Guvernul Ludovic Orban II ar trebui demis de Parlament înainte de Congresul PSD programat pe 22 august. O spune senatorul PSD Șerban Nicolae care a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că își invită colegii din partid să vină cu „observații critice” pe marginea draftului de moțiune de cenzură pe care l-a redactat.
„Eu nu știu să existe vreun curent majoritar în partid pentru amânarea depunerii moțiunii de cenzură. Dimpotrivă, mai toată lumea din conducere a spus că moțiunea ar trebui depusă cât mai curând posibil. Eu am avansat un proiect de text de moțiune, încerc să-mi conving colegii să participe cu observații critice la acest proiect pentru că nu dețin eu adevărul în buzunarul de la piept. În mod cert, moțiunea de cenzură este necesară, este un gest pe care Parlamentul trebuie să-l facă față de un guvern care a eșuat pe toate planurile. Nu se impune acum Congres PSD, nu contestă nimeni legitimitatea actualei echipe interimare. PSD trebuie sa aiba doua priorități, demiterea Guvernului și alegerile locale. Dna Dăncila a facut anul trecut două Congrese si nu i-au folosit la nimic”, a mai declarat senatorul PSD.
Senatorul Șerban Nicolae a reacționat și după ce DSP Bucureşti a intrat sub conducere militară. Secretarul de stat colonel medic Ionel Paul Oprea va coordona Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Bucureştiului, în urma unei decizii a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru. Trebuie spus că în fruntea DSP București a fost numită de câteva luni şefa Organizaţiei Liberale Sector 2.
”Atunci când Gabriela Firea a intrat în conflict deschis cu politrucii numiți de PNL la conducerea DSP București, întreaga mașinărie de propagandă s-a pus în mișcare pentru a explica ce lucruri rele face primarul general al Capitalei în combaterea epidemiei în comparație cu soluțiile geniale ale DSP București. Pe Streinu-Cercel l-au ras pentru că se aliase cu dușmanul. Grupul de Conspirații Strategice a dat comunicate peste comunicate de le zăngăneau epoleții de tablă. Acum, ministrul „A Doua Cocoașă” a aflat că la DSP București virusul pute. I-au trebuit doar vreo trei luni, pentru că se afla pe un trend crescător aflat în scădere…”, a scris senatorul Șerban Nicolae pe pagina de socializare.
O știre de pe Mediafax (link) din 9 mai 2020 ne explică foarte bine situația de la DPS București. ”Funcţia politică bate competenţa! Un epidemiolog a fost înlăturat din fruntea DSP Bucureşti. Şefa DSP Bucureşti, Dr. Laura Acatrinei, a fost schimbată din funcţie, printr-un ordin semnat de Prof. Dr. Horaţiu Moldovan. În locul ei a fost pusă Dr. Oana Nicolescu, şefa Organizaţiei Liberale Sector 2 şi fina Ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Dr. Acatrinei ne-a spus doar că va rămâne în continuare la DSP Bucureşti, pe funcţia de funcţionar public de execuţie.
Dr. Laura Acatrinei: „Vă rog să înţelegeţi că din seara zilei de 5 sunt funcţionar public de execuţie, prin urmare nu pot vorbi fără acordul instituţiei”.
Un expert în domeniu este schimbat din fruntea DSP chiar acum, când activitatea instituţiei este esenţială în gestionarea crizei legate de Covid. Surse din cadrul DSP ne-au declarat că Dr. Oana Nicolescu, înainte să preia funcţia de şef al DSP Bucureşti se ocupa de medicina şcolară dar şi de medicina de familie.
Dr. Laura Acatrinei, epidemiolog, a fost numită în fruntea DSP la mijlocul lunii martie. Prof. Dr. Horaţiu Moldovan nu a dorit să ne explice de ce a făcut această schimbare, deşi i-am solicitat în repetate rânduri acest lucru.
Ce face un epidemiolog? Un epidemiolog are un rol esenţial în gestionarea unei epidemii precum cea prin care trece România acum. El are o pregătire complexă, ştie cum să urmărească efectele bolilor asupra populaţiei, şi implicit ştie cu ce soluţii să vină: propune măsuri de prevenţie, de limitare a efectelor nefaste ale bolii, în acest caz Covid 19, asupra stării noastre de sănătate.
Epidemiologii sunt specialişti foarte puţini în România. Sunt 460 de medici epidemiologi şi infecţionişti la un loc, inegal repartizaţi pe teritoriul ţării.
sursa:http://sintezazilei.com/serban-nicolae-precizari-despre-congresul-psd-si-daramarea-lui-orban/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu