Fostul consilier în domeniul securităţii naționale din SUA, generalul Michael Flynn, a sugerat, într-un interviu acordat Newsmax, că Donald Trump ar putea să-și folosească puterile pentru a invoca legea marțială.
BUCUREŞTI, 18 dec – Sputnik. Preşedintele încă în funcţie al SUA Donald Trump ar putea să-și folosească puterile pentru a invoca legea marțială şi a putea utiliza armata țării pentru a forța mai multe state-cheie să repete alegerile prezidențiale, a declarat fostul consilier în domeniul securităţii naționale din SUA, generalul Michael Flynn, într-un interviu acordat Newsmax.
Acesta a spus că o astfel de măsură ar putea fi necesară pentru ca SUA să poată merge mai departe după astfel de alegeri „fraudate”.
„Nu există nicio altă modalitate prin care să mergem mai departe ca națiune. În statele-cheie, dacă [Trump] ar dori, ar putea utiliza capacități militare și le-ar putea plasa în state și practic s-ar putea relua alegerile în fiecare dintre aceste state”, a declarat Flynn, potrivit Sputnik News.
Fostul consilier al lui Trump a menționat că aplicarea legii marțiale nu ar fi „fără precedent”, amintind că a fost impusă de 64 de ori în trecut, în diferite ocazii: de la cutremure și incendii la tulburări civile majore. Totuşi, în nici una dintre aceste ocazii legea marțială sau armata nu au fost folosite pentru a impune refacerea unor alegeri. În plus, experţii juridici încă dezbat dacă este posibilă o reluare a alegerilor prezidențiale când o astfel de procedură este fără precedent în istoria SUA.
Pe lângă utilizarea legii marțiale, Flynn a sugerat că Trump ar trebui să-și folosească autoritatea pentru a înlătura toate mașinile de vot din statele-cheie, referindu-se la problemele descoperite în maşinile Dominion Voting Systems de către republicanii din Michigan. Generalul a spus că aceste mașini au fost folosite pentru a frauda alegerile împotriva lui Trump și a mers până la a sugera că puteri străine, precum China, Rusia, Iran sau Venezuela, ar fi putut fi implicate în producția acestor sisteme, care sunt, de fapt, fabricate în SUA.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu