MIHAI EMINESCU
http://superimagini-album.blogspot.ro/2017/12/te-cheama-iar-durerea-din-fundul.html

MIHAI EMINESCU - ROMÂNUL ABSOLUT 


Câteva gânduri ale generațiilor de astăzi de români, scrise în versuri, și adresate marelui poet :

”Te cheamă iar durerea, din fundul disperării ..
De când te-ai dus, bădiță, o ducem tot mai rău,
O larmă infernală ne-apropie de hău,
Nu mai găsești nimica din tot ce-a fost odată
Și tot mai goală-i viața, pustie și săracă.

Flăcăi-s duși departe, să-ți spun ? Că mi-e rușine.
Sunt rătăciți prin lume, milogi la porți străine.
Bătrânii plâng la poartă, copii flămânzi în pat,
Pustiu este ogorul, pustiu întregul sat.
Și teiul cu iubirea e dus pe-același drum,
Și floarea ta albastră, și codrul, tot e scrum,

Nu mai găsești nici cinste, nici dragoste de glie,
Doar ʼnalte haimanale ce scuip-o Românie ...
Te cheamă iar durerea, din fundul disperării,
Să mai cobori odată la marginea-înserării,
Să-ți lași pentru o clipă în ceruri nemurirea,
Să ne înveți ce-înseamnă de-a pururi ... fericirea ...

Versuri scrise de Bordan

”MINTEA DE DINCOLO” - O carte excepțională, care ne deschide mintea și ochii

”MINTEA DE DINCOLO”

Autor, Prof.Dumitru Constantin Dulcan

O carte excepțională, care ne deschide mintea și ochii ... În continuare vă redau câteva fragmente din carte:
”Experienta mortii clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru a ne aviza că trebuie să schimbam drumul pe care am mers pâna acum. 
Nu întâmplator, Iisus a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.” 
Este prima oara în istoria Universului când, în planul celest, s-a decis ca lumea noastra sa fie izbavita nu prin moarte, ci prin spiritualizare.
Ni s-a aratat Adevarul, ni s-a aratat Calea. Este rândul nostru să raspundem chemarii divine.
Suntem cu totii prinsi acum în marele val al purificarii, al trecerii de la materialitate la spiritualitate. Am certitudinea ca „ora astrala a omenirii” este aproape. De dincolo ni s-au dat toate semnele si toate avertismentele. Sper să avem întelepciunea necesara de a nu pierde si aceasta ultima șansă.
Sunt câteva mistere profunde în fata cărora omul va rămâne veşnic întrebător.
Primul mister mi se pare a fi acela că ...

P A G I N I

V

g

.


.

PELICANI IN ”DELTA DUNARII” - ROMANIA

t

BINE ATI VENIT PE BLOGUL MEU !

duminică, 2 iulie 2017

DUMNEZEU NE ÎNVAȚĂ CUM PUTEM FI SĂNĂTOȘI

Informatia potrivit careia Iisus si apostolii sai erau vegetarieni este păstrată cu grija mare cu toate ca nu doar textele apocrife o confirmă.
Ocolirea acestui subiect fascinant de catre fețele bisericești e mai mult decat suspectă, deoarece este de notorietate faptul ca sfintii parinti de pe Muntele Athos sunt vegetarieni, ba chiar mai mult majoritatea sunt ”raw vegani”, adică se alimenteaza doar cu fructe, legume, uleiuri si seminte netratate termic, alimentatie identica cu cea a Domnului Iisus si a apostolilor sai.

E deosebit de important însa sa întelegem si de ce ? De ce aceasta alimentatie a fost recomandata de catre Iisus ? De ce aceasta alimentatie a fost urmata de catre apostoli ?

Multi oameni sustin, mai ales unii medici, ca înca nu s-ar cunoaste cu exactitate modul de functionare al organismului uman si ca stiinta e intr-un continuu proces de descoperire în acest sens.

CARTEA TEHNICA de bună functionare a organismului uman a fost scrisa acum mult timp si ea este BIBLIA.

În Geneza 1:29 - Dumnezeu spune : ”V-am dat orice iarbă ce face sămânță - cereale si leguminoase - si orice pom care are în el rod cu sămanta - fructele - aceasta sa fie hrana voastră.”

În Geneza 3:18 - Dumnezeu adaugă la alimentatie și ”iarba de câmp”, adică zarzavaturile si legumele !

In Leviticul 3:17 - Dumnezeu ne avertizează : ”Aceasta este o lege vesnică pentru urmasii vostri, cu niciun chip să nu mâncati grasime !”

DECI, DUMNEZEU NU ÎNDEAMNĂ PE OM SĂ MĂNÂNCE GRĂSIME  !

UNDE SE GĂSEȘTE GRĂSIMEA ? ÎN CARNEA PE CARE OMUL O CONSUMĂ CEL MAI MULT.

Carnea de vita contine 22-30% grasime, cea de porc macra 32% grasime, cea de miel 22% iar cea de pasare intre 14-20% grasime.

Stiinta medicala, azi, recunoaste ca la stocarea moleculelor de grasime saturata, monogliceride, trigliceride, colesterol - colesterolul rău (LDL) este transportat prin artere si se depune in peretii vaselor de sange, facandu-le rigide si îngustandu-le diametrul. 

Fara sa bagi de seama, te trezesti cu o boala de inima abia cand vasele sunt 75-80% înfundate si atunci te întrebi de ce te-a pedepsit Dumnezeu ! 
”Am venit sa pun capat sacrificiilor de animale, iar daca voi nu va opriti a mai face sacrificii, mânia lui Dumnezeu (legea cauzei si efectului) nu vă va lasa în pace.” -  Isus, citat din Epifanie, Fanarionul 03:16.
”Milă voiesc, iar nu jertfă !” Matei 9:13 
Si-i învăta si zicea: ”Oare nu este scris: Casa Mea se va chema o casa de rugaciune pentru toate neamurile ? Dar voi ati facut din ea o pestera de talhari. ” Marcu 11:17 
Apostolii erau vegetarieni ! Textele antice, care nu au fost incluse în canoanele Bibliei, spun urmatoarele: ”Traiesc cu paine si masline, pe care eu doar rareori adaug o leguma.”  Clementine Omilii XII, 6; rec. VII.
”Isus m-a instruit să nu consum carne si sa beau nici vin, ci numai paine, apa si fructe, asa încât sa fiu gasit curat atunci cand vrea sa vorbeasca cu mine.” Toledoth Jeschu, Editia Krauss, Berlin 1902, p. 113, Paul. 

Sunt mult mai multe texte care confirma acest aspect al alimentatiei avute de Iisus si apostoli, însa în sprijinul acestor texte sta chiar Biblia ! 

Cum credeti ca Iisus ar fi încălcat poruncile si avertismentele Biblice atata vreme cât El a afirmat ca a venit sa întareasca legea, nu sa o slabeasca ! 

Mă întreb câți, dintre oameni, au citit despre aceste legi scrise în Biblie și chiar le respectă  ?


Prea puțini  !  Altfel ar exista mai mulți oameni sănătoși și bolile nu ar mai face ravagii printre oameni.


Se pare că și acesta a fost un motiv pentru care Dumnezeu ne-a izgonit din Rai !sursa: http://www.sanatoszidezi.ro/2017/04/alimentatia-lui-iisus-si-apostolilor