G

Total 4493
Geocounter
OnLine 1


ROMANIA MISTERIOASA

“GURA DE RAI” - LOCUL MISTERIOS DIN ROMÂNIA UNDE OAMENII NU OBOSESC CHIAR ȘI DUPĂ MARI ȘI ÎNDELUNGATE EFORTURI


“GURA DE RAI”, LOCUL MISTERIOS DIN ROMÂNIA UNDE OAMENII NU OBOSESC
MUNTII BUCEGI ascund numeroase mistere. În această categorie putem include și “Gura de Rai”, locul unde se întâmplă lucruri cu adevărat uimitoare.
În popor se vorbește despre Gura de Rai ca fiind acel mediu sacru care se află între cer și pământ. De regulă, această așa-zisă vamă spre tărâmurile divine este situată pe un picior de munte, deschizându-se într-o pajişte înaltă. Interesant este faptul că un astfel de loc, unde se întâmplă lucruri cu adevărat incredibile, există în Munții Bucegi, în apropierea Peșterii Ialomița. Vorbim despre o pantă cu o suprafață de aproximativ un kilometru pătrat, unde corpul uman nu obosește, funcțiile fizico-chimice revigorându-se numaidecât.

CE AU DESCOPERIT CERCETĂTORII

Cum era de așteptat, misteriosul loc a stârnit interesul cercetătorilor, aceștia ajungând la concluzia că este vorba despre o anomalie magnetică atipică, ale cărei efecte benefice le resimte din plin organismul uman. În 1999, o echipă de fizicieni și geofizicieni de la un institut particular, coordonată de Vasile Rudan, a studiat, timp de mai multe zile, zona. Misterul s-a adâncit în momentul în care a fost descoperit, în apropierea Vârfului Doamnele, un loc unde oboseala pe care o acumulaseră fizicienii, ca urmare a urcărilor și coborârilor repetate, a dispărut fără nicio explicație.

Drept urmare, cercetătorii au decis să verifice toți versanții din zonă și au ajuns la concluzia că acea pantă este unică din punct de vedere al efectelor benefice uluitoare asupra organismului uman. Nu a lipsit nici testarea medicală. Un medic cardiolog a constatat că ritmul cardiac al celor care au urcat de mai multe ori panta abruptă se regla cu o rapiditate ieșită din comun. Mai mult, persoanele în vârstă au afirmat că au o stare de bine general stând în acel loc. Experimentul a fost repetat și pe o altă pantă, însă nu au fost înregistrate rezultate similare.

Zona în cauză a fost cercetată și prin magnetometrie diferenţială, folosindu-se aparate speciale, de tip Partington, pentru radiografierea subsolului. Cercetătorii au constatat astfel că se înregistrează o anomalie magnetică atipică, manifestată printr-o emisie de radiații patogene a căror origine nu se cunoaște. Astfel de anomalii apar, de obicei, în urma rupturilor de falii, a reflexiilor scoarței terestre și a altor fenomene similare care apar pe diagramele aparatelor. Totuși, astfel de fenomene nu au fost înregistrate în zonă.

„Ceea ce am găsit noi în Bucegi are o dispoziţie geografică identică cu cea descrisă în folclor. Pe diagrame, hărţi ale subsolului, profilele micromagnetice ale zonelor malefice, despre care avem mai multe date, sunt ascuţite, pe când cele ale zonei benefice sunt liniare, aproape drepte. Timp de mai mulţi ani am fost ocupaţi cu alte proiecte de cercetare şi am suspendat investigaţiile din Bucegi, dar intenţionăm să reluăm cercetările şi să facem chiar o demonstraţie publică. Apoi vom lărgi zona investigaţiilor, deoarece avem semnale că asemenea locuri deosebite se mai găsesc, cel puţin în zona Masivului Retezat, Ciucaş şi Ceahlău. Interesant este faptul că din informaţiile de până acum rezultă că fiecărei zone malefice trebuie să îi corespundă, undeva în apropiere, o zonă benefică, la o distanţă de cel mult câteva sute de metri. Deocamdată nu vom divulga locaţia exactă”, a spus Vasile Rudan.

sursa : http://dezvaluitorul.ro/misterele-muntilor-bucegi/