MIHAI EMINESCU
http://superimagini-album.blogspot.ro/2017/12/te-cheama-iar-durerea-din-fundul.html

MIHAI EMINESCU - ROMÂNUL ABSOLUT 


Câteva gânduri ale generațiilor de astăzi de români, scrise în versuri, și adresate marelui poet :

”Te cheamă iar durerea, din fundul disperării ..
De când te-ai dus, bădiță, o ducem tot mai rău,
O larmă infernală ne-apropie de hău,
Nu mai găsești nimica din tot ce-a fost odată
Și tot mai goală-i viața, pustie și săracă.

Flăcăi-s duși departe, să-ți spun ? Că mi-e rușine.
Sunt rătăciți prin lume, milogi la porți străine.
Bătrânii plâng la poartă, copii flămânzi în pat,
Pustiu este ogorul, pustiu întregul sat.
Și teiul cu iubirea e dus pe-același drum,
Și floarea ta albastră, și codrul, tot e scrum,

Nu mai găsești nici cinste, nici dragoste de glie,
Doar ʼnalte haimanale ce scuip-o Românie ...
Te cheamă iar durerea, din fundul disperării,
Să mai cobori odată la marginea-înserării,
Să-ți lași pentru o clipă în ceruri nemurirea,
Să ne înveți ce-înseamnă de-a pururi ... fericirea ...

Versuri scrise de Bordan

”MINTEA DE DINCOLO” - O carte excepțională, care ne deschide mintea și ochii

”MINTEA DE DINCOLO”

Autor, Prof.Dumitru Constantin Dulcan

O carte excepțională, care ne deschide mintea și ochii ... În continuare vă redau câteva fragmente din carte:
”Experienta mortii clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru a ne aviza că trebuie să schimbam drumul pe care am mers pâna acum. 
Nu întâmplator, Iisus a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.” 
Este prima oara în istoria Universului când, în planul celest, s-a decis ca lumea noastra sa fie izbavita nu prin moarte, ci prin spiritualizare.
Ni s-a aratat Adevarul, ni s-a aratat Calea. Este rândul nostru să raspundem chemarii divine.
Suntem cu totii prinsi acum în marele val al purificarii, al trecerii de la materialitate la spiritualitate. Am certitudinea ca „ora astrala a omenirii” este aproape. De dincolo ni s-au dat toate semnele si toate avertismentele. Sper să avem întelepciunea necesara de a nu pierde si aceasta ultima șansă.
Sunt câteva mistere profunde în fata cărora omul va rămâne veşnic întrebător.
Primul mister mi se pare a fi acela că ...

P A G I N I

V

g

.


.

PELICANI IN ”DELTA DUNARII” - ROMANIA

t

BINE ATI VENIT PE BLOGUL MEU !

CAFEAUA DE WEEKEND

Se spune că niciodată nu este bine să tai un copac in timpul iernii. Este ca și cum ai lovi fără milă un copil lipsit de apărare.


FIECARE ZI TRĂITĂ E O ZI DEOSEBITĂ !
Această povestioară te va ajuta să reflectezi. Continuă să citeşti, merită efortul.
Un prieten a deschis sertarul dulapului soţiei sale şi a ridicat un pachet învelit în hârtie de mătase:
- Acesta - a spus - nu este un simplu pachet, e lenjerie.
A aruncat hârtia de împachetat şi a observat mătasea rafinată şi dantela.
- Ea a cumparat această lenjerie prima dată când am fost la New York, acum 9 ani. Nu a folosit-o niciodată. A păstrat-o pentru o ocazie deosebită. Bine… cred că aceasta este ocazia.
S-a apropiat de pat şi a aşezat lejeria lângă celelalte haine pe care urma să le ducă la pompele funebre. Soţia lui tocmai murise. Întorcându-se spre mine îmi spuse:
- Nu păstra nimic pentru o ocazie deosebită, fiecare zi trăită este o ocazie deosebită.
Încă mă mai gândesc la aceste cuvinte… deja mi-au schimbat viaţa.
Acum citesc mai mult şi fac curat mai puţin. Mă aşez pe terasă şi admir priveliştea fără să observ buruienile grădinii. Petrec mai mult timp cu familia şi prietenii şi mai puţin la servici. Am inţeles că viaţa trebuie să fie un cumul de experienţe de care să te bucuri, nu o luptă pentru a supravieţui.
Nu mai pastrez nimic. Folosesc paharele de cristal zilnic. Îmi pun paltonul nou pentru a merge la cumpărături, dacă aşa decid şi aşa am chef. Nu mai pastrez cel mai bun parfum pentru ocaziile speciale, ci îl folosesc oricând am chef.
Frazele “Într-o bună zi…” şi “Una din zilele acestea…” încep să dispară din vocabularul meu. Dacă ceva merită văzut, auzit sau făcut, vreau să văd, să aud sau să fac acum.
Nu sunt sigur ce ar fi făcut soţia prietenului meu dacă ar fi ştiut că nu va mai apuca ziua de mâine, zi pe care noi toţi o ignorăm într-o măsură destul de mare. Cred că ar fi telefonat celor din familie şi prietenilor apropiaţi. Poate că şi-ar fi sunat câţiva din vechii prieteni pentru a-şi cere scuze pentru eventuale supărări din trecut şi să se împace cu ei.
Aceste lucruri nefăcute sunt cele care m-ar supăra dacă aş şti că am orele limitate. Aş fi suparat că nu mi-am văzut prieteni buni, pentru că urma să îi contactez “Într-una din zilele astea…”. Supărat că nu am scris anumite scrisori pe care mă gândeam să le scriu “Intr-una din zilele astea…”. Supărat şi trist pentru că nu le spusesem fraţilor şi copiilor mei ce mult îi iubesc. Acum încerc să nu întârzii, să nu reţin şi să nu păstrez pentru mine nimic din ce, împărtăşit, ar aduce râsete şi veselie vieţilor noastre. Şi în fiecare zi imi spun că este o zi deosebită, fiecare oră, fiecare minut este deosebit.
sursa : autor necunoscutSUPER-SUPER WEEKEND !
TELEFONUL DE DUMINICA NOAPTEA
Intr-o duminica seara, un preot a lucrat pana tarziu, si s-a decis sa o sune pe sotia lui inainte de a pleca catre casa. Era aproximativ ora 10 seara, dar sotia lui nu i-a raspuns la telefon. Preotul a lasat telefonul sa sune de mai multe ori. I s-a parut ciudat ca nu a dat de sotia lui. S-a decis sa-si impacheteze lucrurile si sa incerce apoi din nou.
Cand a sunat a doua oara, ea a raspuns imediat. A intrebat-o de ce nu a ridicat receptorul mai devreme, dar ea mirata a spus ca telefonul nu a sunat. Totul a fost dat uitarii. Lunea urmatoare insa, preotul a primit un telefon la birou. Barbatul de la celalalt capat al firului vroia sa stie de ce a fost sunat duminica noaptea. Preotul era confuz si nu intelegea despre ce vorbea acesta. Apoi cealalta persoana a adaugat "A tot sunat, dar nu am raspuns."
In acel moment preotul si-a adus aminte de primul telefon dat acasa duminica seara. A realizat ca gresise numarul si si-a cerut scuze pentru deranj. I-a explicat barbatului ca a intentionat sa o sune pe sotia lui.
Acesta i-a raspuns: "Nu-i nici-o problema. Permite-mi insa sa iti spun povestea mea. Vezi dumneata, duminica noaptea am vrut sa ma sinucid, dar inainte m-am rugat: Dumnezeule, daca esti acolo si nu vrei sa fac asta da-mi un semn. In acel moment telefonul a inceput sa sune. M-am uitat la apelant si scria Dumnezeu Atotputernicul. Mi-a fost frica sa raspund."
De atunci barbatul care a vrut sa se sinucida frecventeaza cu regularitate slujbele tinute de preot la biserica al carei nume este "Dumnezeu Atotputernicul"

sursa : https://www.blogger.com

Dragoste și mânie ...
În timp ce un om isi schimba roata la maşina nouă, baiețelul lui de 4 ani a luat o piatră ascuţită si a început să zgârie aripa maşinii. Mânios, barbatul a luat mâna copilului şi l-a lovit peste ea de multe ori, fără să-şi dea seama ca avea în mână o cheie din metal.
La spital, copilul si-a pierdut toate degetele din cauza numeroaselor fracturi. Când si-a văzut tatal, copilul a intrebat cu ochii plini de durere: „Tati, imi vor creşte degetele la loc ? ”.
Barbatul a ramas împietrit de durere; s-a intors la
masi
nă si a lovit-o de mai multe ori. Devastat de propriile lui fapte, stând in fata masinii, s-a uitat la zgarieturi. Băiețelul scrisese: „TATI, TE IUBESC”.
Mânia si Dragostea nu au limite; alege-o pe cea din urmă pentru a avea o viata minunata. Lucrurile sunt pentru a fi folosite, iar oamenii pentru a fi iubiti.


sursa :  https://detoatedespreviatanoastra„Nimic nu este mai costisitor și mai steril decât răzbunarea.” Winston Churchill
Ieri am postat pe pagina de blog ”Manipulare prin imagini și cuvinte” o imagine cu un tânăr care avea în loc de cap un televizor și pe care era afișat mesajul ”WE ARE A BRAINWASHED GENERATION” - ”SUNTEM O GENERATIE SPALATA PE CREIER”. Comentariul meu la aceasta imagine a fost în sensul că nu sunt de acord cu astfel de imagini care au menirea să manipuleze oamenii. Sunt convins că nu există o astfel de generație, așa cum vrea să demonstreze imaginea în cauză și multe alte imagini asemănătoare, afișate pe internet. Sunt convins că ”persoane interesate” vor ca imaginea și cuvintele respective să influențeze oamenii și să-i ducă la concluzia că fac parte ”dintr-o generație spălată pe creier”. 
Ca urmare a comentariului meu la imagine, astăzi am găsit blogul meu distrus. Am avut nevoie de multe ore de muncă pentru a-l repara și a-l aduce, din nou, la forma dorită.
Dragii mei, este mult mai onorabil să creeați ceva care să ”construiască” nu să ”distrugă” !!!

D.Roman

Mânia si dragostea nu au limite; alege-o pe cea din urmă pentru a avea o viata minunată.
Lucrurile sunt pentru a fi folosite, iar oamenii pentru a fi iubiti.
Dar problema lumii de astazi este ca oamenii sunt folositi si lucrurile sunt iubite.


”NU JUDEC OAMENII DUPĂ GREȘELILE LOR, CI DUPĂ DORINȚA LOR DE A SE CORECTA”
Bob MarleyCÂND EȘTI MORT, NU ȘTII CĂ EȘTI MORT.E GREU DOAR PENTRU CEILALȚI ...LA FEL ȘI CÂND EȘTI PROST ...


Oana Pellea, actor
Cu bani poti cumpara o locuinta, dar nu poti cumpara un camin.

Cu bani poti cumpara un ceas, dar nu poti cumpara timp.

Cu bani poti cumpara un pat, dar nu poti cumpara odihna.

Cu bani poti cumpara o CARTE, dar nu poti cumpara cultura.

Cu bani poti cumpara un medic, dar nu poti cumpara sanatate.

Cu bani poti cumpara o pozitie sociala, dar nu poti cumpara respect.

Cu bani poti cumpara sex, dar nu poti cumpara iubire.

Cu bani poti cumpara o biblioteca, dar nu poti cumpara intelepciunea.

Cu bani poti cumpara bijuterii, dar nu poti cumpara fericirea.

CU BANI POTI cumpara multe lucruri, DAR NU POTI CUMPARA ORICE...

Cafeaua este sursa zilnica de energie, dar ea mai are si alte proprietati :

- acționeaza împotriva bacteriei care duce la apariția cariilor dentare;

- ne protejează creierul de radicalii liberi;

- blocheaza receptorii de adenozina, pentru a ne tine treji;

Substanta raspunzatoare pentru aroma speciala este ”acetil metil carbinol”, care îi da cafelei un gust untos si ”trigonelina” care îi ofera băuturii o savoare minerala si dulceaga, cel din urma actionand si impotriva bacteriei care duce la aparitia cariilor.

Adevaratul component ce ajuta la mentinerea sanatatii este 3,5 ”acid dicafeoylquinic”, care ne protejeaza creierul de radicalii liberi.

Ingredientul precum ”alcaloidul vegetal” asemanator cu unele toxine din plante, la fel ca nicotina si cocaina, are rolul de a bloca receptorii de adenozina, cu scopul de a ne mentine treji. Ingredientul este cunoscut de toata lumea sub numele de cofeina.

Ca și orice alt aliment, cafeaua consumata în exces, poate dauna organismului.