Marți la 11,50, ora României, pe site-ul Mediafax, Partidul Mișcarea Populară avea 4,88 la Cameră și 4,77 la Senat. Nu mișcă numărătoarea nici dacă ar fi făcută pe bile și boabe de porumb. Cu o seară înainte, Ion Cristoiu chicotea cu subînțelesuri și ironii la adresa dregerii procentajului pentru Partidul Mișcarea Populară.
Fără partidul lui Traian Băsescu în Parlament, Klaus Iohannis și tot sistemul au băgat-o pe mînecă. Sunt captivi la USR și la UDMR. Adică au băgat-o pe mînecă. Așa că soluția aducerii lui Traian Băsescu în Parlament ar mai rezolva, măcar în parte, din dificultatea în care președintele a împins partidele de dreapta. Până luni, la ora 21,00, au fost centralizate la nivelul birourilor electorale de circumscripţie judeţeană procesele-verbale din 18.855 secţii de votare, reprezentând 96,43% din totalul de 19.553 de secţii de votare. PMP-ul lui Traian Băsescu apărea Camera Deputaților ba cu 4,66, ba cu 4,68%. Unii (Realitatea TV, Digi TV) l-au dat de mai multe ori cu 5% iar la Senat ba cu 4,77, ba cu 4,81%.
Biroul Eectoral Central cu toate comunicatele sale n-a găsit de cuviință să ofere explicații în legătură cu numărul de voturi obținute de PMP și cu situația contestației depuse de Eugen Tomac. 96% din voturile exprimate la alegeri au fost numerate în 24 de ore. Și numai cu 4% se chinuie pentru a găsi o soluție pentru împingerea peste pragul electoral făcăturii de PMP.
Chior și prost să fii și tot îți dai seama că PMP-ul este la mare încurcătură. Și că există o presiune să fie rezolvată. Voturile din diaspora pe care partidul conta tradițional au fost sub așteptări. Ba, la un moment dat, a fost anunțată chiar situația voturilor din străinătate și distribuția lor pe partide. PMP-ul apărea sub 7.000 de voturi. Ulterior, au apărut știri că încă se mai numără 400 de secții din străinătate!? Miroase de la distanță a lucrătură și a încurcătură, semn că se muncește la greu pentru salvarea atît a PMP, cît a păstrării lui Traian Băsescu și a familiei sale în jocul politic.
Ce să înțelegem din această întîrziere, care ne obligă la bănuieli? Va fi trecut PMP-ul peste 5% cu voturi de la alt partid sau prin simpla falsificare a procentajului? Să nu uităm că la alegerile parlamentare precedente, partidul lui Traian Băsescu a trecut, cu greu, de pragul electoral. Și la europarlamentare a arătat cu un favorit al calculatoarelor de la STS. De fapt, Traian Băsescu este un caz unic. A mai pierdut și un referendum (2012), cînd americanul Philip Gordon a aterizat la București și a decretat că au fost fraudate 2.000.000 de voturi în defavoarea marinarului. Nu le-a dovedit nimeni. Și referendumul a fost trîntit, iar Liviu Dragnea, condamnat pentru SMS-uri. Să nu uităm că la alegerile din 2009 l-a învins pe Mircea Goeană într-o altă jonglerie cu voturi din străinătate. Dubioasă pînă la cer. El este celebru ca banditul Pisică, omul care a căzut în picioare din cele mai dificile situații. Din raporturile cu Securitatea, a scăpat din cleștele dosarelor pînă cînd nu au mai contat decît simbolic, din dosarul cu incendiul dn Portul Rouen a ieșit ca un Hopa Mitică, din dosarul Flota a scăpat nici dracu nu știe cum, din dezastrul de la CFR nu a răms cu nici un referat, din afacerile cu energie, dirijate de la Cotroceni, la fel, din afacerile cu Puiu Popoviciu, tot așa, din terenurile de la Nana, la fel. A învîrtit terenurile, casele și apartamentele ca pe mătăniile de rugăciune.
Doamne, cîte afaceri și ticăloșii sunt legate de numele acestui om. Și, dacă luăm în calcul ce eforturi se fac pentru menținerea sa la suprafață, suntem obligați să ne întoarcem la formarea binomului (el fiind tătucul incontestabil al acestuia) și să revenim la operațiunea de desemnare a lui Klaus Iohnnis pentru candidatura la prezidențialele din 2014. Și atunci a fost tot o operțiune a Binomului, făcută și în baza unei înțelegeri de protejare a marinarului pentru toate nemerniciile sale.
Altfel, nu se explică de ce această întîrziere și de ce această numărătoare cu penseta făcută din nou numai pentru salvarea PMP-ului și a lui Traian Băsescu.
La sfîrșitul editorialului, situația era aceeași!
Ultimele rezultate oficiale date publicității de BEC, aseară la ora 21.00, după numărarea a 96.41% din voturi, arată că PMP avea la Camera Deputaților – 4,68 %, iar la Senat, – 4,81%.
Dimineață, România TV anunța că BEC a numărat voturile din peste 99% din totalul de 19.553 de secții de votare. Rezultatele arată că PMP ar fi obținut, atît la Camera Deputaților cît și la Senat 4,99%.
sursa: https://www.cotidianul.ro/alt-hei-rup-pentru-basescu/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu