9.19.2020

Delicii culinare românești - Mămăligă cu ouă ochiuri, brânză, smântână, cașcaval

 


Ingrediente

Mămăligă

1 l apă

300 gr mălai 

1 linguriță cu vârf de sare

Umplutură

100 gr brânză telemea de capră

100 gr brânză telemea de vacă

100 gr unt +20 gr

200 gr smântână

4 ouă

100 gr cașcaval

Instrucțiuni

Cum se face mămăliga

Se pune apa la fiert împreună cu sarea.  Când apa clocoteşte, începeţi să turnaţi mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel în formă de pară. Când mălaiul începe să se umfle şi mămăliga se îngroaşă, daţi focul la mic. Amestecaţi, din când în când, cu o lingură de lemn.

Lăsaţi-o să fiarbă 10-15 minute. Dacă încă vi se pare prea moale, mai lăsaţi-o câteva minute. Când e gata, înainte de a o răsturna, presăraţi bine cu dosul lingurii pentru ca mămăliga să ia frumos forma rotundă a vasului.

Mămăliga cu ouă ochiuri

Brânza de capra și brânză de vacă se mărunțesc.

Mămăliga fierbinte se amestecă imediat cu untul (100 gr) și brânzeturile până obținem o compoziție omogenă.

Compoziția formată se pune în două vase ceramice unse cu unt, cu ajutorul unui clește de înghețată uns cu unt se formează cuiburile.

Adăugăm ouăle de prepeliță și presăram  cașcaval răzuit. Vasele se introduc în cuptorul preîncălzit și le lăsăm aproximativ 25 min

 sursa:https://substantial.ro/mamaliga-cu-ochiuri-in-cuib/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu