MIHAI EMINESCU
http://superimagini-album.blogspot.ro/2017/12/te-cheama-iar-durerea-din-fundul.html

MIHAI EMINESCU - ROMÂNUL ABSOLUT 


Câteva gânduri ale generațiilor de astăzi de români, scrise în versuri, și adresate marelui poet :

”Te cheamă iar durerea, din fundul disperării ..
De când te-ai dus, bădiță, o ducem tot mai rău,
O larmă infernală ne-apropie de hău,
Nu mai găsești nimica din tot ce-a fost odată
Și tot mai goală-i viața, pustie și săracă.

Flăcăi-s duși departe, să-ți spun ? Că mi-e rușine.
Sunt rătăciți prin lume, milogi la porți străine.
Bătrânii plâng la poartă, copii flămânzi în pat,
Pustiu este ogorul, pustiu întregul sat.
Și teiul cu iubirea e dus pe-același drum,
Și floarea ta albastră, și codrul, tot e scrum,

Nu mai găsești nici cinste, nici dragoste de glie,
Doar ʼnalte haimanale ce scuip-o Românie ...
Te cheamă iar durerea, din fundul disperării,
Să mai cobori odată la marginea-înserării,
Să-ți lași pentru o clipă în ceruri nemurirea,
Să ne înveți ce-înseamnă de-a pururi ... fericirea ...

Versuri scrise de Bordan

”MINTEA DE DINCOLO” - O carte excepțională, care ne deschide mintea și ochii

”MINTEA DE DINCOLO”

Autor, Prof.Dumitru Constantin Dulcan

O carte excepțională, care ne deschide mintea și ochii ... În continuare vă redau câteva fragmente din carte:
”Experienta mortii clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru a ne aviza că trebuie să schimbam drumul pe care am mers pâna acum. 
Nu întâmplator, Iisus a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.” 
Este prima oara în istoria Universului când, în planul celest, s-a decis ca lumea noastra sa fie izbavita nu prin moarte, ci prin spiritualizare.
Ni s-a aratat Adevarul, ni s-a aratat Calea. Este rândul nostru să raspundem chemarii divine.
Suntem cu totii prinsi acum în marele val al purificarii, al trecerii de la materialitate la spiritualitate. Am certitudinea ca „ora astrala a omenirii” este aproape. De dincolo ni s-au dat toate semnele si toate avertismentele. Sper să avem întelepciunea necesara de a nu pierde si aceasta ultima șansă.
Sunt câteva mistere profunde în fata cărora omul va rămâne veşnic întrebător.
Primul mister mi se pare a fi acela că ...

P A G I N I

V

g

.


.

PELICANI IN ”DELTA DUNARII” - ROMANIA

t

BINE ATI VENIT PE BLOGUL MEU !

ADEVARUL DESPRE DACIA, DESPRE ROMANIA
MECANISMUL CONCEPUT DE CEAUȘESCU PENTRU SUPRAVIEȚUIREA ROMÂNIEI - UN ADEVĂRAT TESTAMENT - CĂRUIA, DIN PĂCATE, I-A FOST DISTRUSĂ ȘI ULTIMA ROTIȚĂ DE CĂTRE TRĂDĂTORI

O ȚARĂ PUTERNICĂ ȘI BOGATĂ, AȘA CUM A FOST ROMÂNIA, NU POATE FI ÎNGENUNCHIATĂ ȘI DISTRUSĂ DECÂT PRIN TRĂDARE !

1. ADEVĂRATELE MOTIVE PENTRU CARE FOSTUL PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI, DIN PERIOADA ANILOR 1967-1989, NICOLAE CEAUȘESCU - UN OM CU MINTEA NU PREA ȘCOLITĂ, DAR UN OM NEOBIȘNUIT DE PATRIOT PENTRU POPORUL LIPSIT DE RECUNOȘTINȚĂ, DIN MIJLOCUL CĂRUIA S-A RIDICAT, A FOST EXECUTAT PRIN ÎMPUȘCARE ÎN DECEMBRIE 1989.

2. METODELE ȘI PAȘII URMAȚI DE TRĂDĂTORI PENTRU A DISTRUGE ROMÂNIA.

VAI DE POPORUL CARE NU DISTINGE ADEVĂRUL DE MINCIUNĂ ȘI PE OMUL PATRIOT DE CEL PARȘIV ȘI TRĂDĂTOR DE ȚARĂ !

VAI DE POPORUL CARE SE LASĂ TÂRÂT ÎN DESFRÂU, ÎN CÂȘTIGURI FĂRĂ MUNCĂ CINSTITĂ, ÎN NEGAREA PROPRIEI ISTORII ȘI A PROPRIILOR VALORI !

La sfarsitul anului 1982, România atingea varful datoriei externe de 11 miliarde USD, fiind dependentă de Fondul Monetar International. Presată de FMI, România ar fi urmat sa intre in blocaj financiar. Numai că Nicolae Ceausescu a luat FMI-ul prin surprindere, hotarand dupa 1985 sa faca plata tuturor datoriilor externe inainte de termen, Romania nemaintrand in capcana tranzactiilor bursiere intinsa de FMI si a vanzarilor pe bursele internationale ale unor active ale Statului Roman.

Din cauza FMI-ului, mare parte din productia agricola si industriala a tarii a trebuit sa ia calea exportului, creând cunoscutele cozi la produsele alimentare. Agentul termic a fost rationalizat si benzina a fost distribuita pe cartelă. Asa se face că, incepand din 1987, intr-o tara aflata sub un blocaj financiar extern, s-a dezlantuit o campanie intensa de diabolizare a lui Ceausescu prin intermediul presei occidentale.

Posturile de radio Europa Libera si Vocea Americii au lansat zvonul că Gorbaciov stabilise un inlocuitor al lui Ceausescu, care ar fi fost Ion Iliescu. Propaganda si planul Est-Vest (Rusia-Occident) pentru debarcarea lui Ceausescu se puseseră în miscare. In martie 1989, însă, Ceausescu reusise sa ramburseze integral datoriile cu sacrificii mari din partea populatiei. In plus, Romania mai avea in bancile sale un plus de 3,7 miliarde USD si creanțe de 7-8 miliarde USD.

La această sumă s-ar fi adaugat si exporturile Romaniei din 1989 care au fost de 6 miliarde USD. Arhivele oficiale, coafate în anii de după 1989, nu mai pot justifica azi decat existenta a 2 miliarde USD. De ce s-au volatilizat acesti bani ? Cine a facut-o ? Dacă Romania avea si dupa 1989 în serviciile de informatii si in Parchete vreun roman patriot, am fi aflat pana acum.

Există indicii ca in noaptea de 14/15 decembrie 1989, de la flotila prezidentiala de la Otopeni ar fi decolat un avion Il-18, care a executat un transport special, cu destinatia Teheran, și că avionul ar fi avut la bord lingouri de aur cantărind 24 tone. Intr-adevar, avionul figureaza in fisele de evidenta aeriana ca s-a intors gol din Iran, pe 4 ianuarie 1990. Daca lucrurile sunt reale si explicatia poate fi una extrem de simpla, Ceausescu descoperise inca din 1987 ca Romania avea in propria ograda toate comorile care-i permiteau sa nu mai depinda vreodata de FMI si mai mult decat atat i-ar fi facut concurenta acestui organism. Un prim pas fiind acela de a se asocia cu China, Iranul si Libia, intr-o banca care sa acorde imprumuturi cu dobanzi mici, destinate tarilor in curs de dezvoltare.

Banca în cauză se numea BRCE (Banca Romana de Comert Exterior) prin intermediul careia, intreprinderile de comert exterior ale Romaniei derulasera operatiunile de aport valutar special și de pe urma cărora a fost rambursată datoria externă a României.

Hărțile cu zăcămintele minerale începuseră sa fie introduse pe calculator in Romania, la sediul Intreprinderii de Prospectiuni si Foraje Geofizica, erau permanent actualizate, așa că Ceausescu a aflat că din muntii Romaniei se extraseseră pana in 1987 circa 2.070 de tone de aur si ca Romania mai avea 6.000 tone aur, adica de trei ori cat se exploatase pana atunci si care in 2013 a ajuns sa valoreze 250 miliarde euro. Numai ca pe langa aur, Ceausescu stia ca in aceleasi zacaminte se afla argint si metalele rare, extrem de valoroase precum arseniu, galiu, germaniu, molibden, titan, vanadium, wolfram etc. și conta mult pe acestea întrucat ele sunt evaluate azi la 6.000 de miliarde de euro.

Boom-ul productiei la nivel mondial de calculatoare si telefoane mobile s-a produs dupa 1990, cand in Romania avusese deja loc scurt-circuitul din decembrie 1989.

Chiar si asa, Ceausescu prevăzuse această dezvoltare si construise împreuna cu concernul american Texas Instruments, o întreaga platforma industriala dedicata electronicii, numita IPRS Baneasa, lasand-o mostenire romanilor și care cu o minima investitie , ar fi permis Romaniei sa produca si sa detina calculatore, telefoane mobile, retele proprii de internet si de telefonie. Numai ca imediat dupa 1990, IPRS a fost dezmembrata cu buna stiinta pentru a fi transformata in investitie imobiliara. Sa nu fi stiut aceste lucruri cel care conduce de facto SIE, generalul Silviu Predoiu, absolvent al Facultatii de Geologie care a lucrat ca inginer geolog la ICE Geomin (1984-1985) si la Intreprinderea de Metale Rare din Bucuresti IMRB, indeplinind din 1987 functia de CI-st al IMRB ?

Sa nu fi stiut aceste lucruri presedintele-geolog Emil Constantinescu, cel care a avut revelatia nerentabilitatii mineritului in Romania, inchizand jumatate din exploatarile miniere ?

Sa nu fi stiut nici macar premierii Teodor Stolojan si Nicolae Vacaroiu, proveniti din Consiliul Planificarii economice de dinainte de 1989 ?

Să nu fi știut nici Ion Iliescu fost membru CPEx al PCR ?

Pe baza estimarilor specialistilor sai, Ceausescu si-a facut un plan de extractie masiva pana in anul 2040, astfel incat banca pentru investitii in tarile in curs de dezvoltare, sa beneficieze de un flux neintrerupt de finantare, acoperit in aur.

Asadar, Ceausescu intentiona ca in decurs de o jumatate de secol sa extraga la greu aur si metale rare romanesti, care sa-i asigure un fond anual de cel putin 8 miliarde USD pe care Romania sa-l ruleze prin intermediul BRCE (care avea ea insasi un capital de peste 10 miliarde USD), investindu-l in constructia de obiective economice si de infrastructura in afara granitelor, cu proiecte concepute de arhitectii romani, cu mana de lucru constituita din muncitori si ingineri romani si cu utilaje si masini proiectate si produse in Romania.

Unde ? In primul rand in China si in statele prietene acesteia din Asia de Sud-Est, in Iran si in statele musulmane aliate acestuia din Africa si Orientul Apropiat si pe cont propriu in America de Sud. Trebuie sa recunoastem ca acest plan, conceput de mintea nu prea scolita a lui Ceausescu, un om neobisnuit de patriot pentru poporul lipsit de recunostinta, din mijlocul caruia s-a ridicat, era genial. Si poate fi numit Testamentul lui Ceausescu.

Dupa asasinarea lui Ceausescu, BRCE, care dupa revolutie si-a schimbat numele devenind Bancorex, a ajuns in faliment in 1999, dupa ce prin ea, Ion Iliescu a miluit cu credite nerambursate sau ilegale zeci de mii de membri ai nomenclaturi postdecembriste, provenita din falsi dizidenti si chiar suspecti de terorismul practicat dupa Lovitura de Palat din 22 decembrie 1989.

Din septembrie 1990 si astăzi, cel care a ocupat și ocupă postul de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei este Mugur Isarescu.

În timpul guvernării BNR de către Isărescu, în anul 2002, bursa din Londra, cea mai mare bursa a aurului din lume, a decretat că productia combinatului Phoenix din Baia Mare (recunoscut pe plan mondial din 1970 ca producator garantat) nu se mai încadrează în standardele internationale, astfel Romania a pierdut dreptul la utilizarea ”poansonului” international al BNR, aplicat pe lingourile de aur.

Poansonul imprima numarul de ordine, greutatea, concentratia, denumirea producatorului si sigla Bancii Nationale. Romania a fost astfel interzisă pe lista producatorilor si exportatorilor de aur, iar BNR avea cel mai potrivit pretext pentru a nu mai face niciodata depozite de lingouri din aurul romanesc. Doar o intamplare a facut ca intr-o conferinta de presa a PRM sa fie prezentat un document secret, datat 25 martie 2002, care demonstra ca printr-o stranie coincidenta, din ordinul guvernatorului BNR, prin aeroportul Otopeni, s-au scos din țară 20 de tone de lingouri de aur, cu destinatia Germania.

In perioada 2002-2013, din dispozitia aceluiasi Mugur Isarescu, doua treimi din rezerva de aur lăsată de Ceausescu Romaniei, adica 61,2 tone, au ajuns sa fie depozitate in banci din afara granitelor, lipsind astfel Romania de a doua rotita a mecanismului conceput de Ceausescu.

Pentru a desavarsi opera de blocare a accesului romanilor la propriul aur si metale rare, la propunerea ministrului Industriilor, Radu Berceanu licenta de exploatare a aurului si metalelor rare nr. 47/1999, este acordata prin HG 458/1999 (ale carei prevederi sunt si azi secrete) companiei private straine Rosia Montana Gold Corporation, avandu-l ca paravan pe Vasile Frank Timis. De atunci, statul roman nu a mai scos nici un gram de aur din propriile mine, in timp ce Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a acordat la inca opt 8 firme straine licente de explorare si exploatare pentru aurul si metalele rare romanesti din Apuseni.

Fix pe zăcamintele din hărtile geologice realizate pe vremea lui Ceausescu, Legea minelor, a fost modificată astfel, încât România sa primeasca din partea companiilor straine care exploateaza resursele sale subterane, o redeventa de doar 4% din tot ce se extrage, in timp ce în Africa de Sud redeventa pentru aur este de 20%.

Asadar si ultima rotita a mecanismului conceput de Ceausescu pentru supravietuirea Romaniei a fost deja vandută.


VAI DE POPORUL CARE SE LASĂ TÂRÂT ÎN DESFRÂU, ÎN CÂȘTIGURI FĂRĂ MUNCĂ CINSTITĂ, ÎN NEGAREA PROPRIEI ISTORII ȘI A PROPRIILOR VALORI !


sursa: www.alternativenews.ro 


GUPTA SWAMI, în anul 1983, a prezis sfârșitul soților Ceaușescu - lucru care deja s-a întâmplat, iar în 2003 a prezis că, ”ÎNTR-UN VIITOR NU PREA ÎNDEPĂRTAT, SE VA RIDICA UN OM CE VA OPRI DECĂDEREA ROMÂNIEI ȘI VA TRANSFORMA ȚARA ÎNTR-UNUL DINTRE CELE MAI PUTERNICE STATE DE PE GLOB”Profetul indian Gupta Swami a prezis că din zona Bucovinei va fi cea mai puternică personalitate politică, a mileniului, care va fi mântuitorul omenirii, potrivit adevarul.ro.
Gupta Swami este recunoscut în lume ca prezicător şi clarvăzător. Există o legendă conform căreia în anul 1983, după ce a prezis sfârşitul soţilor Ceauşescu, indianul ar fi fost obligat să părăsească teritoriul României, unde se afla în vizită.
Acesta a venit în Bucovina, 20 de ani mai târziu, și a făcut mai multe preziceri care mai de care mai interesante.
„Ceea ce mi-a purtat de curând paşii spre binecuvântatul pământ al Bucovinei este mai ales faptul că, într-un viitor nu prea îndepărtat, de aici va porni la întâlnirea cu destinul său cea mai puternică personalitate politică pe care s-ar părea că în curând o va cunoaşte mileniul care a început. Am venit astfel să mă familiarizez şi eu cu aceste sfinte locuri, de unde va porni să acţioneze cel despre care am putea spune că va fi Mântuitorul omenirii viitoare”, declara la acea vreme profetul indian.
Gupta Swami s-a arătat impresionat de mănăstirile din Bucovina şi a precizat că aici se va ridica un om ce va opri decăderea României şi va transforma ţara într-unul dintre cele mai puternice state de pe glob.
Profetul indian a mai spus că sub conducerea bucovineanului, România va avea cea mai mare înflorire economică. Acesta a mai explicat că România va avea un rol foarte important în soarta lumii, totul culminând cu cel de-al III-lea şi ultimul război mondial.
Gupta Swami a prezis că după terminarea acestui război, România şi India vor deveni unele dintre cele mai importate state la nivel mondial, însă cei mai importanţi poli ai dezvoltării vor fi ţări precum Franţa, Rusia, Grecia sau Japonia.

sursa: http://www.secretulcunoasterii.ro

STRĂMOȘII NOȘTRII NE-AU LĂSAT, DE-A LUNGUL VEACURILOR, O ȚARĂ PE NUMELE EI ”DACIA”, ROMÂNIA DE ASTĂZI, O ȚARĂ FRUMOASĂ ȘI BOGATĂ, CU OAMENI VITEJI, FRUMOȘI ȘI INTELIGENȚI.
SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ, SUFLET CU SUFLET ȘI SĂ O CINSTIM AȘA CUM SE CUVINE, PENTRU CA ZBUCIUMUL ȘI GRIJA AVUTĂ DE STRĂMOȘI PENTRU ACEASTĂ ȚARĂ, SĂ NU FI FOST ÎN ZADAR !
ROMÂNIA, PENTRU A FI ÎNȚELEASĂ, APRECIATĂ ȘI IUBITĂ DE CEI CARE TRĂIESC PE TERITORIUL EI SAU PE ALTE MELEAGURI, TREBUIE, ÎN PRIMUL RÂND, SĂ FIE FOARTE BINE CUNOSCUTĂ.
TAINELE ACESTUI TĂRÂM ȘI AL ACESTUI NEAM TREBUIE CUNOSCUTE DE GENERAȚIILE DE ROMÂNI DE ASTĂZI DAR ȘI DE ÎNTREAGA LUME ! (D.Roman)ISTORIA ROMÂNIEI este destul de complexa, deoarece de aici a inceput civilizatia, care ulterior s-a raspandit, atat spre rasarit, cat si spre apus, ajungand in toate colturile lumii. Asa spunea si celebrul arheolog american, William Schiller care a scris mult despre spatiul Carpato-Danubiano-Pontic. La fel si cercetatorul Daniel Ruzo, care a devenit foarte atras de Sfinx.
Atunci cand tezaurele pe care Uriasii Atlanți ni le-au lasat bine ascunse in munti (Muntii Bucegi, Masivul Ceahlau, Masivul Godeanu, Masivul Sureanu, Muntii Buzaului) vor fi revelate tuturor oamenilor, Romaniei i se va acorda locul special in istorie, pe care l-a avut si pe care il va avea, asa cum spun o serie de profetii despre viitorul acestui loc.
Nu putem sa vorbim despre tezaure fabuloase (exemplu: Sala Proiectiilor de sub Bucegi, descoperita in August 2003), fara sa vorbim de Uriasii Atlanti, care au construit aceste edificii. Mai ales ca acest subiect, mult timp, indeosebi in comunism, a fost clasificat fiind considerat „Secret de Stat”.
Uriaşii sau Titanii se regăsesc în mitologiile multor popoare şi chiar Biblie, în capitolul Geneză, dar şi în povestea lui David şi Goliat, din Vechiul Testament. Evident, aceste creaturi gigantice nu puteau să lipsească nici din legendele care circulă de secole întregi în România.
Toată lumea a auzit de personaje de poveste ca Sfarmă-Piatră sau Strâmbă-Lemne, de vestiţii Ciclopi sau de Căpcăuni. Uriaşii erau prezentaţi, în general, drept creaturi cu ochi cât dovlecii şi dinţi ca fiarele plugului, sub paşii cărora pământul se zguduia. O imagine înfricoşătoare pentru orice copil, dar care pălea odată cu înaintarea în vârstă care aduce cu sine îndepărtarea de tărâmul poveştilor.
Se pare, însă, că uriaşii nu sunt chiar personaje de basm, dacă ţinem cont de faptul că în multe locuri din lume, printre care şi România, au fost descoperite oseminte de coloşi. Misterul civilizaţiei lor nu a fost însă risipit până acum, la noi în ţară existând chiar un soi de secretomanie în această privinţă, cu toate că ar fi existat zeci de dovezi ale existenţei uriaşilor pe aceste meleaguri, care ar fi putut fi analizate.
Există o serie de mărturii, de la diversi oameni, tineri sau in varsta, care fie au participat la deshumarea acestor schelete, fie le-au gasit din intamplare. Exista niste nuclee in Romania, unde se regasesc astfel de schelete.

Cele mai vechi rămăşiţe de Homo sapiens descoperite până în prezent în Europa, de 34.000 - 35.000 de ani, au fost găsite în România, în Peştera cu Oase, din apropiere de Anina, judeţul Caraş-Severin, a declarat arheologul Roxana Dobrescu, de la Institutul de Arheologie "Vasile Pârvan" al Academiei Române. Oasele de Homo sapiens au fost găsite în 2002, de cercetători ai Institutului de Speologie al Academiei Române, secţia de la Cluj-Napoca, care au chemat o echipă internaţională de arheologi condusă de americanul Erik Trinkaus. În peşteră nu a fost însă găsită vreo urmă de activitate antropică, ci numai oase umane, a precizat Dobrescu.
Cea mai veche aşezare umană din Europa a fost descoperită în România. Locuitorii erau adevăraţi uriaşi care se hrăneau cu carne crudă.
Cercetările arheologice desfăşurate pe parcursul a patru decenii au dus la descoperirea celei mai vechi aşezări umane stabile din Europa (de acum circa 9.000 de ani) la Schela Cladovei, un cartier de la marginea municipiului Drobeta Turnu Severin.
Descoperirile iniţiale de la Schela Cladovei au fost făcute în anii 60, mai exact în anii 1964-1965, când un colectiv de cercetare care trebuia să verifice această zonă din Regiunea Porţilor de Fier a găsit aici material arheologic, care la momentul respectiv era reprezentat doar descoperiri de factură neolitică. În urma săpăturilor efectuate ceva mai târziu, începând din 1965-1966, s-au descoperit şi artefacte mai vechi dintr-o perioadă anterioară neoloticului; este vorba de epipaleolitic sau, după părerea altor specilişti, mezolitic, al căror vechime se ridică undeva la 10.000-11.000 de ani, ceea ce s-a confirmat într-o oarecare măsură şi printr-o serie de analize cu carbon 14, realizate pe o serie de materiale organice prelevate de acolo din aşezarea de la Schela Cladovei.

sursa: http://www.historia.ro
           http://adevarul.ro
           http://www.dzr.org.ro