5.08.2020

Dacia ”Aventurier”, noua perlă a industriei auto românești



Dacia ”Aventurier”




Vă voi vorbi despre Dacia Aventurier, noua perlă a industriei auto românești, dar voi face și un scurt istoric al Companiei de Automobile Dacia.  

Sportivă, și decapotabilă, Dacia Aventurier, stârnește invidia giganților din industria auto mondială.

După părerea specialiștilor, Dacia Aventurier, este cea mai frumoasă mașină concept Dacia.
 



Este un automobil  cu două  portiere  și cinci locuri, dotat  cu un plafon retractabil, care arată spectaculos.
 
Mașina are un plafon hard, care se transformă într-un cupeu sport.  

Dizainerul  nu a dat publicității nici o informație, despre mașinile care i-au adus inspirația, dar nici nu ne interesează,  pentru că mașina este una care, dacă cei de la Dacia, o vor lua în considerare, va avea o mulțime de fani.





Unii se arată  entuziasmați,  și  spun că  își  doresc  să  conducă  o asemenea mașină  românească.  Alții spun  că  dacă  va  fi  scoasă  pe piață,  vor dori să  o  achiziționeze.   Mașina  arată  extraordinar,  este stilată, elegantă,  are  linii  alungite  și  o  alură  sportivă,  cu jante  masive,  portbagaj  scurt  și  capota alungită, cu bara de protecție  lată,  și  grila  radiatorului  solidă,  pe care tronează  emblema  Dacia.

Viziunea  și  liniile  pentru Dacia  Aventurier,  aparțin  designerului  român,  Puiu Nicolae,  care a desenat  și  conceptul  modelului  Dacia ARO,  și  căruia  îi  mulțumim.





Automobile Dacia S.A.,  este cel mai mare producător român  de automobile,  care din septembrie 1999, aparține grupului francez Renault.  Obiectul de activitate al societății,  îl constituie producerea și comercializarea de automobile,  piese auto, mașini unelte și instalații pentru industria de automobile.

Voi prezenta, în continuare, câteva date, despre cele două fabrici auto din România, Automobile Dacia și Uzina Ford.

Cele două fabrici auto din România, Automobile Dacia şi Uzina Ford, au produs în luna februarie 2020 un număr de 48.038 autoturisme, o creștere de 7,7%  față  de luna  februarie 2019, arată datele ACAROM.

Dintre acestea, 27.883 unități au fost produse de Dacia la Mioveni, și 20.155 unități de Ford, la Craiova.

Pe modele, în primele două luni ale anului 2020, au fost produse, 39.941 mașini Ford,  EcoSport&Puma, 36.421 Dacia Daster,  6.057 Dacia Sandero, 5.701 Dacia Logan și 2.961 Dacia Logan MCV.    

În plus, Automobile Dacia a produs și 4.055 de caroserii vopsite, cu destinația Algeria.

Anul trecut, 2019, în România, au fost produse 490.412 de autoturisme,  în creștere  cu 2,9%.  Cea mai mare parte dintre ele,  au fost Dacia Duster, 263.035 de autoturisme, urmate de Ford EcoSport&Puma, cu 140.884.

Începând din data de 4 mai 2020, Automobile Dacia și Uzina Ford, au reînceput producția, după ce au fost obligați să o oprească,  în data de 19 martie 2020, din cauza pandemiei de coronavirus.




sursa: Automobile Dacia