7.27.2018

Inima poate lua decizii independent de cortexul central al creierului !






Mai întâi am să vă spun o poveste scurtă, care are legătură cu ”inima”.

Se spune că într-o zi de primăvară, doi călugări s-au dus într-o pădure din apropierea mănăstirii pentru a aduna vreascuri pentru foc. Cum mergeau ei pe diverse poteci, au dat peste un râu și au decis să facă un mic popas.
În timp ce se odihneau pe malul râului, au observat cum din depărtare se apropia o tânără. Ajunsă lângă ei, tânăra le spune că a încercat să traverseze râul însă i-a fost frică de curenții de apă, așa că îl roagă pe unul dintre ei să o ajute.
Unul dintre călugări ezită, însă celălalt, o luă imediat pe umerii săi, o trecu râul, punând-o pe malul celălalt, și își luară la revedere. Tânăra mulțumi, și se depărtă.
În timp ce își continuară călătoria, unul dintre călugări rămase gânditor și preocupat. Neputând să păstreze tăcerea, zise: ”Pregătirea noastră spirituală ne învață să evităm orice contact cu femeile, însă tu ai luat-o pe aceea pe umerii tăi !”.
Celălalt călugăr răspunse: ”Eu am luat-o pe umerii mei și am trecut-o râul, apoi am lăsat-o pe celălalt mal, dar tu încă o mai porți în inima ta !”.

Fiecare dintre noi am învățat la școală o definiție a inimii care suna cam așa: ”Organ intern musculos central al aparatului circulator, situat în partea stângă a toracelui, care are rolul de a asigura, prin contracțiile sale ritmice, circulația sângelui în organism, la om și la animalele superioare”.

Wikipedia ne spune că ”inima are rol vital în circulația sângelui și implicit în menținerea vieții”, că ”este organ musculos ai cărui pereți au trei părți: miocardul, endocardul și epicardul”, ”frecvența cardiacă normală este de 60-80 bătăi pe minut iar debitul cardiac este de 3-4 l/min”. În final ni se mai aduc la cunoștință câteva afecțiuni și cu asta se incheie.

Pe de altă parte, dacă ne uităm atât în literatura de peste secole, dar și în limbajul popular, observăm cum inimii îi sunt atribuite alte conotații. Noțiunea de dragoste și iubire este asociată inimii, sau poate ați auzit, destul de des, în jurul vostru exprimarea: ”mi s-a umplut inima de bucurie”.

Scriitori celebri au făcut afirmații care au legătură cu acest organ intern, iar ei îi atribuie inimii capacități senzoriale. Este atât de încetățenită în mentalul colectiv ideea conform căreia inima se află în strânsă legătură cu sentimentul de iubire încât practic nimeni nu mai sesizează discrepanța.

”Este atât de greu și de dureros să stai între minte și inimă și să te lupți s-o împaci pe cea din urmă cu dreptățile celei dintâi” spunea Gala Galaction

”Nu e armă mai puternică decât inima curată” - Ioan Slavici

Dacă până astăzi credeai că acestea sunt doar niște metafore frumoase, astăzi citești acest articol care va produce în tine o schimbare de percepție.

Află că în California există un institut de cercetare numit ”HeartMath” - ”Matematica Inimii” (www.heartmath.org). Lucrează cu aparatură de ultimă oră, însă spre deosebire de cercetătorii clasici ei sunt inovativi. Toată aparatura pe care noi oamenii am inventat-o este folosită acolo într-un scop cu adevărat nobil.
Acești oameni extraordinari au demonstrat că inima generează un câmp electromagnetic care poate fi detectat de la câțiva metri distanță de individ. 
Același studiu demonstrează că: ”inima este un organ senzorial și un sofisticat centru de recepționare și emitere de informație”.
”Sistemul nervos al inimii” sau ”creierul inimii” este capabil de a învăța, aminti, și a lua decizii independent de cortexul central al creierului”.
Comparat cu câmpul electromagnetic produs de creier, cel al inimii este de 5000 de ori mai puternic, și interacționează cu fiecare celulă din corp. 
Un alt lucru demonstrat este acela că ritmul natural al creierului se sincronizează cu ritmul inimii, iar pe parcursul unor sentimente susținute de dragoste și apreciere, presiunea sângelui, ritmul respirator, precum și toate celelalte sisteme oscilatorii din organism preiau ritmul inimii.
Rezultatul imediat al cercetărilor efectuate la HeartMath Institute a demonstrat că starea emoțională a unei persoane este transmisă înspre persoanele din jur, prin intermediul acestui puternic câmp electromagnetic.







De asemenea, emoțiile negative cum ar fi frustrarea, sunt asociate unui ritm dezordonat și incoerent, pe când emoțiile pozitive sunt asociate cu un grafic ordonat, lin și coerent.





Un alt rezultat excepțional al studiului este acela care demonstreză că între oameni există un subtil mecanism de comunicare energetică. Iar acest câmp electromagnetic prin intermediul căruia tu primești și transmiți informații dinspre și înspre cei din jur este responsabil de o eventuală repulsie care o simți cu privire la un individ pe care l-ai întalnit pentru prima dată.






Între tine și o persoană pe care o vezi pentru prima dată în viața ta există un schimb informațional la nivelul câmpului electromagnetic al inimii atunci când te afli suficient de aproape de respectivul, încât cele două câmpuri să poată ”comunica”.






Acest câmp generat de inimă este responsabil de percepția intuitivă, și este un mecanism atât de bine dezvoltat încât se poate întâmpla să primească informații înaintea creierului.





Întrebarea este: ”De ce la câțiva ani buni de la publicarea rezultatelor experimentului, copiii noștri nu învață încă la școală aceste lucruri extrem de interesante și utile cu privire la inimă ?”.

De ce această informație nu este prezentă pe toate posturile de știri din toată lumea ?

Probabil că ar exista mai multe variante corecte de răspuns, însă nu ar avea nici un rost să te concetrezi pe ele acum. 

Ceea ce îți propun este ca :

1. Într-o primă fază să-ți îngădui gândul că inima are un rol mult mai complex în organismul tău decât acela de a pompa sânge. Cu inima emiți, recepționezi, dar și prelucrezi informații.

2. Te invit să fii recunoscător la adresa celor care până astăzi te-au condiționat greșit. Nu este vina lor. Oricine încearcă să facă cunoscută aceasta informație se lovește de barierele create de-a lungul secolelor de o societate preponderent materialistă.

3. Familiarizează-te tot mai mult cu ideea că, pe lângă faptul că inima îți pompează sânge în organism, ceea ce probabil deja știai, ea joacă rol în comunicarea dintre tine și orice altă persoană. Aflându-vă suficient de aproape unul de altul, câmpurile electromagnetice vor începe să schimbe informații.

4. Vorbește unei alte persoane despre rezultatul acestui studiu. Astfel informația va deveni tot mai populară. Inima nu este doar un organ care îți pompează sânge prin organism, ea este un organ cu care gândești, procesezi si comunici. Eu zic că această informație nu merită deloc să fie ținută secretă, ci trebuie strigată în gura mare pe la toate colțurile de stradă.

Iată un mic exercițiu conceput de autorii acestui studiu, exercițiu care efectuat corect promite să îți inducă o stare de focus pozitiv.

Unealtă de reglare a ”atitudinii respiratorii”

1. Concentrează-ți atenția asupra inimii în timp ce inspiri. 

În timp ce expiri, concentrează-te asupra plexului solar. 
Plexul solar este localizat la aproximativ 10 cm sub inimă, fix sub stern.

2. Menține-ți atenția asupra inimii în timp ce inspiri, și asupra plexului când expiri pentru o perioadă de 30 de secunde sau mai mult pentru a-ți ancora energia și atenția în această zonă. Acum alege un sentiment pozitiv sau atitudine pe care să o inspiri și să o expiri pe parcursul altor 30 de secunde. Gândește-te la ceva plăcut, pozitiv, care te-a încântat.
Spre exemplu ai putea ca la inspir să manifești o atitudine de apreciere față de inimă, iar la expir, ”să elimini” prin plexul solar o atitudine de îngrijorare.

3. Alege atitudini potrivite situației tale de moment. Respiră cu dorința sinceră și cu intenția de a-ți schimba sentimentul și atitudinea care te macină.
Spre exemplu ai putea să inspiri o atitudine echilibrată și să expiri sentimentul de iertare, sau ai putea să inspiri sentimentul de iubire, și să expiri sentimentul de compasiune.

Chiar dacă nu vei simți schimbări bruște de atitudine la început, făcând mici eforturi, și experimentând cu diverse stări vei reuși să dobândești cel puțin o stare neutră, iar aflându-te în starea neutră ai mai multă obiectivitate și conservi mai multă energie.

Psihologul și terapeutul Mari Carmen Vilata Climent, ne vorbește despre interrelația energetică minunată pe care o stabilim cu tot ceea ce ne înconjoară.

”Dintre toate organele, inima generează cel mai mare și mai puternic câmp electromagnetic ritmic.
Toate ființele vii beneficiază de ea, inclusiv spațiul care ne oferă adăpost: Pământul.
Există deja studii care confirmă acest lucru.

În modul de viață căutăm instrumente sau tehnici care ne ajută să fim mai buni, să ne conectăm mai mult cu ceea ce ne dorim, pe scurt, să ne simțim mai plini și mai fericiți. 

După ani de studiu, mi-am dat seama că drumul pe care ajungem să călătorim în viață într-adevăr este simplu, deși în mintea noastră totul "este complicat", pentru că există ceva în natura umană care pare a fi o legătură lipsă care ne-a deconectat de la esența noastră (deși această legătură nu a fost niciodată departe și nu este în afara sinelui). O legătură lipsă despre care nu vrem să auzim, pentru că ne sperie. 
Sinele ne unește într-un singur corp cu Pământul însuși, prin urmare, se spune că TOȚI suntem UNUL.

Cercetătorii de la Institutul ”Math Heart” din California suspectează puternic că sănătatea și comportamentul oamenilor sunt influențate de activitatea solară și geomagnetică. 
În plus, cercetătorii au emis ipoteza că acel câmp magnetic al Pământului este un purtător de informații relevante biologic care conectează toate sistemele vii.
Ei au arătat în cercetările de laborator că un câmp electromagnetic generat de inima unei persoane poate fi detectat de animalele din apropiere sau de sistemul nervos al altor persoane. 

Interconectarea tuturor sistemelor vii prin câmpul magnetic al Pământului ne face să înțelegem și să simțim că suntem UNA. 
Aceste constatări fac parte din datele colectate în cadrul programului de cercetare ”Global Coerența”, care are o abordare multidisciplinară și care combină cunoașterea științelor pământului și astrofizica.

Din noiembrie 2014, mai multe magometre au fost plasate în diferite părți ale pământului (Noua Zeelandă, Africa, Lituania, Canada, Arabia Saudită, printre altele). 

Prin acest studiu am confirmat ipoteza că, atunci când o persoană este în coerență cardiacă, de exemplu, poate menține sentimente și emoții pozitive, acestea la rândul lor, afectează câmpul magnetic al Pământului, producând efecte pozitive asupra acestuia.

Inima radiază un semnal electromagnetic mai coerent în mediul înconjurător.  Această cercetare suplimentară a arătat că atunci când suntem în această stare coerentă, suntem mai sensibili la detectarea informațiilor în câmpurile radiate de alții.

Din toate organele, inima generează cel mai mare câmp electromagnetic ritmic, care este de aproximativ 100 de ori mai puternic decât câmpul creierului. 


Câmpul inimii poate fi detectat la câțiva metri de corp cu magnetometre sensibile, prin urmare, ar fi o explicație plauzibilă de ce putem „simți“ prezența sau starea emoțională a unei persoane, indiferent de limbajul corpului sau a altor factori.

Există, de asemenea, o relație directă între tiparele ritmului cardiac și informațiile codificate în spectrul de frecvență al câmpului magnetic radiat de inimă. Prin urmare, ei știu că informația despre starea emoțională a unei persoane este codificată în câmpul magnetic al inimii și că ea comunică cu întregul corp și cu mediul extern.

De coerența dvs. cardiacă, adică atunci când lumea voastră emoțională, mentală și spirituală este UNA - când ceea ce cred, simt și fac sunt aliniate - beneficiază toate ființele vii inclusiv Pământul.

Cercetătorii de la 
Institutul ”Math Heart” susțin ipoteza că atunci când un număr mare de ființe umane răspund unui eveniment global cu un sentiment emoțional comun, răspunsul colectiv poate afecta informațiile distribuite în câmpul Pământului. 

În cazurile în care evenimentul evocă raspunsurile emoționale negative, acest lucru poate fi considerat ca un val de tensiune la nivel mondial, precum și în cazurile în care este creat un val pozitiv, ai putea crea un val de coerență la nivel mondial.

Astăzi, mai mult decât oricând, prin toate aceste confirmări, știm că ne îndreptăm spre o bunăstare care afectează planeta noastră Pământ, acea stare de coerență interioară dorită, un 
dans sacru înapoi la ”starea originală” a ființei umane.” 








surse: http://www.buenasterapias.es/inteligencia-emocional-coherencia-cardiaca; http://fiimplinit.ro






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu