Oricine poate realiza o grădină acasă. Nu este nevoie de spații imense și nici de efort mare. Puteti incepe cu o mică gradină, care să vă ofere fructele si legumele preferate și mai ales sănătoase. Orice spațiu cât de mic poate fi transformat într-o grădină. Chiar și spațiul unui balcon de la bloc poate fi amenajat în așa fel încât să fie o sursă de sănătate și frumos.
Legumele si fructele proaspete sunt o sursa bogata de vitamine naturale. Nu va mai fi necesar să mergeti la piată pentru a vă face aprovizionarea cu anumite legume, verdețuri sau fructe.
Cultivarea legumelor si a fructelor proprii este o tendinta care câstigă tot mai mult teren, deoarece astfel puteti obtine recolte sanatoase si mai putin costisitoare.
Reîntorcându-vă catre natura, veti sti cu siguranta ceea ce consumati !
Puteti sa va bucurati de gustul inconfundabil al cartofilor, morcovilor, tomatelor si al ardeilor. Toate proaspete. In plus, activitatea de gradinarit este una foarte relaxantă.
amenaja o gradină cu legume, fructe ?
Asigurati-va ca gradina are acces la apă.
O gradina de legume are nevoie de cel putin 6 ore de lumina pe zi.
Asigurati-va ca solul este bogat si hranitor. Solurile argiloase/nisipoase sunt bune pentru inceput, dar daca adaugati si compost, veti obtine rezultate mai bune.
Alegeti momentul optim pentru a semana. In functie si de conditiile meteo, cea mai buna perioada este in lunile martie-aprilie.
Nu ingropati prea adanc semintele. Regula de baza este că orice samantă trebuie plantata la fel de adanc precum inaltimea sa. De exemplu, o samanta de 3 mm va fi plantata la 3 mm adancime.
Pe măsură ce veți lucra în grădină și veți obține rezultatele așteptate, veți căpăta experiență și multă dragoste pentru grădinărit.
În continuare, vă prezint câteva imagini cu idei pentru a amenaja o grădină de legume și fructe într-un spațiu mare sau mic.
În continuare, vă prezint câteva imagini cu idei pentru a amenaja o grădină de legume și fructe într-un spațiu mare sau mic.