1.24.2018

”CĂȚELUȘUL ȘCHIOP” - POVESTE CU TÂLC







În vitrina unui magazin cu animale era un afiș pe care scria ”Cățeluși de vânzare”

Un băiețel, cam de vreo zece ani, intră în magazin și întrebă pe vânzător care este prețul unui cățeluș. Vânzătorul îi răspunse că prețul este între 20 și 40 de dolari. Băiețelul se scotoci în buzunare, apoi spuse puțin trist: ”Nu am atâțea bani la mine, dar totuși aș vrea să văd cățelușii ...”

Vânzătorul zâmbi, apoi fluieră într-un anume fel. La scurt timp apăru cățeaua cu cinci pui după ea. Al șaselea pui rămăsese în urmă și nu vroia să se apropie. Băiețelul întrebă: ”Cățelușul acela este cumva bolnav ?”

”Da, are ceva la un picior și nu poate să meargă, așa s-a născut ... toată viața lui va șchiopăta”, răspunse vânzătorul.

”Acesta este cățelușul pe care mi-l doresc”, spuse băiatul bucuros.

”Dacă asta este dorința ta, ți-l dau gratis”, răspunse vânzătorul.

”Nu-l vreau gratis - spuse băiețelul puțin supărat - prețul lui este la fel ca prețul celorlalți cățeluși ... îți dau toți banii pe care îi am acum la mine, apoi îți voi da câte 50 de cenți în fiecare lună, până voi achita prețul lui întreg.”

”Ești sigur că vrei acest cățeluș ? El nu va putea alerga, nu se va putea juca sau sări precum fac ceilalți ...”

Atunci, băiețelul s-a aplecat, a ridicat pantalonul la un picior și i-a arătat vânzătorului aparatul metalic ce-i susținea piciorul strâmb.

”Nici eu nu pot să merg. De aceea acest cățeluș are nevoie de cineva care să-l înțeleagă”

Cu ochii în lacrimi vânzătorul spuse :

”Sper ca fiecare cățeluș să aibă norocul să găsească stăpâni care să-i înțeleagă, așa cum tu îl vei înțelege și îl vei iubi pe acest cățeluș...”


ÎN VIAȚĂ NU CONTEAZĂ CUM ARĂȚI. CONTEAZĂ DOAR SĂ GĂSEȘTI PE CINEVA CARE SĂ TE PREȚUIASCĂ ȘI SĂ TE IUBEASCĂ NECONDIȚIONAT... PRIETEN ESTE DOAR ACELA CARE RĂMÂNE LÂNGĂ TINE SAU SOSEȘTE ÎN TIMP CE CEILALȚI DISPAR !



sursa: http://www.povesticutalc.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu