Un desert foarte fin și gustos. Pur și simplu se topește în gură! Se prepară extrem de ușor, fără coacere: trebuie doar să așteptați stabilizarea cremei. Este delicios ca atare, dar se potrivește excelent și cu fructele de pădure: căpșuni, zmeură, afine etc.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
-300 g de biscuiți de ciocolată (tip „Petit Beurre);
-120 g de unt;
-1-2 linguri de lapte.
Pentru cremă:
-400 g de smântână fermentată;
-2 ouă;
-150 g de zahăr (7.5 linguri rase);
-50 g de făină (2.5 linguri rase);
-10 g de zahăr vanilat (2 lingurițe);
-100 g de unt moale
Din aceste ingrediente veți obține un tort cu diametrul de 18 cm, înălțimea de 6 cm și greutatea de 1260 g.
MOD DE PREPARARE:
1.Pregătiți crema: amestecați zahărul și făina într-o crăticioară cu fundul gros.
2.Adăugați ouăle. Amestecați cu telul până la omogenizare.
3.Adăugați smântâna fermentată. Amestecați foarte bine.
4.Încălziți crema pe foc moderat, amestecând continuu cu spatula. După ce va începe să se îngroașe, schimbați spatula pe tel și reduceți focul până la minim. Fierbeți crema timp de 1-2 minute din momentul apariției primelor bule de clocotire. Ea trebuie să aibă consistența pudingului.
5.Puneți crăticioara cu crema fierbinte într-un vas cu apă rece. Amestecându-o continuu, răciți-o până la temperatura camerei. Apoi acoperiți-o cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei. Puneți-o deoparte.
6.Pregătiți blatul: măcinați biscuiții cu ajutorul blenderului sau sucitorului. Puneți-i într-un bol adânc.
7.Adăugați untul topit. Amestecați foarte bine. Compoziția rezultată trebuie să-și mențină forma, când este presată, dar și să se sfărâme repede. Dacă nu-și menține bine forma, mai adăugați 1-2 linguri de lapte în ea.
8.Divizați compoziția de biscuiți în 2 părți inegale: 1/3 (pentru decor) și 2/3 (pentru blat).
9.Așezați un inel cu diametrul de 18 cm, tapetat cu folie acetat, pe un platou. Răspândiți uniform partea mai mare de compoziție de biscuiți în interiorul lui, acoperindu-i puțin și pereții. Presați-o bine cu lingura și paharul.
10.Continuați prepararea cremei: bateți untul moale (la temperatura camerei) și zahărul vanilat cu mixerul pornit la viteză mare, pe parcursul a 3-4 minute, până se vor transforma într-o compoziția pufoasă și albicioasă.
11.Bateți puțin crema fiartă (la temperatura camerei) cu mixerul, ca să devină mai pufoasă. Apoi adăugați-o treptat (în 2 etape) în untul bătut, mixând de fiecare dată până la omogenizare (la viteză mare).
12.Transferați crema pe blatul din tavă. Răspândiți-o uniform.
13.Apoi presărați marginile ei cu o parte din restul compoziției de biscuiți, ca să umpleți spațiul rămas între ea și pereții inelului. Presați-o ușor, ca să o lipiți de cremă.
14.Presărați suprafața cremei cu biscuiții rămași.
15.Acoperiți tortul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 5-6 ore sau peste noapte.
16.Apoi îndepărtați inelul și folia acetat din jurul lui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu