Diana Şoşoacă a reacţionat, după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat vineri utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. Acesta este astfel primul ser autorizat pentru a fi administrat adolescenţilor din cele 27 de state din UE.
„Cea mai gravă problemă la acest moment e vaccinarea copiilor şi HG 550/2021 care încalcă Constituţia României şi Convenţia de Oviedo, ducând la condiţionarea vieţii normale de acte medicale precum vaccinare şi testare”, a declarat Diana Şoşoacă, la România TV.
Senatoarea susţine că adolescenţii vaccinaţi anti-COVID au acuzat efecte adverse grave.
S-a dat un raport prin care 80% dintre adolescenţii vaccinaţi au suferit efecte adverse grave, majore. Eu militez pentru oprirea vaccinării şi solicit tuturor părinţilor să nu-şi ducă copiii la vaccinare.
„În Parlament nici nu se pune problema aceasta. Problema cea mai gravă în Parlament e masca lui Şoşoacă şi dacă s-au vaccinat unii sau alţii şi cum să facem scandal raportat la portul măştii şi la vaccinare”, a mai spus Diana Şoşoacă.
Până acum, vaccinul Pfizer era autorizat pentru vaccinarea persoanelor în vârstă de peste 16 ani. Germania a anunţat deja de joi că va începe din 7 iunie procesul de vaccinare la copii.
Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a postat pe Facebook următorul anunţ, legat de această aprobare.
„Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.
Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate! Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă. Este important de menționat că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal. În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinților”, a scris Valeriu Gheorghiță.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu