8.21.2021

Va demisiona Biden sau va fi demis ? Corespondență de la New York

 


Modul dezastruos în care președintele Joe Biden gestionează criza retragerii trupelor americane din Afganistan și haosul creat de lipsa unui plan bine pus la punct determină tot mai mulți analiști politici și politicieni (în general, republicani, dar și câțiva democrați) să se întrebe dacă nu e cazul activării Amendamentului 25 din Constituția SUA.

Acesta specifică procedurile de urmat în cazul decesului, demisiei sau demiterii președintelui, în situația în care acesta este incapabil să-și exercite atribuțiile !

Cum incompetența șefului de la Casa Albă în luarea unor decizii importante (criza umanitară a migranților ilegali de la granița cu Mexicul, creșterea inflației sau gestionarea defectuoasă a pandemiei, comportamentul ezitant în marile probleme cu care se confruntă America) ies la iveală pe zi ce trece, întrebarea logică ar fi: cine îi va lua locul lui Biden, dacă acesta va demisiona sau va fi demis?

Conform legii supreme a țării, înlocuitorul lui Joe Biden ar fi o femeie, vicepreședintele Kamala Harris, care, în plină criză afgană, va pleca în turneu în…Vietnam, nu înainte de a declara că este „total de acord” cu deciziile aberante ale șefului ei ! Din lac în puț !

Între timp, la Kabul, talibanii au preluat puterea, intră din casă în casă pentru a-i identifica pe localnicii „trădători” (cărora americanii le promiseseră protecție !) și s-au înregistrat primele execuții ! Mii de americani care au lucrat în Afganistan așteaptă să se reîntoarcă în țară, dar nu pot ajunge la aeroport din cauza blocajelor noii puteri.

Pentagonul și Departamentul de Stat al SUA nu cunosc numărul exact al acestora și întârzie eliberarea vizelor pentru afganii care urmează să primească statut de refugiat în SUA sau în țările aliate NATO ! Toate acestea se întâmplă sub ochii celor 6.000 de militari americani trimiși de (încă) președintele SUA să rezolve situația, după ce, cu o săptămână în urmă, același „Sleepy Joe” ordonase retragerea a 2.500 de militari din Afganistan !

Va demisiona Joe Biden, va fi demis sau va supraviețui ?!

Corespondență din New York de la Grigore L. Culian


https://www.cotidianul.ro/va-demisiona-biden-sau-va-fi-demis-corespondenta-de-la-new-york/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu