4.17.2021

Dan Puric, fulminant : România e condusă de aleșii străinătății, au vândut sufletul ţării !

 


Marele artist Dan Puric, un adevărat simbol al rezistenței naționale prin spirit, a fost invitat la emisiunea Oanei Zamfir, ”Exces de putere”.

În ciuda vremurilor pe care le trăim, de subordonare generală față de comenzi și interese străine, Dan Puric a avut același curaj în a trezi românii la realitate: ”România nu mai este de mult condusă din interior - aceşti oameni sunt aleşi din străinătate !”.

Iată câteva dintre ideile expuse de Dan Puric: ”Gândiţi-vă că România nu mai este condusă din interior de mult”.

”Aceşti oameni sunt aleşi din străinătate”, spune Puric, definindu-i ca ”O mână de oameni anafectivi… cred că sunt măsurați -  'Îl atinge şi nu-l doare.' A, dacă îl atinge personal, da. Dar pe el nu-l doare ţara”.

Dan Puric dă exemplul unor oameni politici din alte vremuri, care s-au sacrificat în momentul în care au demonstrat conștiință – uneori sacrificându-se pentru binele național.

”Între cele două războaie mondiale sau pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza am avut, şi noi, oameni responsabili la conducere, am avut mari oameni politici care şi-au dat demisia, care au avut probleme de conştiinţă”, spune Puric, dând exemplul premierului din 1918, Alexandru Marghiloman  - ”care s-a dus să semneze tratatul de pace de la Buftea (cu Imperiul German și Puterile Centrale), şi toţi l-au făcut trădător”.

Puric atrage însă atenție – ”El s-a expus, s-a jertfit pentru România… Pe urmă şi-au dat seama”.

”I-aţi văzut pe ăştia că se jertfesc ?”, întreabă Puric, atrăgând atenția că actualii guvernanți nu doar nu vând doar bogăţiile ţării – ”ăştia au vândut sufletul acestei ţări”.

De fapt, spune Puric, ”în criză vezi, cu adevărat, personalitatea unui om”.

”Ăştia aruncă pe fereastră tot ! Se scufundă corabia şi ei aruncă bătrâni, tineri, mame, copii, idealuri, tradiţii ! Biserica ! Numai ei să rămână...”, spune Puric, sintetizând – ”Ăştia nu-s cu 'A fi sau a nu fi ! Ăştia-s cu 'să moară mama, mă îmbogăţesc sau nu !'”

Făcând o paralelă cu teatrul, Dan Puric a făcut referire la formula uzitată în mass media – ”actori politici”.

”Zicea Bibanu' (Dem Rădulescu) ”Dragă Puric, dacă n-ai Hamlet, nu pui Hamlet !” N-ai Laurence Olivier, nu poţi să joci cu paznicul de la poartă. La noi, nu mai este Vraca, este luat unul de pe stradă, de cea mai joasă calitate, şi ăla nu ştie să decline existențial 'A fi sau a nu fi'. Ăla zice: 'Să moară mama ! A avea sau a nu avea ! Mă îmbogăţesc sau nu.'”.

În acest context, el vede definitorie atitudinea lui Iohannis: ”Cum poţi să te duci la ski după dezastrul din spital?”

”Este în altă zonă ontologică. Au alte reflexe, nu-i vedeţi? După dezastrul din spital, să rămână după o femeie carbonizată o cruciuliţă… şi tu să de duci la ski?!”, exclamă Puric, reacționând emoționat: ”Eu n-aş fi putut în viaţa mea. E o stare de doliu. În creştinism suferinţa este o stare eclezială, o împărţim...”.

Aici este poate esența discursului lui Dan Puric: creștinismul prin care împărțim totul, chiar și suferința - pentru a trece peste greutăți, prin crize!

”Beria, ministrul de interne al lui Stalin, a spus: 'Vreţi să conduceţi un popor? Opriţi orice iniţiativă particulară! Orice judecată proprie! Opriţi sentimentul religios, pentru că nu vor mai avea frică de tine!'...”, amintește Puric, subliniind actualitatea acestei noi încercări: ”De ce se stopează orice iniţiativă românească, mai ales acum? Chiar aşa suntem? Un popor de cretini care nu putem produce nimic?”.

Merită urmărită înregistrarea excepționalei emisiuni realizată de apreciata jurnalistă Oana Zamfir pe Antena 3!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu