”Dragi romani” trebuie să Mergeți la vot”.
-De ce? Ca problemele de trafic să fie rezolvate!
-Dacă nu aveți probleme de trafic, propoziția rămîne valabilă pentru bucureștenii care trebuie să voteze anti-Firea.
-Votul este sigur, ca toate activitățile din această perioadă care sunt nesigure. Cînd e nevoie să pară în siguranță, totul este în ordine. Cînd e nevoie să alarmeze, totul este periculos.
-”Acum știm care sunt măsurile care permit desfășurarea scrutinului în condiții de siguranță sanitară pentru toți votanții”.
-Adică mască, spalat pe mîini și distanțare!
-Am progresat, ca și în cazul funcționarii școlilor. Guvernul a obținut succese.
”Există norme sanitare stricte și bine gândite pentru ziua votului, astfel încât să avem alegeri cu riscuri minime” (…)”reguli de bază, care, în esență, se rezumă la purtarea corectă a măștii de protecție, păstrarea distanței, evitarea aglomerărilor, igiena mâinilor și dezinfectarea obiectelor folosite în comun, atunci riscul infectării în secțiile de votare este redus la minimum. Practic, din acest punct de vedere, exprimarea votului nu diferă semnificativ de alte activități pe care le facem în viața de zi cu zi, cum ar fi mersul la cumpărături”
-Filosofie de primar care n-are alte argumente și le învîrte pe aceleași.
-Au fost și afirmații inteligente despre campania electorală:
”Mă bucur să constat că, în ciuda condițiilor mai dificile, campania electorală a fost totuși una activă. Acest lucru este un câștig pentru democrația noastră”.
– Țara fiind condusă de doi-trei „culți în cap” a marcat și progrese democratice:
”Am remarcat multe proiecte electorale bune și salut efortul candidaților de a veni în întâmpinarea românilor prin cât mai multe mijloace posibile de comunicare”.
-Doar PSD-ul este o adunătură de nemernici care folosește tehnici odioase:
„Am văzut însă și cum unii competitori recurg la obișnuitele lor tactici retrograde”.
– Pe neașteptate, Klaus Iohannis și-a adus aminte de proiectul lui de țară, de „România educată” și s-a speriat de oglindă:
”Sunt politicieni care încă mai cred că oamenii pot fi mințiți, în timp ce bugetele locale sunt risipite, iar comunitățile stagnează în subdezvoltare”.
-Nu luptă el pînă la transpirație pentru progresul nației? Cum să fie el un mincinos? De ce să se gîndească „dragi români” la Ludovic Orban și la Vasile Cîțu? Moarte PSD!!!! Și a zis:
”Aceiași politicieni se folosesc de majoritatea pe care o au în Parlament încă pentru a promova tot felul de legi electoraliste și populiste, știind foarte bine că sunt inaplicabile în această perioadă de criză sanitară majoră, în care bugetul de stat este deja pus sub mare presiune. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită și să condamne generații întregi să plătească aceste costuri immense”.
-Zis și făcut. După transformarea României într-o țară normală, cu oamenii care s-au descuiat la minte este la doi pași. Mulți gîndesc deja ca președintele:
”Acest mod cinic de a face politică este de domeniul trecutului. România trebuie să progreseze, iar votul este cel mai important instrument pentru a impune o direcție nouă, pozitivă”.
-Dragi romani, trebuie să-i votați pe „cinstiții” lui Klaus Iohannis:
”Avem multe modele de administrații locale de succes, de comunități care în patru sau opt ani au cunoscut transformări majore în bine”.
– Președintele Iohannis și-a adus aminte și de apa caldă:
”Avem și exemple unde administrațiile locale au eșuat lamentabil în a garanta până și accesul cetățenilor la utilitățile de bază”.
-Dacă „dragii români” din Piața Victoriei nu ies la vot, cîștigă PSD-ul. Dacă renunță la weekend, Nicușor Dan mai are șanse:
”De aceea, vă încurajez, dragi români, mergeți la vot în număr cât mai mare și alegeți-i pe cei care pot să facă ceva pentru dezvoltarea orașului sau a comunei în care trăiți!”
– Ca de obicei, președintele este fericit să fie întrebat despre lucruri care îl excită și îl întărîtă și este plin de elan cînd încearcă să ne lumineze:
”Nu văd motive pentru un așa-numit lockdown, adică o situație în care cetățenii sunt obligată să stea la domiciliu, însă da, vedem și la noi și în altă parte cum totuși numărul de infectări este din păcate în creștere și de aceea subliniez de fiecare dată: noi putem să stăpânim răspândirea epidemie dacă respectăm acele reguli simple, arhicunoscute – purtatul măștii, distanța, evitarea aglomerărilor și, sigur, igiena mâinilor”.
-După părerea mea, era imposibil ca președintele să treacă peste votul din Parlament cu majorarea pensiilor:
”Ceea ce ieri (n.red- marți) a votat o majoritate condusă de un PSD total iresponsabil ar împovăra – doar ca să vă dați seama despre ce vorbim – bugetul pentru anul viitor cu 6% din PIB”.
-Avînd în vedere că procurorii s-au speriat de activitatea SIIJ și există riscul ca ei să nu mai execute ordinele binomului, a fost readusă în discuție desființarea periculoasei Secții:
(Jurnalist)….Știu că dumneavoastră ați declarat cu ceva timp în urmă că este o chestiune care trebuie rezolvată și că va fi rezolvată. Când va fi ea rezolvată?
-Iată ce zace în puțul gîndirii președintelui României:
„În primul rând, când am citit această… este o propunere a avocatului general. Decizia va fi luată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Dar aceste propuneri sunt, și nu întâmplător, exact lucrurile pe care le-am spus și eu, pe care le-a spus și PNL, pe care le-a spus și societatea civilă când PSD s-a apucat să distrugă legile justiției, încercând să pună mâna pe justiție. Mă bucură că iată, avocatul general de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene are exact aceeași opinie pe care am avut-o și eu”.
-Pentru ce merita ascultată această conferință de presă? A arătat mai mult a montaj de întrebări, zicerile președintelui fiind de o cumplită banalitate. Nu a conținut nimic nou! Și, totuși, el ne-a transmis un lucru important și periculos, bine fixat în capul său de fizician. Legile trebuie schimbate:
”Poate vă amintiți, exact acestea au fost argumentele cu care am atacat, la vremea respectivă, modificările împinse de PSD la legile justiției. Este o încurajare pentru noi și vă amintiți că am spus acum câteva săptămâni că legile justiției în această toamnă trebuie să intre în discuție și trebuie să fi reparate. Eu voi insista și cred că voi avea oarece succes ca imediat după alegeri de la Ministerul Justiției să apară propunerile pentru discuția publică, baza discuției publice, pentru a repara legile justiției, pentru a reda viteză luptei anticorupție, pentru a face procedurile transparente și până la urmă pentru a garanta magistraților independența lor prevăzută în Constituție”.
-Adică să devină independenți ca pe vremea lui Traian Băsescu și la fel de independenți cum sunt cei agățați sau slugarnici pe vremea lui Klaus Iohannis!
-Cam acestea sunt picăturile mai importante din apa de ploaie a conferinței de presă a lui Klaus Iohannis, marcată de „Dragi români!”și de „Mergeți la vot!
sursa:https://www.cotidianul.ro/observatii-asupra-discursului-prezidential/