea un robot care merge si care nu numai ca se adapteaza si interactioneaza cu omul, ci si imbunatateste calitatea vietii.

Cercetarile efectuate in seriile anterioare au condus la crearea ASIMO. Dezvoltarea ASIMO a inceput la Centrul de Cercetare Tehnica Fundamentala Wako din cadrul Honda, Japonia, in anul 1999 si a fost lansat in octombrie 2000.

Diferit de predecesorii lui, robotul ASIMO a fost primul care a avut inclus controlul de predictie a miscarii, care permite o flexibilitate sporita a membrelor si o miscare mai fluenta, asemenea unui om.

In 2000, prima versiune a robotului a fost proiectata pentru a functiona intr-un mediu uman, care i-ar permite sa-i ajute pe oameni in situatii reale. De atunci, au fost mai multe modele la care le-au fost imbunatatite abilitatiile pentru indeplinirea sarcinilor.

In 2007, Honda a actualizat tehnologiile de informatii ASIMO, care permite coordonarea in grupuri de roboti. De asemenea, au fost introduse si capacitati de a se retrage cand se apropie un om si capacitati de a reveni la unitatea de incarcare la detectarea nivelurilor reduse a bateriilor.

Din 2000 pana in zilele noastre, ASIMO a calatorit in jurul lumii si a facut demonstratii publicului international, luand parte la nenumarate turnee de prezentare si de promovare, ridicand interesul noii generatii pentru stiinta si matematica. Noile modele de roboti au fost actualizate, avand o inaltime mai mare, greutate mai scazuta si o autonomie de functionare mai mare.

Cercetarile Honda cu robotul ASIMO au condus la dezvoltarea unor dispozitive de asistare pentru oameni cum ar fi Asistarea pentru Suportul Greutatii Corporale.

ASIMO a deschis o noua poarta in lumea roboticii, venind cu inovatii, atat pentru usurarea muncii, cat si pentru ajutorul oferit oamenilor prin noile proteze automatizate.

Acum stiti cine a inventat robotul ASIMO si cat de mult a avansat tehnologia intr-un timp atat de scurt. Speram ca acest articol v-a satisfacut dorinta de cunoastere si v-a imbogatit cunostintele.sursa: http://www.cineainventat.ro/robotul-asimo