Majoritatea restricțiilor impuse din cauza pandemiei vor fi ridicate în Marea Britanie, începând cu data de 19 iulie, anunţă ministrul britanic al Sănătății, Savid Javid.
Marea Britanie ridică majoritatea restricţiilor, asta în timp ce autorităţile din mai multe ţări europene au decis să le reintroducă, în contextul răspândirii variantei Delta.
remierul Olandei, Mark Rutte, a anunţat că ridicarea restricțiilor anti-Covid în această a fost prematură, motiv pentru care şi-a cerut scuze cetăţenilor pentru acea decizie. Numărul de cazuri noi din Țările de Jos a crescut la cel mai înalt nivel din acest an, de peste zece ori, relatează Reuters. Tinerii au fost cei mai afectaţi de infecţia cu noua tulpină.
Recent, autorităţile olandeze au reimpus restricții în baruri, restaurante și cluburi de noapte, la doar două săptămâni după ce majoritatea fuseseră ridicate.
„Ceea ce noi am crezut că este posibil, s-a dovedit că nu este posibil în practică. Am judecat greCipru a reintrodus, de asemenea, regulile cu privire la numărul de persoane permise în localurile de ospitalitate şi divertisment săptămâna trecută, după ce rata zilnică de infectare cu coronavirus a atins un nivel maxim pentru anul acesta.șit, regret și îmi cer iertare”, a spus premierul olandez.
Ridicarea restricţiilor din ţările UE, în ultimele luni, a condus la o creştere a activităţii comerciale, a cheltuielilor şi a încrederii în piaţă. În consecinţă, economiştii europeni şi-au actualizat previziunile pentru creşterea europeană, relatează Financial Times.
Cu toate acestea, aceste ipoteze sunt puse la îndoială acum de varianta Delta care este extrem de contagioasă şi a dus la creşterea ratelor de infecţie la cel mai înalt nivel din ultimele luni de zile.
Germania şi Franţa şi-au avertizat cetăţenii să evite călătoriile în Spania, unde rata infectare cu coronavirus a devenit cea mai mare din Europa. Autorităţile din Portugalia au declarat că turiştii trebuie să fie vaccinaţi, să facă un test negativ sau să fi trecut recent prin boală pentru a rămâne în hotelurile sau pentru a mânca în restaurantele din multe zone.
Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a declarat vineri că rata săptămânală de infecţie cu Covid-19 pentru UE şi Spaţiul Economic European a crescut la 51,6 la 100.000 de persoane, faţă de 38,6 săptămâna precedentă. Prognozele nu sunt deloc bune. Specialiştii estimează că rata infectării va depăşi 90 la 100.000 de oameni în patru săptămâni.
Vaccinarea împotriva COVID-19 devine obligatorie în Grecia pentru îngrijitorii de la căminele de bătrâni şi personalul sanitar din centrele publice şi private în contextul în care infecţiile în ţară continuă să crească, a anunţat luni premierul elen Kyriakos Mitsotakis, potrivit EFE şi Reuters.
Mitsotakis a declarat că doar persoanele vaccinate vor beneficia de deschiderea industriei hoteliere şi de cea a ospitalităţii. Personalul din căminele de bătrâni care nu s-a vaccinat până în prezent va trebui să o facă imediat sau va fi suspendat începând cu 16 august, în timp ce personalul sanitar urmează să fie vaccinat începând cu data de 1 septembrie.
De asemenea, doar clienţii vaccinaţi vor avea acces în interior în baruri, cinematografe, teatre şi alte spaţii închise din Grecia.
Aceeaşi măsură a vaccinării obligatorii a cadrelor medicale au luat-o şi autorităţile franceze. În pofida faptului că, în Franţa, există o mişcare antivaccinistă foarte bine reprezentată, autorităţile de la Paris au mizat pe faptul că vor putea convinge suficiente persoane, inclusiv personal medical, să se vaccineze voluntar pentru a diminua răspândirea virusului. Acest lucru nu a fost, însă, posibil, astfel încât autorităţile au regândit strategia. Macron a precizat că în cazul în care imunizarea la nivel național nu crește suficient, va fi necesară „abordarea vaccinării obligatorii pentru toți francezii”.
Franţa a trecut de la un număr mediu de 400.000 de vaccinări pe zi, la sfârşitul lui mai, la circa 165.000 pe zi în prezent.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu