*

Așa cum există o ”artă de a călători” sau o ”artă de a povesti”, există și o ”artă de a te informa” despre tot este mai interesant și de folos omului trăitor pe Planeta Albastră. Niciodată nu voi spune că am aflat destul sau că am aflat totul despre orice. O mare parte a timpului meu liber îl petrec colindând Lumea Planetei Albastre, adunând imagini și informații prețioase despre Istoria Planetei, despre Istoria Umanității, despre Învățături ale unor mari maeștri spirituali, informații din domeniile științei, tehnologiei, culturii, din domeniul artei și despre multe alte lucruri care îmi bucură privirea, mintea și sufletul. Vreau să aflu cât mai multe din ”Pomul Cunoașterii”, chiar dacă, după cum susțin unii, Dumnezeu l-ar fi alungat pe Om din Rai, tocmai pentru că ”a mâncat din Fructul Oprit al Pomului Cunoașterii”. Oare, să-l fi făcut Dumnezeu pe Om doar ca să se plimbe pe Pământ, fără a avea o menire, un rost !? Adevărul este doar pe jumătate spus. Dumnezeu nu l-a pedepsit pe om pentru că a ”mâncat din Fructul Pomului Cunoașterii”, ci pentru că a ales din ”Cunoaștere”, pe lângă altele, și gândirea Egoului Negativ, adică a Răului.

GIFURI PRIMAVARA


LA MULTI ANI ! SARBATOAREA FLORIILOR SĂ VĂ ADUCĂ SĂNĂTATE !
SĂRUTĂRI ÎN PARADIS 


”Culege-mă din picături de stele 

Atinge-mă, sărută-mă cu ele 
Şi risipeşte-mă sub ultimele ploi 
Invaţă-mă să le impart la doi...”


Versuri din poezia ”Pierduţi in Paradis” de Constantin Tomescu

De-a lungul vieții multe lucruri ne dorim cu toții, de exemplu cum ar fi o casă cât mai mare, unii chiar mai multe case, mai multe mașini, bijuterii. Unele dintre aceste lucruri sunt însă foarte scumpe. De multe ori nici nu ne sunt neapărat necesare. Dar le adunăm, facem sacrificii mari pentru a obține aceste lucruri. Ne îndatorăm la bănci, iscăm discuții pro și contra în familie. Uneori ne dăm viața peste cap pentru a obține ceva cu care doar să ne lăudăm în fața semenilor noștri. 

Uităm însă că adevăratele lucruri de valoare, adevăratele bogății care ne fac viața fericită sunt gratuite, sunt la îndemâna fiecăruia dintre noi. Uităm că Dumnezeu, la naștere, ne dă gratis fiecăruia o ”traistă” plină cu lucruri valoroase cum ar fi viața, rațiunea, forța fizică, frumusețea fizică și/sau sufletească, râsul care ne întărește sănătatea, fericirea de a fi iubit și de a iubi, prietenia și multe altele, pe care cu siguranță le știți și Dvs. Din păcate, majoritatea, în timpul vieții, uităm de ceste lucruri sau le considerăm fără valoare. 
Unii spun că nu poți trăi fără bani. Așa este, în societatea omenească de astăzi totul se cumpără și se vinde pe bani. Dar despre strictul necesar ați auzit ? 
Ceea ce poți face cu brațele și mintea ta este suficient pentru a avea o slujbă sau o activitate pe cont propriu, poți avea o casă, chiar și o mașină, poți avea multe lucruri utile în casă, poți avea o familie și copii bine îngrijiți. Nu este nevoie să ai saci plini cu bani, palate peste palate pentru a fi fericit, pentru a duce o viață bună. 
Să mă ierte persoanele în vârstă sau bolnave care sunt lipsite de putere, nu la ele mă refer. Mă refer în mod special la persoanele tinere sau încă tinere cu putere de muncă și care își irosesc viața fiind prea ocupați cu distracția, alcoolul, drogurile și întinsul mâinii la autorități sau stând fără jenă pe umerii părinților.
Sărăcia sau îmbuibarea se nasc și se hrănesc, întotdeauna, din subcultură, lene, prostie și lăcomie ! D.Roman


LACRIMILE SUNT MAI IMPORTANTE DECÂT ZÂMBETUL !

DE CE ?
PENTRU CĂ ZÂMBETUL ÎL POȚI DĂRUI ORICUI, ÎN SCHIMB LACRIMILE SUNT DOAR PENTRU PERSOANELE PE CARE NU VREI SĂ LE PIERZI


“În toată această lume mare există o singură persoană pe care te poti baza si aceea esti tu.”

“Ce se intampla cand oamenii isi deschid inimile? Devin mai buni.”


- Proverbe japoneze -
”Dacă îţi faci planuri pentru un an, cultivă orez; dacă îţi faci planuri pentru un deceniu, plantează copaci; dacă îţi faci planuri pentru o viaţă întreagă atunci educă oameni.”


- Proverb chinezesc -PRIMĂVARA ESTE, DIN NOU, CU NOI !