3.22.2022

Ploaia de noroi, ceața, furtuna de nisip sahariană sunt provocate artificial

 




Ploaie de noroi și ceață: nu numai praf, ci și cesiu 137, crom și nichel
Particulele care ajung în Spania (și nu numai), aduc compuși chimici din fabricile industriale din Africa de Nord.
Praful (sau ceața) în suspensie care ajunge din Africa conține și urme de substanțe chimice poluante, inclusiv izotopi radioactivi, din cauza industrializării Maghrebului.
Acest lucru este confirmat de două echipe științifice, una spaniolă și cealaltă franceză, care au analizat acest fenomen. Ceea ce pentru Algeria, Maroc sau Tunisia este un motor de dezvoltare, pentru Spania înseamnă că, de fiecare dată când Agenția de Meteorologie de Stat (AEMET) avertizează asupra unei intruziuni de praf saharian, populația din Peninsulă și insule inhalează mai dăunător decât credeți .
Biologul și expertul în radioprotecție Pierre Barbey, profesor la Universitatea din Caen (Franța) și consultant științific al asociației Acro, a detectat că ploile de noroi atât de frecvente în Spania pot conține cesiu 137, un izotop radioactiv. Bazinul mediteranean este una dintre zonele cele mai afectate de acest fenomen, produs de coincidenta ploilor si a norilor de praf saharian. Conform datelor AEMET, cel puțin 14 zile pe an acest fenomen are loc pe insula Menorca. În Melilla, numărul se ridică la 12. În Insulele Canare, deși intruziunile de ceață sunt mult mai frecvente decât în ​​Peninsulă, acestea nu sunt de obicei însoțite de situații de precipitații, așa că apar între 2 și 3 ori pe an. Acest izotop radioactiv periculos, care nu se găsește spontan în natură, provine, potrivit cercetătorului de la Universitatea din Caen, din testele nucleare franceze efectuate în anii 1960 în sudul Algeriei.
Africa își trimite toxinele și în Insulele Canare. Un grup de cercetare științifică condus de expertul în științe atmosferice de la Consiliul Superior de Cercetare Științifică (CSIC), Sergio Rodríguez, a stabilit că, în funcție de modul în care sufla vânturile alizee, în acest caz spre Insulele Canare , compoziția prafului din suspensie poate conține substanțe mai mult sau mai puțin toxice.
Dacă praful provine din sud-estul Saharei și din Mali, este mai bogat în siliciu, fier și mangan. Alteori vântul încărcat de praf găsește în cale particulele emise de activitatea industrială a centralelor termice, unde se arde cărbunele, sau a rafinăriilor de petrol situate în Tunisia, Algeria sau Maroc .
Prin urmare, atunci când ceața provine din unele dintre principalele industrii din Africa de Nord, conține urme de brom, crom, nichel, zinc și zirconiu. „Se știe că cromul și nichelul sunt dăunătoare sănătății”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu