3.12.2022

CE NE FACEM FETELOR cu atâtea MINCIUNI ?

 


Departamentul de Stat al SUA îi avertizează pe americani cu privire la „riscul de a fi prinși” în Ucraina

 


Departamentul de Stat al SUA a avertizat vineri că americanii riscă să fie capturați sau uciși dacă călătoresc în Ucraina.

„Cetăţenii americani nu ar trebui să călătorească în Ucraina”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, adăugând că americanii ar trebui „să plece imediat dacă este sigur pentru ei să facă acest lucru folosind opţiuni comerciale sau alte opţiuni disponibile în privat”.

De la începutul conflictului dintre Rusia și Ucraina din 24 februarie, au existat rapoarte despre cetățeni americani și alți străini care încearcă să intre în țară pentru a lupta în numele guvernului de la Kiev. Un oficial ucrainean, generalul-maior Borys Kremeneţskyi, a declarat joi că o sută de cetăţeni americani au fost autorizaţi să se alăture forţelor ucrainene.

Dar declarația de vineri a lui Price a spus că orice cetățean care călătorește în Ucraina „cu scopul de a participa la luptele de acolo” se poate „confrunta cu riscuri semnificative, inclusiv pericolul foarte real de capturare sau moarte”.

Anterior, oficialii Departamentului de Stat și ai Casei Albe i-au avertizat pe americani să nu meargă în țara cu probleme.

Remarcile sale au loc în timp ce purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că Rusia a început să se îndrepte spre capitala ucrainei Kiev în ultimele zile. 

„Există bombardamente rusești și bombardamente destul de violente în timp ce vorbim”, a spus Kirby reporterilor vineri. „Și evaluăm că rușii încep să prindă mai mult impuls pe teren spre Kiev, în special dinspre est. Nu atât de mult din nord.”

Joi, compania privată de imagini prin satelit Maxar Technologies a declarat pentru Reuters că a făcut imagini care arată că vehiculele dintr-un convoi lângă Kiev s-au împrăștiat și, posibil, au ocupat poziții ofensive.

Kirby le-a spus reporterilor că „nu face prea mult din acest lucru cu dispersare”, chiar dacă oficialii americani au spus de săptămâni întregi că Rusia va încerca să încercuiască Kievul pentru a răsturna guvernul.

Forțele ruse au înregistrat cele mai mari câștiguri în orașele din est și sud, inclusiv Mariupol și în jurul Mării Azov.

Pe frontul economic și politic, Statele Unite și aliații săi au luat măsuri pentru a izola și mai mult și a sancționa Kremlinul. Președintele Joe Biden a anunțat că Statele Unite își vor reduce drastic statutul comercial cu Rusia și, de asemenea, vor interzice importurile de fructe de mare, alcool și diamante rusești.

Și o mișcare de revocare a statutului Rusiei de „națiune cea mai favorizată” a fost luată în coordonare cu Uniunea Europeană și cu țările Grupului celor Șapte sau G-7.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat prin intermediul presei de stat că au existat „un progres pozitiv” în discuțiile dintre Ucraina și Rusia, dar nu a oferit alte detalii. El a spus asta în timp ce vorbea la Moscova cu liderul belarus Alexandru Lukașenko.

https://es.theepochtimes.com/departamento-de-estado-de-ee-uu-advierte-a-estadounidenses-de-riesgo-de-ser-capturados-en-ucrania_968115.html