6.22.2016



Ingrediente : 
1 cana albusuri
1 cana zahar pudra
1 cana faina
1 cana fructe confiate
1/2 cana ulei
3 linguri zeama lamaie
3-4 linguri esenta rom 
Se măsoară  ingredientele cu o cana de lapte, de 400 ml. Nu conteaza gramajul, important este sa folositi aceeasi cana ca sa masurati restul de ingrediente. 
Mai intai veti masura albusurile si in functie de cate albusuri aveti, veti pune si restul ingredientelor. 
De exemplu, la jumatate de cana de albusuri veti pune jumatate de cana de faina, etc. Fructe confiate se pot pune  caise, merisoare, stafide etc.
Din aceste  ingrediente obțineți un chec mare, copt in forma de cozonac sau in forma mica de chec cred ca ies doua. 
Se bat  albusurile  pana devin spuma tare.
Se adaugă  zeama de lamaie si zaharul pudra, putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare si lucioasa.
Apoi, se adaugă uleiul si faina si se amesteca cu ajutorul unei spatule pana se incorporeaza.
Fructele confiate se  stropesc  cu esenta de rom si se  lasa sa se hidrateze, apoi se adaugă peste compoziție.
Se omogenizeaza totul, apoi se pune compoziția  într-o  tava tapetata cu hartie de copt.
Se lasă in cuptor  pana se rumeneste usor deasupra.  Pentru siguranta se face  proba cu scobitoarea. 
Se lasă  sa se raceasca complet, apoi se taie  felii.
POFTA BUNĂ  !





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu