*

Așa cum există o ”artă de a călători” sau o ”artă de a povesti”, există și o ”artă de a te informa” despre tot este mai interesant și de folos omului trăitor pe Planeta Albastră. Niciodată nu voi spune că am aflat destul sau că am aflat totul despre orice. O mare parte a timpului meu liber îl petrec colindând Lumea Planetei Albastre, adunând imagini și informații prețioase despre Istoria Planetei, despre Istoria Umanității, despre Învățături ale unor mari maeștri spirituali, informații din domeniile științei, tehnologiei, culturii, din domeniul artei și despre multe alte lucruri care îmi bucură privirea, mintea și sufletul. Vreau să aflu cât mai multe din ”Pomul Cunoașterii”, chiar dacă, după cum susțin unii, Dumnezeu l-ar fi alungat pe Om din Rai, tocmai pentru că ”a mâncat din Fructul Oprit al Pomului Cunoașterii”. Oare, să-l fi făcut Dumnezeu pe Om doar ca să se plimbe pe Pământ, fără a avea o menire, un rost !? Adevărul este doar pe jumătate spus. Dumnezeu nu l-a pedepsit pe om pentru că a ”mâncat din Fructul Pomului Cunoașterii”, ci pentru că a ales din ”Cunoaștere”, pe lângă altele, și gândirea Egoului Negativ, adică a Răului.

IMAGES 3D OPTICAL ILLUSIONS
”Covorul care zboară” - ”The flying carpet” - Bettona, Italy
Magee Fentan, artist australian, se joacă cu diferite laturi ale clădirii pentru a da aspectul tridimensional
”General's Family” - pictura de Octavio Ocampo

Octavio Ocampo s-a nascut in Mexic in 28 februarie 1943. A studiat la Institutul de Arte Frumoase in capitala si la Institutul de Arte din San Francisco.
Este un maestru al iluziei optice. Fiecare pictura ascunde mai multe imagini, iar mesajul este intotdeauna cu dubla semnificatie.PICTURĂ STRADALĂ, 3 D - realizată de EDGAR MUELLER

Pictura stradală 3D este o formă de artă anamorfică. Anamorfoza este în general considerată un fel de iluzie dar reprezintă de fapt continuarea logico-matematică a perspectivei. Realizată în cretă sau cu vopsea, pe ziduri sau pe pavaj, această artă reprezintă un nou mod de a combina tehnicile de artă ale Renașterii cu uimitoarele calitați ale artei de stradă.