*

Așa cum există o ”artă de a călători” sau o ”artă de a povesti”, există și o ”artă de a te informa” despre tot este mai interesant și de folos omului trăitor pe Planeta Albastră. Niciodată nu voi spune că am aflat destul sau că am aflat totul despre orice. O mare parte a timpului meu liber îl petrec colindând Lumea Planetei Albastre, adunând imagini și informații prețioase despre Istoria Planetei, despre Istoria Umanității, despre Învățături ale unor mari maeștri spirituali, informații din domeniile științei, tehnologiei, culturii, din domeniul artei și despre multe alte lucruri care îmi bucură privirea, mintea și sufletul. Vreau să aflu cât mai multe din ”Pomul Cunoașterii”, chiar dacă, după cum susțin unii, Dumnezeu l-ar fi alungat pe Om din Rai, tocmai pentru că ”a mâncat din Fructul Oprit al Pomului Cunoașterii”. Oare, să-l fi făcut Dumnezeu pe Om doar ca să se plimbe pe Pământ, fără a avea o menire, un rost !? Adevărul este doar pe jumătate spus. Dumnezeu nu l-a pedepsit pe om pentru că a ”mâncat din Fructul Pomului Cunoașterii”, ci pentru că a ales din ”Cunoaștere”, pe lângă altele, și gândirea Egoului Negativ, adică a Răului.

FINE ARTS

MARCEL WITTE, pictor, autodidact - Uithoorn, Olanda.
Traieste si lucreaza in Mijdrecht, Olanda. Din 2003, el construiește o cariera de succes ca artist profesionist. Arta sa este unică în fiecare aspect al cuvântului și urmează un proces logic. Are o înaltă calificare din punct de vedere tehnic și cu un ochi perfect pentru detalii, el pictează animalele în mărime naturală, pe un fond monocromatic. Ceea ce pare a fi o imagine simplă, se dovedește a fi o compoziție rafinată, în care fiecare detaliu are înțelesul său. Felul în care pictura este compusă și în modul în care elementele picturii lucrează împreună formează un ansamblu coerent.
Alegerea pentru culoarea de fundal, titlul - nimic nu este o coincidență. Fundalul picturilor pare să fie măturat. O singură culoare adâncește imaginea, intensifică contrastul și creează un gol, care este în același timp atractiv și de respingere.Sculptură din hârtie, de Jeff Nishinaka

Pictura de Shania McDonagh