Ingrediente
Mămăligă
1 l apă
300 gr mălai
1 linguriță cu vârf de sare
Umplutură
100 gr brânză telemea de capră
100 gr brânză telemea de vacă
100 gr unt +20 gr
200 gr smântână
4 ouă
100 gr cașcaval
Instrucțiuni
Cum se face mămăliga
Se pune apa la fiert împreună cu sarea. Când apa clocoteşte, începeţi să turnaţi mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel în formă de pară. Când mălaiul începe să se umfle şi mămăliga se îngroaşă, daţi focul la mic. Amestecaţi, din când în când, cu o lingură de lemn.
Lăsaţi-o să fiarbă 10-15 minute. Dacă încă vi se pare prea moale, mai lăsaţi-o câteva minute. Când e gata, înainte de a o răsturna, presăraţi bine cu dosul lingurii pentru ca mămăliga să ia frumos forma rotundă a vasului.
Mămăliga cu ouă ochiuri
Brânza de capra și brânză de vacă se mărunțesc.
Mămăliga fierbinte se amestecă imediat cu untul (100 gr) și brânzeturile până obținem o compoziție omogenă.
Compoziția formată se pune în două vase ceramice unse cu unt, cu ajutorul unui clește de înghețată uns cu unt se formează cuiburile.
Adăugăm ouăle de prepeliță și presăram cașcaval răzuit. Vasele se introduc în cuptorul preîncălzit și le lăsăm aproximativ 25 min
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu