România, făcută de rușine de președintele Iohannis, a cărui atitudine din campania alegerilor este considerată ”o încălcare a standardelor internaționale și a angajamentelor țărilor OSCE”
O veste zguduie liniștea Palatului Cotroceni – și dă o lovitură teribilă președintelui ”pro-european” Iohannis: misiunea OSCE care a monitorizat alegerile parlamentare din România a criticat dur implicarea preşedintelui în campanie, de partea PNL, sancționând abuzurile acestuia !
Informația este transmisă de Europa FM care redă fragmentul în care Marianne Mikko, reprezentant OSCE, declarat că ”este o încălcare a standardelor internaţionale şi a angajamantelor pe care ţările membre OSCE şi le-au luat, pentru a nu amesteca funcţiile şi instituţiile statului în lupta politică”.
De asemenea, experţii OSCE au remarcat şi avantajul clar pe care președintele la oferit PNL, folosind conferinţele de presă ale președinției - conferinţe transmise în direct de posturile de televiziune.
”Președintele și-a exprimat clar, în mod frecvent, preferințele sale politice în intervențiile publice făcute în perioada premergătoare alegerilor”, a spus Mikko. Subliniind că ”Aceste intervenții au dus la o estompare din ce în ce mai mare a liniei de demarcație dintre prerogativele sale oficiale și campania electorală”.
Reprezentantul OSCE, Marianne Mikko, spune clar că aceasta ”reprezintă o încălcare a standardelor internaționale și a angajamentelor făcute de toate țările OSCE, pentru a păstra o separare clară între stat și partidele politice”.
Deci, abuzuri ale președintelui clar subliniate de reprezentantul OSCE – și sublinierea unor avantaje create partidului pe care îl controlează! Ce înseamnă asta?
Că Iohannis, prin atitudinea sa, a făcut de râs România, arătând că, de fapt, democrația de la noi este încălcată de la cel mai înalt nivel! Fapt subliniat de presă în repetate rânduri dar și oameni politici! Ei, acum vede și Europa, în direct!
”Prea multe schimbări ale legilor, unele făcute în ultimul moment, au creat nesiguranţă, având un impact negativ asupra alegerilor”, spune Mikko, reproșând că Parlamentul ”a adoptat recent mai multe modificări, fără consultare publică, ceea ce încalcă bunele practici”.
Multe dintre modificări au vizat ”reglementări care tocmai fuseseră adoptate pentru alegerile prezidenţiale de anul trecut”, a spus Marianne Mikko.
Europa FM precizează că Misiunea OSCE a prezentat azi un raport preliminar, ”urmând ca, în aproximativ două luni, să elaboreze un raport complet, inclusiv recomandări pentru instituţiile şi autorităţile care pot îmbunătăţi situaţia”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu