Tratament inuman în Spitalul de Urgenţă Sibiu. Pacienți tratați într-un chioșc fast-food
Colonelul Constantin Vlase, noul director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, a declarat, joi, că prima decizie a fost să mute pacienţii care au stat şi câteva zile într-un chioşc fast-food, fără toaletă şi baie.
"În momentul de faţă chioşcul din faţa UPU nu mai este destinat managementului pacienţilor COVID-19. Acesta va fi reamenajat, utilizarea sa ulterioară urmând a fi decisă în funcţie de necesităţi.
Chioşcul a fost o soluţie temporară de urgenţă utilizată în contextul creşterii numărului de pacienţi. Deoarece nu oferea condiţii normale de asistenţă medicală pacienţilor şi nici condiţii optime de muncă pentru personalul medical, au fost făcute demersurile pentru mutarea activităţii medicale în sala sindicală a SCJU, unde au fost amenajate 12 paturi pentru pacienţii COVID pozitiv, unde pacienţii au un grup sanitar propriu.
În spaţiul rămas liber se vor mai desfăşura doar activităţi de recoltare a testului COVID, dacă condiţiile de supraaglomerare a UPU vor impune acest lucru", a spus colonelul Constantin Vlase, potrivit Agerpress.
Acest chioşc fast-food transformat în "salon” COVID-19 a găzduit pacienţi infectaţi şi timp de cinci zile, după declaraţiile unora dintre ei, până au fost transferaţi efectiv într-o secţie de spital. Unii pacienţi au fost nevoiţi să aştepte ore în şir în acel chioşc, chiar stând doar pe un scaun, din lipsă de paturi libere în secţiile spitalelor din Sibiu.
Morții de COVID-19, băgați în sicrie în fața bolnavilor care așteptau să se testeze
O altă măsură luată de noua conducere militară a spitalului a fost să mute cele două containere destinate pacienților decedați în curtea morgii spitalului.
"Containerele destinate decedaţilor COVID-19 reprezintă o capacitate suplimentară necesară gestionării unei situaţii de criză şi au fost relocate, având în vedere optimizarea procesului de predare către aparţinători”, a explicat directorul militar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, medicul Constantin Vlase.
Cele două containere pentru pacienţii care au decedat din cauza COVID-19 se află acum în curtea morgii spitalului.
De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Sibiu au decedat 436 de persoane, zece doar în ultimele 24 de ore, din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2, a anunţat joi, Prefectura.
sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/tratament-inuman-spital-urgenta-sibiu-masuri-587920.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu