4.13.2018

TRĂIASCĂ PRIMĂVARA !




”Podul Lui Dumnezeu” din România - peisaje de poveste






Peisaje de poveste din România

România ascunde multe locuri de o frumuseţe ireală, care par desprise din poveşti şi sunt puţin cunoscute. Turistii straini aleg să vină în România pentru că peisajele îi încântă de fiecare dată, iar oamenii sunt foarte primitori şi calzi.

”Podul Lui Dumnezeu”




Îl găsim în comuna mehedinţeană Ponoare şi este unul dintre cele trei poduri naturale existente în lume şi al doilea ca mărime din Europa. Astfel de poduri naturale mai există în SUA şi în Franţa, dar cel din România este singurul circulat, fiind format din calcare, ca urmare a surpării tavanului unei peşteri.

”Podul lui Dumnezeu” sau ”Podul Natural”, cum i se mai spune, se află în centrul localităţii mehedinţene Ponoare, fiind o uriaşă arcadă de piatră peste care trece şoseaua Baia de Aramă – Drobeta Turnu Severin, traversând Valea Pragului. El s-a format prin prăbuşirea peretelui superior al peşterii şi se impune în peisaj prin masivitate: 30 de metri lungime, 13 metri înălţime, 22 de metri lăţime şi 9 metri deschidere.


”Grădina Zmeilor”




Grădina Zmeilor este o arie protejată de interes naţional ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervaţie naturală de tip geologic şi peisagistic), situată în judeţul Sălaj, pe teritoriul administrativ al comunei Bălan.






”Lacul cu vârtej”




”Lacul Vida” sau ”Lacul cu vârtej” (judeţul Bihor) Denumit şi “Minunea ascunsă a Bihorului”, se deosebeşte prin culoarea aproape ireală a apei, dar şi prin faptul că în mijlocul său este amenajat un deversor, care creează impresia unui imens vârtej spectaculos. 
Lacul Vida este un lac de acumulare, construit în 1967, pentru minele care extrăgeau bauxită, pe cursurile râurilor Vida şi Topliţa, în comuna bihoreană Dobreşti.







sursa: https://stiriactuale.ro.

Actrița CARMEN STĂNESCU ne-a părăsit !






Actrița Carmen Stănescu a murit la vârsta de 92 de ani.

Scriitorul, memorialistul și publicistul Dan Ciachir a povestit, pentru DCNews, cum a cunoscut-o pe îndrăgita actriță de teatru și film Carmen Stănescu, dar și pe soțul acesteia.



”Carmen Stănescu era o persoană credincioasă, apropiată de biserică. Eu am cunoscut-o la Mănăstirea Căldărușani, al cărei stareț a cununat-o cu actorul Damian Crâșmaru, pe când era stareț la mănăstirea Sinaia. 





Venea des la mănăstiri împreună cu soțul ei. A fost și cununată de starețul Lavrentie, actual stareț la Căldărușani. Pe vremea când i-a cununat, el era foarte tânăr stareț la Sinaia, acum este la Căldărușani. 
Eu i-am cunoscut la Căldărușani pe Carmen Stănescu și pe Damian Crâșmaru, amândoi doi mari actori actori, ea îndeosebi, a jucat toate rolurile feminine principale din piesele lui Caragiale, în afară de Năspasta, deci o mare actriță și o femeie de-o frumusețe rară. 

În 1989, în postul Paștelui, m-am întors împreună cu viitorul mitropolit Bartolomeu Anania în mașina lor de la ei, ne-au adus în București și Anania, care era și dramaturg, era foarte încântat pentru că a petrecut câteva ore cu doi oameni importanți”, a spus publicistul Dan Ciachir pentru DCNews.


sursa: https://www.dcnews.ro