3.01.2021

Au dispărut Armata, Poliția și Justiția din preferințele românilor, pentru că acestea apără ”interesele și războaiele altora”

 


Un sondaj de ultimă oră realizat de CURS plasează Biserica pe primul loc ca încredere în România – aproape 2/3 dintre români (63%) declară că au încredere în Biserică.

Centrul de Sociologie Urbana și Regională – CURS, care a realizat acest sondaj la finalul lui februarie 2021, remarcă o creştere cu 1% (faţă de sondajul din luna ianuarie) a încrederii în Biserică.

Pe locul doi, în mod cu totul bizar, se află instituția administrației locale, primăria, cu 57% încredere multă şi foarte multă, în scădere cu 3% faţă de ianuarie 2021, în condițiile în care sunt numai scandaluri în jurul primăriilor, în toată țara!

Urmează o altă instituție, de multe ori acuzată de spolierea românilor, Banca Națională – BNR, cu 45%.

Președinția se află pe locul patru, cu numai 36%. Urmează presa, cu 28% ”multă şi foarte multă încredere”, și ONG-urile, cu încredere 26%.

În final sunt instituțiile politice - Guvernul (23%), Parlamentul (13%) şi partidele (13%).

De remarcat că, din sondaj, lipsesc Armata, Poliția și Justiția ! Ori, dacă Poliția și Justiția au fost mereu subiecte controversate, Armata era vedeta sondajelor, umăr la umăr cu Biserica ! De ce a dispărut acum ?

A scăzut încrederea oare ? Sau nu se mai poate analiza starea de spirit al opiniei publice pentru că, în fapt, Armata română este doar o anexă a NATO, iar de apărat… apără războaiele altora ?

Greu de înțeles – dar un scor colateral ar trebui luat în seamă: media de încredere a celor care compun CSAT, forul conducător de Apărare, este lamentabilă – circa 30%! Deci, mai puțin de 1 român din 3 au încredere în forul suprem decident în materie de Apărare și Siguranță națională!

Grav de tot, mai ales că, se știe, România e ”mereu sub amenințare”!

Precizări în privința sondajului, realizat de CURS între 22 și  26 februarie 2021:

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani şi peste. Volumul eşantionului: 1100 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat.

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%


Sursa: Agenția Știri pe Surse, partener CURS.


sursa:https://m.ro.sputnik.md/society/20210301/33820464/Sondaj-de-ultima-ora-a-disparut-Armata-din-preferinte-sau-e-secret-de-stat.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu