MIHAI EMINESCU
http://superimagini-album.blogspot.ro/2017/12/te-cheama-iar-durerea-din-fundul.html

MIHAI EMINESCU - ROMÂNUL ABSOLUT 


Câteva gânduri ale generațiilor de astăzi de români, scrise în versuri, și adresate marelui poet :

”Te cheamă iar durerea, din fundul disperării ..
De când te-ai dus, bădiță, o ducem tot mai rău,
O larmă infernală ne-apropie de hău,
Nu mai găsești nimica din tot ce-a fost odată
Și tot mai goală-i viața, pustie și săracă.

Flăcăi-s duși departe, să-ți spun ? Că mi-e rușine.
Sunt rătăciți prin lume, milogi la porți străine.
Bătrânii plâng la poartă, copii flămânzi în pat,
Pustiu este ogorul, pustiu întregul sat.
Și teiul cu iubirea e dus pe-același drum,
Și floarea ta albastră, și codrul, tot e scrum,

Nu mai găsești nici cinste, nici dragoste de glie,
Doar ʼnalte haimanale ce scuip-o Românie ...
Te cheamă iar durerea, din fundul disperării,
Să mai cobori odată la marginea-înserării,
Să-ți lași pentru o clipă în ceruri nemurirea,
Să ne înveți ce-înseamnă de-a pururi ... fericirea ...

Versuri scrise de Bordan

”MINTEA DE DINCOLO” - O carte excepțională, care ne deschide mintea și ochii

”MINTEA DE DINCOLO”

Autor, Prof.Dumitru Constantin Dulcan

O carte excepțională, care ne deschide mintea și ochii ... În continuare vă redau câteva fragmente din carte:
”Experienta mortii clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru a ne aviza că trebuie să schimbam drumul pe care am mers pâna acum. 
Nu întâmplator, Iisus a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.” 
Este prima oara în istoria Universului când, în planul celest, s-a decis ca lumea noastra sa fie izbavita nu prin moarte, ci prin spiritualizare.
Ni s-a aratat Adevarul, ni s-a aratat Calea. Este rândul nostru să raspundem chemarii divine.
Suntem cu totii prinsi acum în marele val al purificarii, al trecerii de la materialitate la spiritualitate. Am certitudinea ca „ora astrala a omenirii” este aproape. De dincolo ni s-au dat toate semnele si toate avertismentele. Sper să avem întelepciunea necesara de a nu pierde si aceasta ultima șansă.
Sunt câteva mistere profunde în fata cărora omul va rămâne veşnic întrebător.
Primul mister mi se pare a fi acela că ...

P A G I N I

V

g

.


.

PELICANI IN ”DELTA DUNARII” - ROMANIA

t

BINE ATI VENIT PE BLOGUL MEU !

DESIGNERI CELEBRI


Karl Otto Lagerfeld, nascut pe 10 septembrie 1933 in Hamburg, este un designer german ce exceleaza in moda pariziana.

De-a lungul timpului a colaborat cu diverse case de moda, fiind directorul de creatie al caselor Chanel, Fendi si Karl Lagerfeld.

Karl Lagerfeld nu este numai cel mai renumit designer vestimentar din lume, dar este si cel mai activ.

Pe langa cariera de designer, Karl Lagerfld este proprietarul librariei pariziene 7L, a unei imprimerii si este unul dintre cei mai talentati fotografi din lumea modei. In plus are un imens apetit pentru cultura ce merge de la arta, la colectia de mobilier Louis al XV-lea si pana la muzica.

In 1972 a devenit designerul casei Fendi, iar din 1983 Karl Lagerfeld a preluat conducerea Departamentului de Creatie pentru haute couture al Casei Chanel si cea a departamentului pentru pret-a-porter in 1984. Astazi continua sa se afle in fruntea celor doua case si sa primeasca aprecieri si aplauze sezon dupa sezon.

Liber de constrangerile impuse de conducerea unei case de moda cu istorie, designerul isi foloseste propria casa – Karl Lagerfeld – ca teren de joaca pentru creativitatea sa exploratoare. Iar rezultatul – costume in alb si negru, de la jachete military purtate cu cizme de motociclisti la jachete cambrate cu pantaloni skinny – imprumuta foarte mult din stilul deja consacrat al designerului.

Cu coama sa alba, omniprezentii ochelari negri si manusile negre, Lagerfeld, a creat un personaj legendar a carui aura stylish transforma orice atinge. Colectia lui din 2004 pentru H&M a creat senzatie la nivel international, vanzandu-se in numai cateva zile.

In toamna 2008 a debutat cu un trio de parfumuri unisex numite Kapsule.

Lagarfeld nu numai ca este protagonistul campaniilor publicitare, dar este si fotograful lor.

A facut o adevarata pasiune pentru fotografie, publicand mai multe albume, dupa ce in 1987, nemultumit de un album creat pentru presa, se decide sa il refaca singur. De atunci a devenit fotograful tuturor campaniilor Chanel. In 1998 isi deschide chiar propria galerie fotografica – un concept inedit care reuneste in acelasi loc doua arte complementare – moda si fotografia.

Personalitatea designerului nu are limite. De o eruditie extraordinara, avand un adevarat cult al muncii inteligente, Karl Lagerfeld continua sa uimeasca prin modurile inedite si extrem de diversificate in care isi exprima personalitatea – este critic de arhitectura, publica numeroase carti de arta, este realizatorul unor scurt metraje foarte interesante.

In ultimii ani, enigmaticul creator s-a implicat in domenii in care nimeni nu ar fi banuit ca poate sa dea dovada de un talent la fel de mare ca in moda – este animator la un radio virtual in jocul video Grand Theft Auto 4, a pozat pentru o campanie de prevenire a accidentelor rutiere, si-a creat propriul urs de plus, care ii seamana leit, a imbracat-o pe Barbie pentru cea de-a cinzecea aniversare, si-a imprumutat vocea excentricului Fubu in desenul animat Totally Spies si este arhitectul luxoasei Isla Moda din Dubai.

Complexitatea uluitoare a acestui om carismatic i-a atras extrem de multa publicitate. Si totusi, in ciuda numeroaselor documentare care i-au fost dedicate, Karl Lagerfeld ramane in continuare un paradox enigmatic: extravagant, dar riguros, fantezist, dar sobru, generos, dar extrem de critic si de direct.

Dincolo de orice paradox, ramane insa ceea ce conteaza cu adevarat pentru orice artist – opera. In cazul lui Lagerfeld – moda pe care o va lasa in urma si de care isi vor aminti toti pasionatii acestui univers miraculos.