*

Așa cum există o ”artă de a călători” sau o ”artă de a povesti”, există și o ”artă de a te informa” despre tot este mai interesant și de folos omului trăitor pe Planeta Albastră. Niciodată nu voi spune că am aflat destul sau că am aflat totul despre orice. O mare parte a timpului meu liber îl petrec colindând Lumea Planetei Albastre, adunând imagini și informații prețioase despre Istoria Planetei, despre Istoria Umanității, despre Învățături ale unor mari maeștri spirituali, informații din domeniile științei, tehnologiei, culturii, din domeniul artei și despre multe alte lucruri care îmi bucură privirea, mintea și sufletul. Vreau să aflu cât mai multe din ”Pomul Cunoașterii”, chiar dacă, după cum susțin unii, Dumnezeu l-ar fi alungat pe Om din Rai, tocmai pentru că ”a mâncat din Fructul Oprit al Pomului Cunoașterii”. Oare, să-l fi făcut Dumnezeu pe Om doar ca să se plimbe pe Pământ, fără a avea o menire, un rost !? Adevărul este doar pe jumătate spus. Dumnezeu nu l-a pedepsit pe om pentru că a ”mâncat din Fructul Pomului Cunoașterii”, ci pentru că a ales din ”Cunoaștere”, pe lângă altele, și gândirea Egoului Negativ, adică a Răului.

IDEI PRACTICE
”LAMPA LUI MOSER”
Un brazilian folosește sticle din plastic, pline cu apă și înălbitor de rufe, pentru a crea lumină gratuită în casă.
”Dumnezeu ne-a dat soarele tuturor, lumina este pentru toți. Oricine dorește poate economisi pe asta foarte mulți bani. Cu această ”construcție” nu te poți electrocuta, și nu te constă nici un ban”, a spus mecanicul brazilian Alfredo Moser. El a găsit o modalitate de iluminare gratuită a locuințelor în timpul zilei, fără electricitate, folosind PET-uri din plastic umplute cu apă și cu puțină soluție înălbitoare.
În ultimii ani, inovația lui Alfredo s-a răspândit în toată lumea.
Cum funcționează ? Simpla refracție a luminii solare.
O sticlă din plastic, cât mai curată și mai deschisă la culoare, se umple cu apă și se adaugă 2 căpăcele cu înălbitor pentru a nu crește alge în apă.
Sticlele se pot monta pe acoperișul clădirii, prin niște găuri la dimensiunea sticlei, apoi se izolează în jurul sticlei pentru ca atunci când plouă să nu pătrundă apă prin acoperiș.
În funcție de puterea soarelui, această ”construcție” poate lumina cu 40-50 W.
Alfredo a instalat astfel de lămpi în casele vecinilor și în supermarketul din oraș.
În peste 15 țări, invenția lui Anfredo Moser se folosește cu succes la iluminatul clădirlor, a fermelor cu legume sau animale.

sursa: BBC News

ORNAMENTE PENTRU SARBATOAREA DE CRACIUN


CUM SE POATE FACE UN BRAD, DIN HARTIE COLORATA, PENTRU SARBATORILE DE IARNA

CASA CONSTRUITA DIN STICLE PLASTIC, PAMANT, NISIP, CIMENT, LEMN ȘI ACOPERITA CU TABLA !

Este o ideie practică foarte bună, casa este destul de confortabilă și rezistentă. 

O mulțime de peturi s-ar strânge de peste tot pe unde sunt aruncate de unii oameni cu mintea scurtă.
Din peturi se pot construi și altele, cum ar fi : adăposturi pentru animale, pentru cereale, garaje etc.