*

Așa cum există o ”artă de a călători” sau o ”artă de a povesti”, există și o ”artă de a te informa” despre tot este mai interesant și de folos omului trăitor pe Planeta Albastră. Niciodată nu voi spune că am aflat destul sau că am aflat totul despre orice. O mare parte a timpului meu liber îl petrec colindând Lumea Planetei Albastre, adunând imagini și informații prețioase despre Istoria Planetei, despre Istoria Umanității, despre Învățături ale unor mari maeștri spirituali, informații din domeniile științei, tehnologiei, culturii, din domeniul artei și despre multe alte lucruri care îmi bucură privirea, mintea și sufletul. Vreau să aflu cât mai multe din ”Pomul Cunoașterii”, chiar dacă, după cum susțin unii, Dumnezeu l-ar fi alungat pe Om din Rai, tocmai pentru că ”a mâncat din Fructul Oprit al Pomului Cunoașterii”. Oare, să-l fi făcut Dumnezeu pe Om doar ca să se plimbe pe Pământ, fără a avea o menire, un rost !? Adevărul este doar pe jumătate spus. Dumnezeu nu l-a pedepsit pe om pentru că a ”mâncat din Fructul Pomului Cunoașterii”, ci pentru că a ales din ”Cunoaștere”, pe lângă altele, și gândirea Egoului Negativ, adică a Răului.

VORBE INTELEPTE

”INDIFERENT CE SE ÎNTÂMPLĂ, ÎNTOTDEAUNA SĂ MAI ÎNCERCI O DATĂ”
O poveste scrisă de  OSHO - profesor universitar, figură reprezentativă a spiritualităţii indiene.


Cu multă vreme în urmă era în Arabia un om de afaceri uimitor. Nu cunoscuse niciodată eşecul. Tot ce atingea se transforma în aur. Oamenii credeau că e vreun magician, şi chiar era, fiindcă ori de câte ori se aventura într-o călătorie, lăsându-şi palatul plăcerilor în urmă pentru o vreme, cămilele lui se întorceau încărcate de comori noi.

Uneori se întorceau încărcate cu diamante şi perle, alteori cu aur şi monede de aur, iar alteori cu cele mai frumoase domnişoare.

Apoi, într-o zi s-a răspândit zvonul că acest uimitor om de afaceri îşi dezvăluise secretul succesului într-o carte. Fireşte, mii de oameni s-au îmbulzit la uşa lui. Omul de afaceri nu doar că a recunoscut că dezvăluise secretul succesului său în această carte, dar a mai spus şi că el însuşi citise această carte magică în mod regulat de-a lungul ultimilor cincizeci de ani.

În cele din urmă a zis: “Dacă îmi urmaţi sfatul, şi viaţa voastră va deveni la fel de miraculoasă ca a mea.”

Însă, când a deschis cartea ca s-o arate mulţimii, care aproape că se călca în picioare ca s-o vadă, numai zece cuvinte erau scrise, în mod repetat, în cartea aceea mare.

Şi eu vreau să-ţi spun ţie cele zece cuvinte. Acestea sunt: “Indiferent ce se întâmplă, întotdeauna să mai încerci o dată.”

sursa : http://www.delaomlaom.ro
"Dacă vrei să faci din această lume un loc mai bun, trebuie să te uiţi în primul rând la tine însuţi şi să te schimbi."

Michael Jackson, star muzică pop”NU POTI AVEA TOTUL. UNDE L-AI PUNE ?”

Ann Landers