MIHAI EMINESCU
http://superimagini-album.blogspot.ro/2017/12/te-cheama-iar-durerea-din-fundul.html

MIHAI EMINESCU - ROMÂNUL ABSOLUT 


Câteva gânduri ale generațiilor de astăzi de români, scrise în versuri, și adresate marelui poet :

”Te cheamă iar durerea, din fundul disperării ..
De când te-ai dus, bădiță, o ducem tot mai rău,
O larmă infernală ne-apropie de hău,
Nu mai găsești nimica din tot ce-a fost odată
Și tot mai goală-i viața, pustie și săracă.

Flăcăi-s duși departe, să-ți spun ? Că mi-e rușine.
Sunt rătăciți prin lume, milogi la porți străine.
Bătrânii plâng la poartă, copii flămânzi în pat,
Pustiu este ogorul, pustiu întregul sat.
Și teiul cu iubirea e dus pe-același drum,
Și floarea ta albastră, și codrul, tot e scrum,

Nu mai găsești nici cinste, nici dragoste de glie,
Doar ʼnalte haimanale ce scuip-o Românie ...
Te cheamă iar durerea, din fundul disperării,
Să mai cobori odată la marginea-înserării,
Să-ți lași pentru o clipă în ceruri nemurirea,
Să ne înveți ce-înseamnă de-a pururi ... fericirea ...

Versuri scrise de Bordan

”MINTEA DE DINCOLO” - O carte excepțională, care ne deschide mintea și ochii

”MINTEA DE DINCOLO”

Autor, Prof.Dumitru Constantin Dulcan

O carte excepțională, care ne deschide mintea și ochii ... În continuare vă redau câteva fragmente din carte:
”Experienta mortii clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru a ne aviza că trebuie să schimbam drumul pe care am mers pâna acum. 
Nu întâmplator, Iisus a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.” 
Este prima oara în istoria Universului când, în planul celest, s-a decis ca lumea noastra sa fie izbavita nu prin moarte, ci prin spiritualizare.
Ni s-a aratat Adevarul, ni s-a aratat Calea. Este rândul nostru să raspundem chemarii divine.
Suntem cu totii prinsi acum în marele val al purificarii, al trecerii de la materialitate la spiritualitate. Am certitudinea ca „ora astrala a omenirii” este aproape. De dincolo ni s-au dat toate semnele si toate avertismentele. Sper să avem întelepciunea necesara de a nu pierde si aceasta ultima șansă.
Sunt câteva mistere profunde în fata cărora omul va rămâne veşnic întrebător.
Primul mister mi se pare a fi acela că ...

P A G I N I

V

g

.


.

PELICANI IN ”DELTA DUNARII” - ROMANIA

t

BINE ATI VENIT PE BLOGUL MEU !

WONDERFUL FLOWERSALEE CU FLORI DE WISTERIA

CACTACEAE - CACTUȘII

Membrii familiei cactusilor (cactaceae) sunt bine adaptati unui mediu cu precipitatii reduse. Frunzele s-au transformat in spini, pentru a preveni evaporatea apei prin transpiratie si servesc pentru apararea plantei contra animalelor insetate. 
Fotosinteza se realizeaza prin tulpinele ingrosate care imagazineaza apa. Foarte putini membrii ai familiei au frunze si acestea sunt rudimentare si de viata scurta, de 1-3 mm lungime.
Familia cactaceae exista intr-o mare forma de varietati si marimi.
Toate sunt plante angiosperme care inseamna ca produc flori, majoritatea foarte frumoase si la fel ca spinii si ramurile, apar din areole. Multe specii au florescenta noaptea si sunt polenizate de animale nocturne ca fluturi si lilieci.
Exista mai mult de 200 de genuri de cactusi, cea mai mare parte sunt adaptate climei aride.
La cactusii care cresc in zone aride, florile s-au adaptat aproape in mod miraculos; ele se deschid imediat ce incepe sa ploua, iesind din starea de latenta. Dupa polenizare florile produc seminte in mai putin de o luna. 
La majoritatea cactusilor din desert, florile se deschid pe timpul zilei pentru a atrage mai ales insectele zburatoare. Multe din speciile ce cresc in jungla au flori mari care se deschid la amurg; acestea au culori pale si sunt puternic parfumate pentru a atrage moliile. In schimb, exista unele specii ale caror flori se deschid tot noaptea, dar sunt urat mirositoare si atrag numai liliecii.
Cactusii au crestere lenta. Perioada de inflorire este primavara si vara pentru majoritatea speciilor. Inflorirea este strans legata de ingrijirea data fiecarui tip de cactus.
Lumina intensa este absolut necesara pentru aceste plante. Ele trebuie plasate pe cat posibil la fereastra. Daca fereastra are expozitia sudica este cu atat mai bine. Aceleasi locuri insorite, dar racoroase si uscate, trebuie asigurate iarna. In acest sezon sunt suficiente temperaturi de 8-10°C ziua si 4-6°C noaptea. Caldura putina corelata cu umiditatea redusa face ca planta sa treaca printr-o perioada de repaus care poate dura 4-5 luni. Nerespectarea repausului constituie cauza neinfloririi si dobandirii unui aspect necaracteristic, nefiresc.
Excesul de umezeala este foarte daunator, in special iarna, daca se asociaza cu temperatura scazuta. In lunile noiembrie-decembrie sunt suficiente 2-3 udari, in luna ianuarie nu se uda, udarea reluandu-se in februarie.
Cantitatea de apa si frecventa cresc treptat, pe masura ce apar cresteri vegetative noi.
Vara, cactusii se trateaza ca orice planta. Incepand cu partea a doua a toamnei, pamantul se tine mai mult uscat decat umed, se da numai atata apa cat sa se previna zbarcirea.
Aerisirea camerei in care sunt asezati cactusii este obligatorie. Aerul statut este daunator plantelor.
Pamantul in care se cultiva cactusii trebuie sa lase apa sa se scurga bine si sa nu fie prea bogat in componente organice.
De exemplu, un amestec alcatuit din pamant de telina sau de gradina, pamant de frunze, turba fibroasa si nisip, la care se adauga cioburi de ceramica, poate fi foarte bun.
Cactusii se inmultesc in mod obisnuit prin seminte si butasi. Semanatul se poate face oricand, dar cel mai bine este primavara.
In acest scop se folosesc ladite sau ghivece nu prea inalte si bine dezinfectate.
De asemenea, dezinfectia pamantului si chiar a semintelor cu hipermanganat de potasiu nu trebuie omisa. La udare este bine sa se foloseasca apa de ploaie. Repicarea rasadurilor se face numai daca sunt prea dese. Momentul optim este la aparitia primelor rozete de spini. Abia dupa circa 6-8 luni, plantele sunt trecute in ghivece foarte mici, de 4-6 cm in diametru.

sursa: http://poze-gradini.blogspot.roNarcisa are un parfum special, foarte puternic, motiv pentru care nici nu este o floare indragita de toata lumea. Acest miros este si motivul pentru care narcisa si-a primit numele - acesta provine de la "narke", cuvant din limba greceasca, care inseamna narcotic, narcoza. Caracteristica principala a florii este forma de trompeta, desi se stie ca exista mai mult de o mie de varietati, care difera prin culoare.
In limbajul florilor, narcisa exprima prietenia, bucuria, vacanta. Este considerata o floare a copiilor si a adolescentei. Se daruieste la nasterea unui copil, simbolizand bucuria de a intampina o noua viata. 


Ca floare a dragostei, narcisa exprimă sinceritatea.
Poate fi floarea aleasa de un indragostit timid pentru a-si dezvalui sentimentele. Ea face apel la generozitatea fetei si preîntampină eventualele ironii. Cand buchetul oferit contine mai mult de zece fire de narcisa, mesajul poate fi "te doresc". WISTERIA - JAPANHimalayan Blue Poppy ”Meconopsis”, the national flower of Bhutan 
”Meconopsis” - Mac Albastru Himalayan - Floare națională în Bhutan


TRANDAFIRUL DESERTULUI - ADENIUM OBESUMEste o plantă perenă, de origine africană. Înflorește începând cu luna aprilie și până în septembrie. 

Trandafirul are nevoie, pentru înflorire, de un loc cu mult soare. Poate fi cultivat în ghivece, dar pe parcursul timpului, planta se dezvoltă având nevoie de ghivece mai mari. În cazul în care are lumină și soare numai dintr-un unghi, ghiveciul trebuie rotit pentru ca planta să crească uniform.

Pentru trandafirul deșertului o fertilizare pe an este suficientă și asta se aplică de regulă primăvara.
Din când în când se adaugă puțin var în sol pentru a crește alcalinitatea la nivelul ideal de 7,0 - 7,5 pH.
Dacă se aplică tăieri scurte se va obține o coroană ramificată și mult mai compactă decât se formează în mod natural. În timpul tăierii ramurilor se vor folosi mănuși de protecție, deoarece seva ramurilor este toxică. 
Trandafirul desertului poate rezista perioade lungi de timp fără a fi udat. În acest caz planta va suferi doar un regres în creștere iar sănătatea plantei nu va avea de suferit. Trandafirul deșertului are capacitatea de a stoca apa în tulpină și frunze. 


Gorgeous flower Wisteria, Japan
DICENTRA SPECTABILIS sau, cum este denumită popular, CERCEII DOAMNEI, este o floare gingașă, de culoare albă sau rozalie. Aceste flori sunt foarte spectaculoase la sfârșitul primăverii și începutul verii. La sfârșitul înfloririi, planta intră într-o perioadă de repaus vegetativ. Ea trebuie udata în continuare, iar pe timpul iernii trebuie protejată cu un strat de frunze uscate.

Glicina_Wisteria_Japan

MAGNOLIA


Fuchsia