MIHAI EMINESCU
http://superimagini-album.blogspot.ro/2017/12/te-cheama-iar-durerea-din-fundul.html

MIHAI EMINESCU - ROMÂNUL ABSOLUT 


Câteva gânduri ale generațiilor de astăzi de români, scrise în versuri, și adresate marelui poet :

”Te cheamă iar durerea, din fundul disperării ..
De când te-ai dus, bădiță, o ducem tot mai rău,
O larmă infernală ne-apropie de hău,
Nu mai găsești nimica din tot ce-a fost odată
Și tot mai goală-i viața, pustie și săracă.

Flăcăi-s duși departe, să-ți spun ? Că mi-e rușine.
Sunt rătăciți prin lume, milogi la porți străine.
Bătrânii plâng la poartă, copii flămânzi în pat,
Pustiu este ogorul, pustiu întregul sat.
Și teiul cu iubirea e dus pe-același drum,
Și floarea ta albastră, și codrul, tot e scrum,

Nu mai găsești nici cinste, nici dragoste de glie,
Doar ʼnalte haimanale ce scuip-o Românie ...
Te cheamă iar durerea, din fundul disperării,
Să mai cobori odată la marginea-înserării,
Să-ți lași pentru o clipă în ceruri nemurirea,
Să ne înveți ce-înseamnă de-a pururi ... fericirea ...

Versuri scrise de Bordan

FERMELE DE OAMENI

ADEVĂRURI ASCUNSE - ”FERMELE DE OAMENI”


https://superimagini-album.blogspot.com/2018/05/adevaruri-ascunse-fermele-de-oameni.html#links

Unii oameni, când sunt speriați de moarte, de vătămare, de detenție, devin controlabili, deci foarte ”valoroși”, într-un fel cum nici o altă resursă nu poate fi.
Cele mai mari resurse pentru orice om, nu sunt cele naturale, uneltele, animalele sau pământul, ci alte ființe umane - ”fermele umane, agricultura umană”.
Poți speria un animal pe moment,  pentru că animalele se tem de durere, dar nu poți speria un animal cu pierderea libertăților, cu tortură sau detenție, pentru că animalele nu înțeleg aceste amenințări. Nu poți amenința o vacă cu tortura sau o oaie cu moartea.
Nu poți îndrepta sabia sau pistolul asupra unui pom, strigând la el să producă mai multe fructe, sau...

P A G I N I

V

g

.


.

PELICANI IN ”DELTA DUNARII” - ROMANIA

t

BINE ATI VENIT PE BLOGUL MEU !

OMUL - CREATURA EXTRAORDINARA


Oamenii de știință au reușit să descopere și să demonstreze faptul că genomul uman nu are doar rolul de a da viața, de a reface vitalitatea și sănătatea organismului, ci de fapt adevăratul său rol este acela de a păstra și transmite informații esențiale pentru viața de pe Pământ într-o manieră codificată.

* Secretul antic al creației a fost descoperit în ADN-ul uman de către oamenii de știință.

** Ce este ADN-ul si ARN-ul - Date științifice interesante.
* Secretul antic al creației a fost descoperit în ADN-ul uman de către oamenii de știință

Cercetătorii au descrifrat misterele codului genetic uman și au descoperit chiar și un mesaj de la Dumnezeu înscris în acesta.
Descoperirea celor mai ascunse mistere ale ADN-ului uman este una dintre cele mai importante realizări științifice ale mileniului. Conform unui articol apărut pe site-ul delightfulknowledge.com, în urma cercetărilor din ultimii ani, oamenii de știință au reușit să descopere și să demonstreze faptul că genomul uman nu are doar rolul de a da viața, de a reface vitalitatea și sănătatea organismului, ci de fapt adevăratul său rol este acela de a păstra și transmite informații esențiale pentru viața de pe Pământ într-o manieră codificată.

Acidul dezoxiribonucleic sau pe scurt ADN-ul reprezintă identitatea noastră, un cod unic căruia îi datorăm viața și fără de care nimic din ceea ce ne înconjoară nu ar mai exista. Cu o vechime de peste 10 milioane de ani, genomul uman conține 23 de perechi de cromozomi formați din patru elemente: hidrogen, azot, oxigen și carbon, elemente în care cercetătorii au descoperit că stă ascuns secretul antic al creației.

Oamenii de știință au analizat cu atenție codul chimic al genomului uman și au descoperit că structura ADN-ul seamănă foarte mult cu gramatica unei limbi vechi, iar cercetătorii de la Universitatea Harvard au reușit să descifreze mesajul ascuns în fiecare secvență a genomului. Cercetătorii au observat că structura genomului uman seamănă cu limba aramaică veche și pentru a reuși să traducă codul ADN-ului au transformat elementele în litere. Astfel, pe baza valorilor de masă atomică ale acestora, hidrogenul a devenit litera ebraică Yod (Y), azotul litera Hey (H), oxigenul litera Wav (V sau W), iar carbonul Gimel (G). Toate aceste substituții au dezvăluit forma veche a numelui YAHWE, YHWH numele propriu al lui Dumnezeu în Biblia ebraică revelat lui Moise cu mii de ani în urmă, un nume care apare de peste 7000 de ori în Biblie și care trăiește în fiecare celulă a corpului nostru.

Cercetătorii au mers mai departe cu studiul lor și au înlocuit toate cele patru litere ale numelui antic YHWH cu elemente chimice moderne, iar rezultatul obținut a fost uluitor. Înlocuirea literei H cu echivalentul său chimic azot a dat naștere compusului HNON (hidrogen, azot, oxigen, azot), un gaz incolor, inodor și invizibil. Astfel, înlocuirea literelor din numele Creatorului, YHWH, cu elemente chimice din lumea modernă creează o substanță intangibilă precum însuși Creatorul nostru. Cele mai vechi scrieri îl descriu pe YHWH ca fiind omniprezent, dar de nevăzut pentru ochii noștri, inclusiv primele capitole ale Genezei relatează faptul că Creatorul era prezent într-o formă non-fizică în timpul creației.

Substituind literele antice cu elemente moderne, cercetătorii au descoperit că primele trei litere reprezintă 75% din numele Creatorului nostru cu care ne asemănăm, dar că ultima literă, respectiv ultimul element, carbonul ne diferențiază de Creatorul nostru invizibil și intangibil. Carbonul e elementul care dă culoarea, textura, gustul și sunetele corpului nostru, elementul care ne face să fim reali în lumea noastră.

Descoperirea cercetătorilor este o dovadă științifică a faptului că Dumnezeu a lăsat un mesaj înscris în codul nostru genetic, și anume YHWH a scris numele Său în fiecare dintre noi. Numele lui Dumnezeu este codificat în celulele de bază ale umanității, astfel că fiecare persoană indiferent de rasă, religie, sex sau statut are amprenta divină a Creatorului în interiorul ei, 75% din elementele care definesc codul genetic uman aparținând Acestuia.

http://ro.blastingnews.com/international


** Ce este ADN-ul si ARN-ul - Date științifice interesante :

Acidul dezoxiribonucleic (ADN) este o molecula ce se gaseste in celulele tuturor organismelor. Aceasta molecula stocheaza informatia genetica codata, necesara cresterii si metabolismului zilnic, are o influenta majora asupra aspectului fizic si asupra functionalitatii organismului.
Informatia genetica este transmisa, prin intermediul ADN-ului, de la o generatie la alta, si difera de la individ la individ. Inca nu se stie cat de multa informatie genetica se transfera, dar exista o asemanare foarte mare intre ADN-ul uman si ADN-ul celorlalte fiinte. Aceasta asemanare demonstreaza existenta mostenirii genetice si a evolutiei.
In interiorul celulei se gaseste nucleul celular care contine 46 de cromozomi. Cromozomii sunt alcatuiti dintr-o spirala formata dintr-o molecula de acid dezoxiribonucleic. Jumatate de ADN provine de la mama, iar restul de la tata. Ovulul contine 23 de cromozomi, spermatozoidul contine alti 23 de cromozomi. Din unirea ovulului cu spermatozoidul apare setul complet de 46 de cromozomi. Acestia sunt grupati in perechi si se copiaza inainte de diviziunea celulei.
In ciuda lungimii si a complexitatii ei aparente, molecula de ADN este foarte simpla. ADN-ul arata ca o scara rasucita si incredibil de lunga. Denumirea oficiala este “dublu elicoidal”. Partile laterale ale scarii sunt formate din lanturi de molecule de glucide si fosfati, treptele sunt formate din baze care se unesc cu glucidele lanturilor. O treapta este compusa din 2 baze unite. Exista 4 tipuri de baze: adenina (A), guanina (G), citozina (C) si timina (T).
In ADN, bazele au perechi specifice. O baza adenina se imperecheaza doar cu o baza timina. O baza guanina se va imperechea doar cu o baza citozina. Acesta imperechere a bazelor se numeste imperechere complementara.
Desi ADN-ul uman este alcatuit din aproximativ 3 miliarde de baze, mai mult de 99% dintre ele sunt identice la toti oamenii. Aranjamentul lor defineste informatia disponibila pentru formarea si intretinerea organismului, tot asa cum literele din alfabet pot fi aranjate in cuvinte si propozitii.
Indiferent de structura organismului (animal, planta, om etc.) in care se afla, ADN-ul are aceleasi componente si substante chimice. Singurul lucru care face diferentierea dintre ADN-ul unui om si cel al unei plante e ordinea bazelor. Aceasta succesiune a bazelor se numeste cod genetic.
Desi cea mai mare parte din ADN se gaseste in cromozomii din nucleu, el mai poate fi gasit si in mitocondrii. Acest material genetic se numeste ADN mitocondrial.
Mitocondriile sunt organite complexe, prezente in celulele tuturor organismelor aerobe, ele produc energie printr-un proces numit fosforilarea oxidativa. Acest proces foloseste oxigenul si glucidele pentru a crea adenozin trifosfat, principala sursa de energie a celulei. Mitocondriile au si alte roluri. Mitocondria regleaza autodistrugerea celulelor (apoptoza). Ele sunt necesare si pentru producerea unor substante, cum ar fi colesterolul si hemul (componenta a hemoglobinei).
ADN-ul mitocondrial are 37 de gene, toate fiind esentiale pentru functionarea mitocondriala normala. 13 gene contin instructiunile producerii enzimelor necesare procesului de fosforilarea oxidativa. Celelalte gene contin instructiunile necesare producerii ARN-ului de transfer si a ARN-ului ribozomal.
Acidul ribonucleic (ARN) e o molecula polimerica. Este implicat in diverse functii biologice (codarea, decodarea, reglarea genelor etc.).
ADN-ul si ARN-ul sunt acizi nucleici, care, impreuna cu proteinele si carbohidratii constituie cele 3 macromolecule esentiale vietii.
ARN-ul este ansamblat sub forma unui lant de nucleotide, dar, spre deosebire de ADN, acest lant nu este dublu, de regula. Organismele celulare folosesc ARN-ul mesager pentru a transmite informatia genetica care controleaza producerea proteinelor.
Multi virusi poseda un genom ARN pentru a-si stoca informatia genetica.
Unele molecule de ARN au un rol activ in celula prin catalizarea reactiilor biologice, prin detectarea si reactionarea la stimulii celulari. Procesul de sintetizare a proteinelor e o functie universala prin care moleculele ARN regleaza productia proteinelor in ribozomi. Acest proces foloseste ARN-ul de transfer pentru a trimite aminoacizi ribozomului, iar apoi ARN-ul ribozomal va folosi aminoacizii pentru a produce proteine.
Molecula de ADN este ideala pentru transferul informatiei genetice intre celulele. In momentul intalnirii dintre spermatozoid si ovul, moment in care este produsa prima celula care va forma ulterior intregul organism, organismul primeste codul genetic complet ce va fi utilizat de celule pentru tot restul vietii sale.
Prima celula se va divide in 2, apoi in 4, apoi in 8 etc.
Desi organismul devine adult, unele celule continua sa se divida (celulele pielii, de exemplu). In mod normal, in urma diviziunii celulare rezulta o copie perfecta, atat a celulei cat si a moleculelor de ADN. O celula imperfecta moare sau este distrusa. In cazuri rare, celulele cu defecte supravietuiesc si pot provoca o gama larga de probleme (cancer).
Procesul de copiere a ADN-ului se face prin despicarea pe lungime a moleculei de ADN, lasand astfel bazele atasate una de alta, dar fara perechea opusa. In fiecare celula exista nucleotide disponibile. Acestea sunt alcatuite dintr-un monozaharid, un fosfat anorganic si o baza azotata. Deoarece adenina se cupleaza doar cu timina, iar guanina se uneste doar cu citozina, prin imbinarea dintre baze, glucide si fosfate este produs nucleotidul. Nucleotidele se pot combina cu bazele potrivite de-a lungul lantului ADN (formand astfel spirala dubla).

http://www.descopera.org/