4.18.2021

Gheorghe Piperea : Dacă Vlad Voiculescu a ascuns date legate de săvârșirea unei infracțiuni este pasibil de închisoare

 


Potrivit art. 267 Cod Penal, dacă un funcționar public omite să sesizeze organele de cercetare penale în legătură cu săvârșirea unei infracțiuni despre care a luat cunoștință în cursul exercitării funcției, este pasibil de închisoare.

Dacă a luat cunoștință de falsificarea ("mermelirea”) unor date publice și de comunicarea de informații false, cu consecințe juridice, economice și sociale dezastruoase, cum ar fi "resursele” oficiale relative la plandemie și la imunizarea artificială, ex-ministrul usereplusist al sănătății este pasibil de pușcărie pentru infracțiunea de mai sus.

Asta dacă nu minte cu bună știință. Se pare că nu minte în totalitate, așa cum rezultă dintr-un articol de scoatere la vopsea a împricinatului, publicat vineri pe libertatea.

Vinovații de inadvertențe, mermeliri sau chiar falsificări sunt managerii de spital, DSP, INSP și STS, care au trimis, înregistrat, procesat și făcut publice datele acuzate de ex-ministrul de mai sus. E cazul ca DIICOT să se sesizeze din oficiu.

Dacă minte, inventează sau exagerează, ex-ministrul se face vinovat el însuși de comunicare și răspândire de date false. Alături de cei care i-au dat acces la cifre și statistici și baze de date și de cei care îi țin isonul.

Nemernicii care i-au catalogat pe toți criticii regimului totalitarist sanitar drept conspiraționiști, negaționiști, teroriști, needucați etc., ar trebui să își revizuiască topurile și să îi pună în vârf pe ex-ministrul de mai sus și pe cei din echipa lui. Iar medievalii care mă invitau pe mine la ATI, așteptându-mă cu lumânări, ar trebui să își mute țintele și să își regleze tirul.

Informație de ultimă oră de la meteorologi. Vin zile friguroase cu ploi și ninsori.

 


Temperaturile vor fi și cu 10 grade mai scăzute decât în mod normal pentru jumătatea lunii aprilie. Se pare că vreme urâtă vom avea și de Paști.

Dacă ne raportăm la valori termice diurne, la temperaturi maxime, vorbim de valori mai scăzute chiar și cu 8 -10 grade față de ceea ce ar trebui să avem la această dată. Spre exemplu, în zonele din vestul teritoriului, pe parcursul zilei de astăzi (n.r. - duminică, 18 aprilie), nu se vor înregistra maxime mai mari de 8-9-10 grade, deși ar trebui să fie 18 -19 grade, anunță Antena 3. 

Această vreme rece se va menține și în zilele următoare. Vremea va fi, în general, închisă, cu nebulozitate în aproape toate zonele țării, mai ales în partea de sud, sud-est a teritoriului, unde va ploua, iar cantitățile de apă este posibil să fie mai însemnate, posibil să depășească 15-25  l/mp. Veștile sunt bune, totuși, pentru că temperaturile din timpul nopții nu vor mai scădea sub 0 grade. Deci, culturile nu vor mai fi în pericol, în zilele următoare.

Liviu Dragnea, aşteptat să revină în PSD

 


După ce un membru de partid și-a ispășit pedeapsa, are dreptul să își revendice un loc în partid, spune Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, referindu-se la fostul lider al social-democraților, Liviu Dragnea.

Întrebat, duminică, la Digi 24, dacă Liviu Dragnea va putea reveni în partid după ce își va ispăși pedeapsa, Vasile Dîncu a spus că orice membru are acest drept.

„Din punctul meu de vedere, orice membru de partid care a fost reabilitat, și-a ispășit pedeapsa, are dreptul să își revendice un loc în partid. Nu a existat o tradiție în cadrul PSD-ului de a-și aduce înapoi foștii președinți. Mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus. (…) Nu mai sunt (foștii lideri în partid – n.r.). Este o problemă care ține, până la urmă și de modul în care liderul de partid a știut să își construiască echipa și și-a respectat și i-a respectat el pe ceilalți din partid. Liviu Dragnea a avut numai unanimitate sau aproape tot timpul a avut unanimitate în Biroul Permanent Național sau cum se numea în diferite faze. Eu cred că cei pe care el i-a crescut în partid și i-a promovat, îi păstrează un anumit respect. Dacă nu îi păstrează niciun fel de respect, atunci înseamnă că el nu se va putea întoarce. Dar eu cred că ține, până la urmă, și de modul în care partidul și-a cultivat liderul și liderul și-a cultivat de asemenea echipa lui proximă prin care a condus partidul”, a spus președintele Consiliului Național al PSD.

Dîncu a precizat că nu a mai vorbit cu Liviu Dragnea de când a fost închis, pentru că nu se află pe lista celor care ar fi putut să vorbească cu el la telefon.

„Din punct de vedere uman sunt apropiat și acum de el. Nu sunt fericit pentru ceea ce se întâmplă. Aș vrea să îl văd cât mai repede liber, deci eu păstrez pentru el aceeași afecțiune. Din punct de vedere uman. Politic a făcut greșeli, dar poate că el știe mai bine acum, a avut și o perioadă de reflecție și aici nu mă bag, nu sunt deciziile mele și nu știu ce va face în viitor”, a mai spus Dîncu.

Referindu-se la un alt lider al PSD care are probleme cu legea, respectiv Claudiu Manda, care a fost trimis în judecată într-un dosar în care europarlamentarul este acuzat că și-a folosit funcția politică pentru a obține bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, Vasile Dîncu a spus că PSD nu este instanță de judecată și până când nu va fi o decizie definitivă pe numele său, Manda are tot sprijinul partidului.

Vlad Voiculescu va fi audiat în trei infracţiuni anchetate de procurori

 


Atât fostul ministru, cât şi consilierul acestuia, dar şi secretarul de stat Andreea Moldovan vor fi chemaţi la audieri în acest caz.

„S-a început urmărirea penală in rem pe trei infracţiuni: acces ilegal la un sistem înformatic, care ar însemna ca pedeapsă de la 6 luni la 5 ani, dacă fapta s-a săvârşit în scopul obţinerii de date informatice.

A doua infracţiune, transferul neautorizat de date informatice şi aceasta este infracţiunea care ţine de competenţa DIICOT, şi care e gravă ca pedeapsă, de la 1 la 5 ani.

Şi a treia, divulgarea de informaţii secret de serviciu sau publice, adică aceste informatice la care consilierul Ştefan Voinea a avut acces, dat fiind autorizarea care i-a fost dată de fostul secretar de stat, Andreea Moldovan, şi cu acceptul ministrului Vlad Voiculescu”, a dezvăluit jurnalistul Adina Anghelescu, sâmbătă seara, la emisiunea Descoperiţi, de la Antena 3.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS)a venit cu precizări legate de raportarea deceselor de COVID, după afirmațiile lui Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, care au creat revoltă în spațiul public.

Conform STS, cele două aplicații informatice au fost dezvoltate și puse la dispoziția autorităților medicale de către Serviciul de Telecomunicații la cererea și pe baza cerințelor operaționale formulate de acestea.

Corona Forms este aplicația care centralizează cu acuratețe maximă evidența testelor, a persoanele confirmate cu infecția cu virusul SARS-CoV-2 și a deceselor survenite în urma COVID-19. Fiecare deces înregistrat în aplicație primește un ID unic, iar ulterior datele nu mai pot fi modificate, a subliniat STS într-un comunicat de presă.

„Datele oficiale prezentate de autorități, public, prin informările zilnice din bilanț, sunt cele extrase din Corona Forms. Datele sunt introduse în Corona Forms de spitale, laboratoare și direcțiile de sănătate publică și sunt disponibile autorităților medicale. În ceea ce privește înregistrarea deceselor, pe baza datelor medicale obținute de la unitățile spitalicești, direcțiile de sănătate publică analizează și validează fiecare pacient în Corona Forms, ținând cont și de detaliile medicale ale acestora”, se arată în comunicat.

Laura Codruța Kovesi va fi ARESTATĂ

 


România poate fi zguduită de cea mai importantă arestare ! E anunțul pe care îl face un fost șef SRI.  Daniel Dragomir, fost șef Grupare Sectoare informativ-Operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI, anunță o iminentă încătușare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Daniel Dragomir e acuzat de DNA că a luat mită peste 2 milioane de lei de la administratorul unor firme, pentru a interveni la funcţionari din Ministerul Finanţelor, ANAF şi Garda Financiară în vederea opririi unor controale sau pentru rambursări de TVA. El a fost și reținut, iar acum e trimis în judecată de DNA. Alături de el, va fi judecată, sub control judiciar, şi soţia sa, Marinela Zoica Dragomir, plutonier major în rezervă, fost subofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii, pentru complicitate la trafic de influenţă şi celelalte fapte.

”Sefa DNA sa stea in banca ei...Sa nu mai tipe la un jurnalist...Sa nu mai minta in interviuri..ca la Europa FM. Sa astepte cuminte in banca domniei sale pana o sa i se puna bratarile pe care le merita cu prisosinta pe manutele ei mari. Ce e gros?Cand ii vom vedea pe acoperiti cum vin si isi cer banii.. ... Doamne fereste nu ma refer la Marele Moise.. PS. Sefa DNA e platita din banii mei de contribuabil care muncesc, ii platesc taxe sa isi ia salariu ( nu salar cum a invatat-o tata domniei sale care nu a trait din 'salar' ci din alte 'profituri' )...Deci sa nu mai cheme poporul... Sa se duca la munca... Are fisa de post.. Nu o platesc sa dea interviuri sa ne ameninte... Sa arate cat de agramata este... Cat de mincinoasa si nepregatita este.”, e mesajul lui Dragomir.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că "trebuie să definim linii roşii clare cu Rusia"

 


Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că "trebuie să definim linii roşii clare cu Rusia", afirmând că este pregătit pentru sancţiuni în cazul unui "comportament inacceptabil" din partea Moscovei, într-un extras dintr-un interviu acordat canalului american CBS, difuzat sâmbătă, transmite AFP.

"Cred că după un comportament inacceptabil, într-adevăr, trebuie să sancţionăm", a răspuns preşedintele Macron, întrebat cu privire la posibilitatea unor măsuri împotriva Moscovei în cazul unei invazii, într-un moment în care trupele ruse sunt din ce în ce mai numeroase la frontiera cu Ucraina."Şi cred că trebuie să definim linii roşii clare cu Rusia", a continuat şeful statului francez, informează Agerpres.

Afirmând că doar sancţiunile "nu sunt suficiente" şi că este preferabil un "dialog constructiv", Emmanuel Macron a asigurat că acestea constitue "singura modalitate de a fi credibili". "Avem nevoie de un dialog sincer şi deschis cu Rusia", a adăugat el.

Rusia este acuzată că a desfăşurat zeci de mii de soldaţi în apropierea frontierei sale cu Ucraina şi în Crimeea, peninsulă anexată de Moscova în 2014, iar luptele din estul Ucrainei, aflate aproape într-un punct mort după armistiţiul încheiat în vara anului 2020, au fost reluate recent.

Joi, preşedintele american Joe Biden a anunţat o serie de sancţiuni financiare dure împotriva Rusiei şi expulzarea a zece diplomaţi ruşi, reluând în acelaşi timp propunerea făcută omologului rus de a se întâlni într-un stat terţ.

Aceste sancţiuni reprezintă un răspuns la atacurile cibernetice şi la amestecul în alegerile prezidenţiale din SUA în 2020. Opt persoane şi entităţi care au legături cu ocuparea Crimeei au fost, de asemenea, sancţionate.

Preşedintele Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel şi-au exprimat vineri sprijinul în favoarea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi au cerut Rusiei să îşi retragă trupele de la frontieră pentru a acţiona astfel rapid în scopul unei "dezescaladări".

Teoria Conspirației devine realitate : Pentagonul a creat Cipul care detectează COVID-ul

 


Agenția de Proiecte de Cercetare Avansate pentru Apărare (DARPA) a Pentagonului a creat un cip subcutanat care monitorizează corpul uman pentru a detecta semnele virusului. 

Colonelul în retragere Matt Hepburn, un medic militar infecționist, care conduce activitatea DARPA împotriva COVID, a fost invitat la emisiunea „60 Minutes” de la CBS News pentru a explica noua tehnologie.

Arătând o fiolă având în interior un gel care conținea cipul, Hepburn a declarat :

„Îl pui sub piele și el îți spune că există reacții chimice în interiorul corpului tău și aceasta înseamă că mâine vei avea simptome.”

„Este ca un led de control al motorului”, a adăugat Hepburn, precizând că persoanele care vor avea cipul „vor recepționa semnalul, își vor lua o probă de sânge și se vor testa pe loc”.

„Vom putea avea toate aceste informații în trei-cinci minute”, a continuat colonelul, adăugând:

„Pe măsură ce reduci acest timp, pe măsură ce diagnostichezi și tratezi, practic oprești infecția din fașă.”

Hepburn a mai declarat că DARPA a creat un filtru capabil să îndepărteze virusul din sânge cu ajutorul unui aparat de dializă. Noua tehnologie a fost aprobată de Food and Drug Administration (FDA) - Agenția americană de Administrare a Medicamentului și Hranei – și a fost deja folosită pe 300 de pacienți.

Emisiunea 60 Minutes de la CBS a dezvăluit și că Pentagonul are sute de mostre de țesut de la militari infectați cu agenți patogeni din lumea întreagă, inclusiv Gripa Spaniolă din 1918, care a ucis milioane de oameni de pe tot globul.

Pe de altă parte, doctorul de la Pentagon Kayvon Modjarrad a dezvăluit că armata americană lucrează la un vaccin universal împotriva tuturor tipurilor de coronavirus:

„Nu este science fiction, este realitate științifică.”

Și Modjarrad a adăugat:

„Avem instrumentele, avem tehnologia pentru a face acest lucru chiar acum.”

Doctorul de la Pentagon a explicat că scopul acestui vaccin este de a fi inoculat oamenilor pentru a-i proteja împotriva tuturor virușilor mortali care există sau care vor apărea de acum încolo.

„Vom fi protejați împotriva virușilor ucigași pe care nu i-am descoperit sau nici măcar nu ne-am imaginat că ar fi posibil să existe”, a spus Modjarrad.

O treime dintre militarii americani activi au refuzat să fie vaccinați anti-COVID, însă potrivit mai multor surse, cifra reală este probabil de jumătate. De la Marines a fost furnizat oficial procentul de 40% al militarilor de elită care refuză vaccinul.

Informația i-a isterizat pe ziariștii din redacția Time, care au afirmat că „ezitarea la vaccinare” reprezintă o amenințare pentru securitatea națională:

„Acești militari poate că nu au fost racolați de teroriști interni, însă sunt în mod clar influențați online de adepții teoriilor conspirației și pur și simplu nu cred în știința elementară”.

Amintim că posibilitatea de a cipa oamenii sub pretextul luptei împotriva COVID era declarată cu mai puțin de un an în urmă una dintre cele mai fantasmagorice teorii ale conspirației.

ActiveNews a mai publicat despre astfel de proiecte futuristice cum sunt cipurile implantabile, regăsite de altfel și în avertismentele profetice ale unor mari duhovnici, între care se remarcă la noi Părintele Justin Pârvu.

Transnistria își mobilizează rezerviștii pentru 3 luni de exerciții militare, în timp ce blindate rusești forfotesc în apropierea Aeroportului din Tiraspol

 


Administrația separatistă de la Tiraspol mobilizează rezerviștii, sub pretextul unor exerciții militare în cadrul așa-ziselor „forțe de menținere a păcii” din Transnistria. În paralel, s-a raportat o creștere a prezenței trupelor ruse în zona aeroportului din Tiraspol, la numai 13 kilometri distanță de granița cu Ucraina. 

Potrivit unui comunicat difuzat de agenția oficială a regimului de la Tiraspol, citată de Valeriu Cațer de la Gazeta de Chișinău, bărbații în vârstă de până la 55 de ani, apți pentru serviciul militar, sunt „invitați” să participe de la 1 iunie la un exercițiu militar care va dura trei luni, fiind plătiți cu circa 150 de USD pe lună.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că în cadrul GOTR s-a făcut săptămâna aceasta un control al stării contingentului.

Toate acestea se întâmplă pe fundalul unor acțiuni militare ale Kremlinului la frontiera de est a Ucrainei, care suscită îngrijorări privitoare la un posibil nou război în regiunea Donbas din estul separatist. 

Washingtonul și-a anunțat disponibilitatea de a apăra Japonia cu arme nucleare

 


Statele Unite și-au reafirmat hotărârea de a apăra Japonia cu arme nucleare în temeiul Tratatului din 1960 privind cooperarea reciprocă și asigurările de securitate, potrivit unei declarații publicate de Casa Albă în urma discuțiilor dintre liderii celor două țări.

Documentul este baza legislativă pentru alianța dintre Japonia și Statele Unite. Acordul prevede, în special, utilizarea de către Washington a armelor de distrugere în masă.

Declarația subliniază, de asemenea, că președintele SUA Joe Biden și premierul japonez Yoshihide Suga pledează în favoarea păcii și stabilității în strâmtoarea Taiwanului.

„Subliniem importanța păcii și stabilității în întreaga strâmtoare Taiwan, solicităm o soluționare pașnică a conflictelor din strâmtoare”, se spune în document.

Conform calculelor făcute de Agenția japoneză Kyodo, este pentru prima dată după 52 de ani când apare o menționare directă a Taiwanului într-o declarație comună a liderilor celor două țări. Ultima dată, o astfel de formulare a fost utilizată într-un document apărut în urma negocierilor dintre premierul japonez Eisaku Sato și președintele american Richard Nixon în 1969.

De asemenea, liderii celor două țări și-au exprimat îngrijorarea cu privire la situația drepturilor omului din Hong Kong și din regiunea autonomă Uygur din Xinjiang din China.

În plus, politicienii au confirmat că al cincilea articol din Tratatul privind cooperarea reciprocă și asigurările de securitate se aplică și în cazul insulelor Senkaku, pe care le revendică China.

Biden și Suga, printre altele, s-au opus „oricărei acțiuni unilaterale care vizează schimbarea statu-quo-ului în Marea Chinei de Est”. Ei s-au opus din nou pretențiilor și acțiunilor ilegale ale Chinei în Marea Chinei de Sud. Potrivit liderilor celor două state, situația din Marea Chinei de Sud ar trebui reglementată în conformitate cu dreptul internațional, iar libertatea de navigație ar trebui garantată în cadrul convenției ONU existente.

În declarație, Biden și Suga și-au reafirmat angajamentul față de denuclearizarea completă a RPDC. Aceștia au solicitat Coreei de Nord să își îndeplinească obligațiile care decurg din rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU. Politicienii au atins și subiectul Myanmar. Biden și Suga au condamnat cu tărie violența comisă de militari și poliție în Myanmar împotriva civililor.

Şeful Sănătatii și al vaccinarii în România, ca un cal mascat

 


Probabil că investigații serioase vă pot duce mai departe decât am ajuns noi.

Personajul pitoresc din fotografie a fost anunțat de presedintele Iohannis în 2020 drept conducatorul medical al campaniei de vaccinare în România.

Astăzi el ține locul ministrului abia dat afară. Andrei Baciu, manechin și partener,‎ și prieten de ONG cu Cristian Bușoi este și săgeata acestuia in guvernul Cîțu !

O recompensă, un intermediar sau o bătaie de joc la adresa populatiei ?

Principala legătură cu medicina a lui Andrei Baciu a fost reprezentarea și vânzarea de aparatură medicala străină in România. Pe bază de comision, bineînteles !



ALDE are un nou preşedinte

 


Daniel Olteanu a fost ales, sâmbătă, președinte al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), acesta fiind votat cu majoritate de voturi de către delegații prezenți online la Congresul partidului.

Au votat 999 delegați, iar moțiunea propusă de Daniel Olteanu a primit un număr de 818 voturi.

La Congresul reunit în 16 și 17 aprilie s-a decis și noul statut al partidului, precum și cine va ocupa funcțiile de președinte al Consiliului Național ALDE, prim-vicepreședinți, vicepreședinți ai partidului și de membri în Biroul Politic Executiv.

Președintele Consiliului Național al ALDE a fost ales Cristian Dima, președintele filialei ALDE Galați.

Noua structură de conducere a ALDE cuprinde 4 prim-vicepreședinți, 8 vicepreședinți pe domenii de activitate, 8 vicepreședinți pe regiuni de dezvoltare, un vicepreședinte pentru Diaspora, 16 de membri și 12 membri supleanți. Cei 4 prim-vicepreședinți sunt: Claudiu Catana, Tiberiu Dekany, Tudor Ionescu și Roxana Țurcanu.

Funcțiile de vicepreședinți vor fi ocupate de: Anton Anton, Ion Asaftei, Constantin Avram, Alexandru Baicu, Ionel Cel Mare, Marian Coanda, Ionel Gae, Avram Gal, Mihaela Hușanu, Octavian Ilișoi, Mircea Minea, Cornelia Negruț, Ionel Petre, Raluca Roșca, Violeta Sora, Bogdan Trifan și Florin Vizan.

Membrii cu rang de vicepreședinte politic, aleși conform moțiunii lui Daniel Olteanu, sunt: Ionică Anuțoiu, Ciprian Blejan, Ioan Ciugulea, Valeriu Crișan, Viorel Demian, Iulia Elena Dosaru, Oana Ferdean, Costel Irimia, Luiza Marian, Marius Mateescu, Andrei Metehau, Viorel Palașcă, Ilie Petrescu, Ana Maria Sita, Ionuț Toarta, Cezar Claudiu Vladu.

Membrii supleanți aleși în urma Congresului ALDE sunt: Nicușor Briceag, Carmen Ciobanu, Mihai Cristescu, Marius Cupăreanu, Oana Drăghici, Silviu Feti, Gabriel Geagulea, Stelică Gheorghe, Cătălin Murea, Ghiță Oancea, Nicolae Pungă și Gheorghe Șimon.

ALERTĂ la frontierele României - Rusia trimite nave de război în Marea Neagră

 


Pe fondul tensiunilor reînnoite din estul Ucrainei, Rusia a trimis 15 nave de război în Marea Neagră pentru manevre, relatează sâmbătă DPA, potrivit AGERPRES.

Ele au trecut sâmbătă prin Strâmtoarea Kerci din Peninsula Crimeea, a anunţat marina, potrivit agenţiei de presă Interfax.

Nu s-a anunţat iniţial cât vor dura exerciţiile.

Statele Unite au anulat anterior desfăşurarea a două nave de război către Marea Neagră în urma plângerilor Rusiei, potrivit unor surse turce.

Vineri, Ministerul Apărării rus a anunţat că anumite zone maritime din Crimeea vor fi închise mai multe luni din cauza manevrelor. Cu toate acestea, transportul maritim în strâmtoare nu este afectat, a declarat ministerul.

Uniunea Europeană, NATO şi Ucraina au criticat acţiunile Rusiei. Un înalt oficial al UE a vorbit despre o "evoluţie extrem de îngrijorătoare".

Preocuparea internaţională creşte cu privire la escaladarea conflictului în estul Ucrainei din cauza desfăşurării trupelor ruseşti nu departe de frontiera ucraineană.

Între timp, şeful operaţiunilor militare ale Ucrainei, Serghei Naiev, a indicat că nu se aşteaptă la un nou război.

"Nu vedem nicio pregătire de atac acolo", a declarat el vineri noapte pentru televiziunea ucraineană. "De fapt, au fost înfiinţate spitale de campanie". Toate unităţile sunt în tabere, în zone de tragere, a spus el. "În limbaj militar, vorbim despre o demonstraţie de forţă", a adăugat el.

Între timp, un diplomat ucrainean a fost arestat în oraşul rus Sankt Petersburg. El a obţinut documente clasificate, ceea ce nu este compatibil cu statutul de diplomat, a anunţat serviciul federal de securitate FSB, citat de DPA.