*

Așa cum există o ”artă de a călători” sau o ”artă de a povesti”, există și o ”artă de a te informa” despre tot este mai interesant și de folos omului trăitor pe Planeta Albastră. Niciodată nu voi spune că am aflat destul sau că am aflat totul despre orice. O mare parte a timpului meu liber îl petrec colindând Lumea Planetei Albastre, adunând imagini și informații prețioase despre Istoria Planetei, despre Istoria Umanității, despre Învățături ale unor mari maeștri spirituali, informații din domeniile științei, tehnologiei, culturii, din domeniul artei și despre multe alte lucruri care îmi bucură privirea, mintea și sufletul. Vreau să aflu cât mai multe din ”Pomul Cunoașterii”, chiar dacă, după cum susțin unii, Dumnezeu l-ar fi alungat pe Om din Rai, tocmai pentru că ”a mâncat din Fructul Oprit al Pomului Cunoașterii”. Oare, să-l fi făcut Dumnezeu pe Om doar ca să se plimbe pe Pământ, fără a avea o menire, un rost !? Adevărul este doar pe jumătate spus. Dumnezeu nu l-a pedepsit pe om pentru că a ”mâncat din Fructul Pomului Cunoașterii”, ci pentru că a ales din ”Cunoaștere”, pe lângă altele, și gândirea Egoului Negativ, adică a Răului.

sâmbătă, 8 iulie 2017

NUNTĂ ÎN STIL TRADIȚIONAL ROMÂNESC - REVENIREA LA DATINILE STRĂVECHI

REVENIREA LA DATINILE STRĂVECHI - NUNTĂ ÎN STIL TRADIȚIONAL ROMÂNESC

Nunta reprezintă un eveniment important în viața oricărei persoane. În trecut, căsătoria simboliza o treaptă esențială, marca trecerea de la societatea adolescentă la cea adultă.

În prezent, tot mai des, observăm tendința de a reveni și a reînvia tradițiile vechi, lăsate din bătrâni. Tot mai mulţi miri preferă să-şi organizeze nunţile în stil tradiţional şi poartă cu drag haine naţionale, afirmând că doresc să promoveze astfel tradițiile naționale.

Întoarcerea la obiceiurile străvechi revine printre tinerii care îşi unesc destinele şi renunţă la nunta modernă, în favoarea uneia tradiţionale în straiele şi cu obiceiurile populare româneşti. Chiar dacă mulți dintre miri se lasă inspirați de nunțile și elementele moderne, tradițiile străvechi vor avea întotdeauna farmecul lor.

Costumele populare purtate de miri dau o notă originală evenimentului. Cununa de flori purtată de mireasă și buchetul alcătuit cu grijă din flori de câmp și spice de grâu, pentru a aduce belșug viitoarei familii, reprezintă elementele cele mai deosebite și mai angelice.

Designerii autohtoni spun că, în ultima perioadă, tot mai mulți moldoveni optează pentru portul popular atunci când este vorba de nunta lor sau încreștinarea bebelușilor.