CURIOSITY
Animalele pot forma prietenii durabile, ceea ce demonstrează că si ele dau dovadă de sentimente ca dragostea si compasiunea, la fel ca si oamenii.
Leii, cainii sau elefantii prefera sa vietuiasca in grup, formand legaturi puternice. Uneori, fiind izolatii de grupul lor, acestia cauta sa inlocuiasca necesitatea de a fi in grup, astfel creeaza prietenii cu reprezentantii altor specii. Alte animale, mai solitare, pot forma relatii de genul parinte-copil, in special daca au fost crescute de un animal din alta specie.
Indiferent de motiv, animalele ne demonstreaza ca nu sunt lipsite de emotii, asa cum cred unii oameni.

sursa: https://point.mdPeste 500 de membri ai aceleiași familii din China s-au reunit pentru o fotografie de grup, în luna ianuarie 2017, cu ocazia Anului Nou Lunar, în mod tradițional marcat prin adunări mari de familie, informează BBC.
Fotografiile au fost făcute la o reuniune a familiei Ren în satul Shishe, în fața formațiunilor de bazalt din apropiere, în provincia Zhejiang din estul Chinei. Fotograful Zhang Liangzong a folosit o dronă pentru a-i cuprinde în imagine pe toți cei prezenți.
Arborele genealogic al familiei Ren (care înseamnă ”reuniune” în chineză), originară din Shishe, nu a fost actualizat de mai mult de 80 de ani, dar bătrânii satului au început recent actualizarea înregistrărilor și au găsit cel puțin 2.000 de descendenți care trăiesc, repartizați în șapte generații, a declarat fotograful Zhang Liangzong pentru BBC. S-au găsit rădăcini ale familiei până în urmă cu 851 de ani.
Finalizarea arborelui genealogic al familiei a fost marcată prin organizarea acestei reuniuni masive, la care s-au adunat mai mult de 500 de persoane venite din Beijing, Shanghai, Xinjiang și Taiwan.

sursa: http://stireacalda.ro
CHIHUAHUA - CEA MAI MICA RASA DE CAINE
Chihuahua este un caine vioi, plin de afectiune si distractiv. Este un caine care adora sa primeasca si sa ofere atentie, te urmareste peste tot prin casa, si activitatea lui favorita este sa stea in poala ta in timp ce te uiti la TV.
Chihuahua au personalitati indraznete, curioase, insa in preajma strainilor majoritatea sunt retrasi. Cainele latra pentru a da alarma in cazul unor intrusi.
Are înaltimea: 12-20 cm, greutate: 1-2 kg.
Chihuahua este un caine dragalas si firav, un animal deosebit, cu o figura neastamparata. Are capul mic, si ochi negri si patrunzatori, cu urechi mari in raport cu capul. Blana poate fi de 2 tipuri: lunga si moale, sau scurta si deasa; culoarea blanii poate fi roscata, crem, ciocolatie,gri, alb, cafeniu, negru. Poate avea petice albe sau crem.
Speranta de viata: 15-18 ani.
Sanatatea este afectata de: probleme ale inimii, traheei, dintilor, glicemie scazuta, si sensibilitate la medicamente si chimicale. Acesti caini mici au oase fragile, asa ca stapanii trebuie sa aiba grija sa nu sara de la inaltimi mari.
Atentie mare la infectiile oculare.
Chihuahua este originar din Mexic, purtand numele statului unde a fost conceputa. Alta versiune a originilor include era Aztecilor, sau Egiptul Antic.http://www.catzel.ro/