vineri, 14 iulie 2017

CUM AFLI DACA UN PEPENE VERDE ESTE COPT, ZEMOS ȘI DULCE, FĂRĂ SĂ-L TAI CU CUTITUL




Iată câteva sfaturi de la cei mai buni fermieri, ca să poți alege cel mai bun penene:

1. Caută pata „de la câmp”

Pata galbenă, cunoscută și ca ”pata de la câmp”, este locul în care pepenele a stat pe pământ. Pepenii copți au mereu pete de un galben cremos sau portocaliu, dar nu albe.

2. Caută „rețeaua”
Această rețea de linii maro înseamnă că albinele au atins părțile polenizatoare ale florii de multe ori. Cu cât a fost mai polenizat, cu atât mai dulce este fructul.

3. Pepeni „fata” și „băiat”
Mulți oameni nu știu că fermierii diferențiază pepenii în funcție de gen. De exemplu, „băieții” sunt mai mari, au o formă alungită și sunt mai apoși. „Fetele ” au o formă mai rotunjită și sunt foarte dulci.

sursa: http://happynews.varusandel.ro