11.18.2020

„Draga mea, Dragă și iar Dragă, ne-ai părăsit !

 


Zi foarte tristă pentru români, după ce îndrăgita actriță Draga Olteanu Matei s-a stins din viață în urma complicațiilor provocate de o hemoragie digestivă. Vestea l-a marcat profund și pe Florin Piersic. Deși postează foarte rar, marele actor a postat pe Facebook un mesaj extrem de trist.

„Draga mea, Dragă și iar Dragă, ne-ai părăsit! Chirița mea și a poporului ăstuia trist astăzi de plecarea ta, parteneră de scenă și actriță minunată, eu, «mândrul» tău – cum m-ai botezat- îți voi duce lipsa, la fel ca și «fratelui» tău de o viață, Amza Pellea, pe care sper că astăzi l-ai întâlnit împreună cu iubitul tău soț, doctorul Matei. Și du-le dorul meu lui Moraru și Dinică. Te iubesc, scumpa mea!”, este mesajul scris de Florin Piersic pe pagina sa de Facebook.

Draga Olteanu Matei a încetat din viaţă, noaptea trecută, la spitalul judeţean "Sfântul Spiridon" din Iaşi, după câteva zile în care medicii au încercat să facă totul pentru a o salva. Actriţa, care avea 87 de ani, a ajuns la Iaşi vineri după-amiază în stare gravă, cu hemoragie digestivă masivă, fiind trasportată de la Spitalul din Piatra Neamţ.

Şefa Unităţii de Primiri Urgenţe de la SMURD Iaşi, Diana Cimpoeșu, a confirmat că Draga Olteanu Matei a fost internată la secţia ATI, cu patologie gastroenterologică.

Vârsta înaintată şi starea critică în care pacienta a ajuns la Iaşi i-au determinat încă de la început pe medici să fie rezervaţi în privinţa pronosticului clinic.

Draga Olteanu Matei a murit. Trupul actriței va fi depus, joi, la Cinematograful Dacia Mon Amour

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Draga Olteanu Matei va fi depus, joi, 19 noiembrie 2020, în holul Cinematografului Dacia Mon Amour, din Piatra Neamț, începând cu ora 17.

Duminică, 22 noiembrie, dimineață, sicriul va fi dus la Curtea Domnească, în imediata vecinătate a Bisericii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, pentru oficierea serviciului religios, după care cortegiul funerar va trece prin fața Teatrului Tineretului, pentru un ultim omagiu adus actriței.

Pe parcursul zilelor în care admiratorii își vor putea lua un ultim rămas-bun de la Draga Olteanu Matei trebuie să respecte regulile privind limitarea răspândirii infectării cu virusul SARS CoV-2, prin purtarea măștii de protecție și a distanțării fizice.

Înmormântarea va avea loc în Cimitirul Eternitatea din Piatra Neamț, Draga Olteanu Matei urmând a-și dormi somnul de veci alături de soțul său, Ionel Matei.

A murit Draga Olteanu Matei. Peste 6 decenii închinate teatrului, filmului şi televiziunii

Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1956 şi a debutat în teatru în acelaşi an, în piesa "Ziariștii" de Alexandru Mirodan.

A cunoscut consacrarea cu roluri în piese din dramaturgia autohtonă: "Coana Chirița" după Alecsandri, "Gaițele" de Kiritescu (1977), "Hagi Tudose" de Barbu Ștefănescu Delavrancea.

În televiziune a făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea, jucând-o pe Veta, soția lui Nea Mărin.

Cuplul Veta - Nea Mărin a ajuns şi pe marele ecran, în filmul lui Sergiu Nicolaescu, "Nea Mărin miliardar", unul dintre cele mai mari succese comerciale ale cinematografiei româneşti.

După ce s-a pensionat 2007 şi a părăsit scena Teatrului Naţional, Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamț, unde a înființat compania teatrală "Teatrul Vostru".
A murit Draga Olteanu Matei. Decorată de preşedintele României dar şi de Casa Regală

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/florin-piersic-mesaj-extrem-de-trist-dupa-moartea-actritei-draga-olteanu-matei-586737.html

Arde un spital COVID la Moscova

 


Nori de fum au fost semnalaţi, miercuri, deasupra spitalului moscovit Kommunarka, una dintre facilităţile sanitare principale din capitala rusă unde sunt tratate cazurile de coronavirus, transmite Reuters, care citează RIA Novosti.

Conform televiziunii ruse NTV, ar fi luat foc o clădire din complexul medical. Incendiul ar fi fost precedat de zgomotul unei explozii puternice.

La faţa locului au fost mobilizate numeroase autospeciale de stingere a incendiilor.

Autorităţile sunt la curent cu situaţia şi investighează incidentul, iar momentan nu sunt informaţii despre eventuale victime.

Informaţii neconfirmate din surse multiple indică o explozie a unui dispozitiv care furnizează oxigen.

Rusia a trecut prin mai multe incidente care au implicat spitale COVID

Luna trecută, peste 150 de pacienţi au fost evacuaţi dintr-un spital temporar situat în Urali, în urma exploziei unui dispozitiv alimentat cu oxigen, care a declanşat un incendiu.

Iar în luna mai, au murit cinci pacienţi aflaţi la Terapie Intensivă într-un spital din Sankt Petersburg, după ce un ventilator suprasolicitat a luat foc.

sursa:https://www.antena3.ro/externe/covid-incendiu-moscova-kommunarka-586740.html

Liliana Coldea acuză că din cauza presiunilor făcute de Țurcan și-a depus, miercuri, demisia


Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Liliana Coldea, care a demisionat după aproape o săptămână de la solicitarea vicepremierului Raluca Turcan, acuză presiuni și jocuri politice, ea considerând că sistemul sanitar din Sibiu nu a avut de suferit de când ea este manager.

Liliana Coldea acuză că din cauza presiunilor și-a depus, miercuri, demisia. Ea spune că a refuzat să intre în jocuri politice.

„Numeroase presiuni care s-au făcut asupra mea m-au determinat să îmi înaintez demisia din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Sunt un om responsabil și un profesionist care a făcut tot ce a fost posibil astfel încât lucrurile în spital să se desfășoare în interesul pacienților și cu protejarea cadrelor medicale. Nu m-am lăsat influențată de constrângerile venite pe mai multe canale și nici nu am intrat în jocurile politice, pentru că mai presus de toate este sănătatea oamenilor”, spune Liliana Coldea, într-un comunicat transmis, miercuri, presei.

Coldea consideră că sistemul sanitar din Sibiu nu a avut de suferit din cauza managementului său, că a respectat toate procedurile și legislația în vigoare. De asemenea, managerul demisionar spune că au fost medici care nu i-au dat ascultare.

„În niciun caz munca medicilor nu a fost compromisă. Fiecare dintre noi am depus un jurământ și suntem în permanență în serviciul oamenilor. Sunt sigură că încrederea în spital nu a fost zdruncinată acum și în niciun caz sănătatea și viața pacienților nu au fost puse în pericol. Interesul pacienților este mai presus de orice (…). În luarea deciziilor am avut consultări cu cadrele medicale. Unii dintre aceștia m-au sprijinit, alții mai puțin sau deloc”, a mai spus Liliana Coldea.

Liliana Coldea a preluat mandatul de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență în 11 mai, după un concurs contestat, la care a fost singurul concurent.

Vicepremierul Raluca Turcan, care este și președinte al PNL Sibiu, i-a cerut de vinerea trecută demisia managerului Liliana Coldea.

Corpul de Control al ministrului Sănătății este la Sibiu, de luni, și face verificări pentru a stabili cum s-au desfășurat activitățile în timpul pandemiei de COVID-19 la cea mai mare unitate medicală din județ.

Controlul a fost anunțat încă de vinerea trecută, de șeful DSU, Raed Arafat, care a spus, întrebat despre faptul că un aparat PCR din spital nu funcționează, iar altul, achiziționat de Universitatea Lucian Blaga este ținut la cutie, pentru că un protocol între ULBS și Spital nu a fost semnat de luni bune de conducerea spitalului, că urmează un control al Corpului de Control.

De asemenea, conducerea Spitalului de Urgență Sibiu nu a cerut IGSU o morgă mobilă pentru decedații de COVID-19, ci folosește un container fără instalație de răcire, donat spitalului.

sursa:https://www.cotidianul.ro/coldea-ii-da-o-smetie-ralucai-turcan-numeroase-presiuni/

A semnat după ce s-a făcut de cacao !

 


Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon, după ce n-a mai avut încotro.

Promulgarea a venit după ce Parlamentul i-a respins cererea de reexaminare a legii, iar Curtea Constituțională a respins de asemenea sesizarea lui Iohannis cu privire la această lege.

Klaus Iohannis a susținut în cererea de reexaminare că „reacțiile produse la nivelul societății civile, precum și amploarea acestora au pus în evidență faptul că această lege, în forma adoptată de Parlament, nu a reprezentat rezultatul unui proces autentic și consistent de consultare și dezbatere publică. Din această perspectivă, considerăm că se impune reanalizarea Legii pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon, prin reluarea de către Parlament a întregului proces deliberativ asupra legii și inițierea unei largi analize și consultări, în care sa fie implicați specialiști, istorici, cercetători, profesori, academicieni, instituții de învățământ, instituții publice, reprezentanți ai societății civile”.

Legea privind declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon prevede posibilitatea organizării, la nivel național și local, de manifestări cultural-educative și științifice consacrate conștientizării semnificației și importanței Tratatului de la Trianon.

În acest sens, autoritățile centrale și locale, organizațiile neguvernamentale și reprezentanții societății civile pot contribui la organizarea acțiunilor prin acordarea de sprijin material și logistic. Totodată, potrivit acestei legi, Societatea Română de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune pot include în programele lor emisiuni culturale ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători.

sursa:https://www.cotidianul.ro/iohannis-n-a-mai-avut-incotro-a-semnat-dupa-ce-s-a-facut-de-cacao/

”BATISTUȚĂ”, Papagalul galben de la Saint Tropez și ”tâmpitul de Ludovic, care trebuie debarcat”

 


Așa avîntat, și cu trompetă patriotică sunînd de sub chelie, Rareș Bogdan este, în realitate, un mare iubitor de excursii luxoase și de petreceri meditaraneene. Bușește agenda televiziunilor cu două propoziții mai tari și o șterge la Bruxelles sau în Italia și pe Coasta de Azur, însoțit de un alai de susținători, sponsori și culegători de scame de pe reverele cu batistuță ale politicianului cu iz de mare fante pe Croazetă. El este noua stea politico-interlopă de pe plajele Mediteranei și începe să atragă atenția căutătorilor de oameni cu pile și deschizători de uși pe la București.

La Monte Carlo și în România, multă vâlvă a făcut așa-zisul „grup de la Monaco”. Și încă mai face, fiind viu și nevătămat. Ba, învîrte și afaceri și are, inclusiv, succes de presă, poveștile romanțate despre cei cîțiva români care au făcut‎ saci de bani în tranziție atrăgînd, în continuare, domnișoare, cititori și căutători de contacte și pile la guvernul liberal.

Rareș Bogdan este doar prospătura chefurilor din lumea parveniților politici refugiați pe Coasta de Aur. Noul personaj al petrecerilor de pe coastele franco-italiene abia își face nume cu note de plată înfricoșătoare. Este vedeta chefurilor deșănțate, cu șampanie Louis Roederer Cristal și cu muzică bună, cu note de plată de zeci de mii de euro. Cînd nu poate ajunge pe Coasta de Azur, ceata își mută petrecerile în Turcia (la Bodrum).

Rareș Bogdan-gura mare și patriotică de la Realitatea TV- este cea mai grosolană făcătură politică a valului adus de puterea liberală. În România, urlă ca trenul pe seama corupției din „ciuma roșie”, iar în timpul liber petrece ca nababul pe Coasta de Azur, în Italia sau în Turcia. O bună bucată de vreme, Rareș Bogdan și-a făcut vacanțele în Italia, cele mai multe cu Octavian Hoandră și Călin Mitică. Din cînd în cînd, se mai lipea și Eduard Hellvig. De cînd Rareș Bogdan a  devenit important în PNL și s-a agățat de Parlamentul European, Papagalul galben, cum îi zic unii, a devenit personajul vedetă al petrecerilor de pe Coasta de Azur. În jurul său, a rămas Călin Mitică, patronul de la Remar 16 februarie, vărul lui Gruia Stoia de la GFR. Calin Mitică este un sponsor tradițional al personajului. El este la rîndul său „sponsorizat” cu multe contracte acordate pe bază de ordin de la București (adică, de la SRI). La chefurile Papagalului galben s-au adăugat Michele Nusco și Alin Niculae. Michele Nusco este fiul lui Mario Nusco- Felice, președintele grupului Nusco. Italianul a cumpărat, imediat după anii 90,  fabrica de mobilă Pipera și s-a extins spectaculos în imobiliare. Michele Nusco, cel care conduce Nusco Imobiliare, s-a imprietenit cu Rareș Bogdan. Se au ca frații. Mai nou, Rareș Bogdan este, din ce în ce mai des, pe la grupul Nusco din Pipera. Un alt personaj, tot de mare anvergură financiară în petrol și în imobiliare (peste 20 de proiecte), este  petrolistul Alin Niculae, patronul de la Oscar Downstream. Alin Niculae este deținătorul unui iaht de lux la bordul căruia se țin, din cînd în cînd, petrecerile acestui nou grup de personaje romanești. În jurul lui Rareș Bogdan- Michele Nusco-Alin Niculae și Călin Mitică se aduna alți 20-30 de chibiți și fluturași de lampă ai petrecerilor de la Saint Tropez, Bodrum și San Benedetto.

Cele mai spectaculoase petereceri se dau, însă, pe „barcă”. Acolo se poate face politică și se poate vorbi liber. Pe barcă se discută despre „tîmpitul de Ludovic”,  care trebuie  „debarcat” cît mai repede. Evident, singurul care ar putea fi un bun prim-ministru al României pentru interesele întregului grup este Papagalul galben, zis Batistuță sau Rareș Bogdan, pe numele său de liberal cu gura mare și patriot numai în declarații televizate.

sursa:https://www.cotidianul.ro/papagalul-galben-de-la-saint-tropez/

”Soluţia” guvernanților a devenit de fapt o MARE PROBLEMĂ

 


Opt pacienți cu coronavirus, ventilați, au rămas fără oxigen, după ce unitatea mobilă de terapie intensivă din curtea Spitalului Municipal Timișoara s-a stricat.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Timișoara, Ramona Gîdea, a declarat pentru MEDIAFAX că unitatea mobilă de ATI instalată în curtea Spitalului Municipal vineri și pornită luni a cedat.

În unitatea mobilă se aflau 8 pacienți ventilați. Cinci dintre aceștia au fost transferați la Spitalul Județean, iar trei la Spitalul Municipal.

Practic, instalația de oxigen a fost suprasolicitată și a scăzut presiunea la oxigen.

„S-a făcut conversia pe tuburi de oxigen și, venind o presiune mai mare de oxigen, ventilatoarele au cedat”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Timișoara.

sursa:https://www.cotidianul.ro/solutia-a-devenit-problema-bolnavi-ramasi-in-aer/

„Pare că ne împing să devenim niște cobai” - De ce medicii militari sunt implicați în vaccinare ?

 


Călin Popescu Tăriceanu vrea dezbatere pe tema vaccinării populației împotriva Covid 19. Politicianul crede că autoritățile vor să-i oblige pe cetățeni să se vaccineze și dorește să afle ce părere au oamenii despre vaccin.

Călin Popescu Tăriceanu susține că Guvernul ar putea introduce obligativitatea vaccinării anti-Covid, unul dintre indicii fiind implicarea medicilor militari în campanie. Tăriceanu mai spun că în copilărie el a făcut toate vaccinurile impuse de stat și vrea să afle părerea populației despre vaccinul care ar trebui să apară anul viitor.

„Pare din ce în ce mai clar că guvernul Iohannis-Orban va introduce o campanie forțată de vaccinare împotriva COVID-19! Desele întâlniri cu conducătorii armatei, insistența cu care se vorbește de o „campanie de vacccinare” mă fac să cred că ne vor obliga să ne vaccinăm ! Numirea unui medic militar drept coordonator al campaniei de vaccinare pare să confirme această ipoteză! Eu fac parte dintr-o generație care a fost vaccinată în perioada copilăriei. Cred că vaccinurile au fost eficiente și m-au ferit de cele mai frecvente boli. Dar vremurile sunt altele acum. Atunci erau niște vaccinuri care au fost folosite ani și ani la rând, chiar și de părinții noștri. Astăzi ni se flutură ideea unor vaccinuri care cred că sunt insuficient testate. Adică pare că ne împing să devenim niște cobai. Aș vrea să vă întreb direct. Credeți că guvernul Iohannis-Orban ar trebui să ne forțeze să ne vaccinăm sau vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie să fie facultativă?”, a scris, pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit autorităților, prima tranșa a vaccinului ar putea ajunge în România la începutul anului viitor. Medicamentul este încă în faza de testare și nu a fost certificat de specialiști.

sursa:https://www.cotidianul.ro/tariceanu-cere-dezbatere-pare-ca-ne-imping-sa-devenim-niste-cobai/

Decăderea României şi intelectualii cu „gândirea confiscată”

 


DECĂDEREA ROMÂNIEI ȘI INTELECTUALII CU “GÂNDIREA CONFISCATĂ”. GENERAȚIA VALENTIN NAUMESCU, BOGDAN AURESCU & COMPANY.

Ca să nu judec ce nu știu bine, vă aduc spre analiză cazul unor intelectuali din generația mea, ce-au trăit și-au urmat școlile într-un fel similar cu mine, apoi au evoluat profesional și și-au completat studiile externe în medii care mi-au fost și mie accesibile.

Valentin Naumescu este un specialist în relații internaționale, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai, posesor a 3 diplome de licență (medicină, istorie-filozofie, studii europene), a unui doctorat tot la UBB, plus absolvent al unor cursuri de specialitate prestigioase prin Belgia, Anglia, Finlanda, Olanda, Germania, ș.a., autor al unor cărți valoroase dintre care am și citit câteva. Are și experiență administrativă în statul român, începută prin 2005 cu calitatea de secretar de stat al MAE în Guvernul Tăriceanu. Pe scurt, este un român din Vâlcea de 50 de ani, cu pregătire de excepție, “CUM E MUTU MAI VOINIC”, ca să-l descriu cu această expresie neaoșă în conotație ardelenească pozitivă.

Se califică în mod clar ca fiind unul dintre vârfurile generației noastre, la fel ca și Bogdan Aurescu, ministrul de externe cu un CV similar lui Naumescu, alăturarea celor doi datorându-se relației veche de prietenie pe care o au împreună. În căutarea nebună post 89 pentru identificarea de reprezentanți competenți politico-administrativi, cei doi , dar și alte câteva zeci cu competențe similare, au fost și găsiți și integrați în sistemul de management al statului român. Spre deosebire de alții, ei nu se pot plânge că nu li s-ar fi dat șansa să isprăvească ceva semnificativ în beneficiul României. Desigur c-au avut și realizări, însă e limpede că nu le-au integrat unui plan de coagulare a competențelor, n-au construit o masă critică a “intelighenției” din administrație, ce să poată deveni folositoare unei reforme spre progres, necesară ca apa pentru noi.

De la ce am pornit analiza de azi? De la un interviu al lui Naumescu acordat alaltăieri la ziare.com, mai slab decât altele, dar unde face cel puțin 3 afirmații care justifică eticheta de GÂNDIRE CONFISCATĂ, pe care i-am aplicat-o. Cum ar fi:

1. Deși știe că e taman pe dos, Naumescu ne explică cum că solidaritatea economică și politică în cadrul UE a crescut în pandemie, folosind ca argument pentru asta felul în care vaccinul anti CORONAVIRUS se va împărți din 2021 între țările Uniunii… Nimic de comentat în plus la așa o enormitate emisă, ce-arată oricum un conformism cu iz puternic de slugărnicie, despre care Naumescu știe că e aducător de recompense personale.

2. Întrebat despre posibilitatea unui război planetar instalat prin pandemie, profesorul de la Cluj ne zice că lumea e de fapt în război cu … pandemia, știind în mod clar că susține o aberație, dar nevrând să deranjeze pe nimeni cu vreun panseu simplu și corect.

3. Naumescu ne explică apoi că CINE GÂNDEȘTE ÎN MOD “OUT OF THE BOX”, ESTE CONSPIRAȚIONIST. Și aici vă ofer citatul, care descrie bine nu doar suficiența unei categorii bine furajată profesional, dar și un excepționalism vecin cu frustrarea ce caracterizează emisia publică a “categoriei Naumescu”:

“(…) neincrederea si contestarea cunoasterii stiintifice si expertizei profesionale, negarea adevarurilor si realitatilor masurabile provine din anxitetati profunde ale fiintei umane si din incapacitatea unor semeni de-ai nostri, insuficient educati, de a accepta lucruri pe care ei personal nu le inteleg. E mai usor sa crezi astfel, intr-o criza extraordinara, intr-un moment greu al vietii, sa dai crezare unei teorii conspirationiste facile si spectaculoase, eventual sa identifici dusmani iluzorii care iti vor raul, decat sa creditezi un adevar stiintific care nu iti aduce nicio alinare de moment si nu are nimic subversiv. Conspiratia te face sa te simti cumva special si important, iti da o „explicatie” facila pentru ceea ce mintea ta insuficient instruita nu poate intelege si accepta, in schimb adevarul stiintific te poate face, din pacate, sa te simti mic si neputincios. Nu poti protesta impotriva unui adevar stiintific, dar impotriva unui dusman real sau inchipuit, da.”

Devine limpede că pentru specialiștii de această factură nu sunt importante pentru judecarea lucrurilor nici dovezile conform cărora virusul a fost creat artificial și răspândit planetar conform unui plan cinic și profund anti-umanitar, dar nici, într-alt plan, decimarea democrației Americane prin fraudele flagrante în sistemul de votare, cu sutele de mii de morți ce-au votat și complicitatea dărâmătoare a mass-mediei mogulizate ce și-a părăsit misiunea civică, cu consecințe gravissime asupra traiului normal în lume de-acum înainte.

N-o mai lungesc azi, am vrut să vă sugerez de fapt să nu mai căutați cauzele principale ale decăderii românești la nivelul asistaților sociali sau a masei majoritare de analfabeți funcționali pe care i-a produs pseudo-democrația noastră, manevrați toți, cu dexteritate de “infractori calificați”, de către baronetul politic roșu-galben-albastru, sau verde.

Cauza principală sunt chiar cei din categoria GÂNDIRE CONFISCATĂ, DECI PERICULOASĂ, care POT, ȘTIU, DAR NU VOR SĂ ACȚIONEZE POZITIV ȘI CONSTRUCTIV. Despre motivațiile lor, vă invit pe voi să raționați!

sursa:https://www.cotidianul.ro/decaderea-romaniei-si-intelectualii-cu-gandirea-confiscata/

Meciul Trump – Biden - INTERESANT DE URMĂRIT

 


- mic tratat antimanipulare -

Corespondență din New York de la Grigore L. Culian

Aud tot felul de bazaconii despre războiul pentru Biroul Oval de la Casa Albă. Ba că Joe Biden e deja noul Președinte al Statelor Unite, ba că Donald Trump ar fi renunțat la luptă, ba una, ba alta. Numai că Adevărul e unul singur: America are un singur președinte în funcție în persoana lui Donald Trump, până când rezultatul alegerilor din 3 noiembrie 2020 va fi validat de către Colegiul de electori. Asta se va întâmpla pe 14 decembrie 2020, după care cele două Camere ale Congresului SUA, Senatul și Camera Reprezentanților, se vor reuni în ședință comună și vor anunța oficial rezultatul deciziei Colegiului, iar pe 20 ianuarie 2021 noul sau vechiul președinte-ales va depune jurământul. Orice alt scenariu ține doar de domeniul scandalului, cu excepția cazului în care Trump recunoaște oficial victoria lui Biden, își felicită (sau nu) adversarul și se trece transferul de putere cu ajutorul echipelor de tranziție.

Observ că tot mai mulți răspândaci – plătiți sau nu – lansează pe piață tot felul de aberații menite să creeze confuzie, interpretând și manipulând lipsa informaților corecte apărute în mass-media sau social-media total aservite intereselor politice. Se întâmplă în România sau aiurea, mai ales în America, unde laboratoarele minciunii – instalate în sediile ziarelor, televiziunilor sau pe Internet – duc un război incorect și inegal cu un președinte atacat din toate părțile încă de la începutul mandatului câștigat în 2016. Mai întâi i-au decimat echipa de tranziție, fabricându-i un dosar generalului Flynn cu ajutorul șefilor FBI și CIA de la acea vreme. A urmat făcătura numită „RusiaGate” și alte falsuri demontate în Comisia juridică a Senatului SUA, toate culminând cu procedura de „impeachment”, declanșată de către democrați și eșuată lamentabil. De fapt, „proiectul de țară” al neosocialiștilor a fost eliminarea președintelui cu ajutorul unor probe fabricate de o echipă de indivizi corupți din Sistem!

Înainte de a reveni la disputa Trump – Biden, trebuie să mai spun că nu aș angaja asemenea pseudo – jurnaliști nici ca portari la bloc. Ba mai mult: i-aș pune să plătească pentru manipularea oamenilor simpli prin răspândirea de informații false contra cost – adică un fel de șpagă cu efecte sociale!

În final, să lămurim lucrurile prin câteva întrebări și răspunsuri:

S-a încheiat numărătoarea ? Răspuns: NU. |n câteva state se numără sau se renumără voturi, în urma proceselor inițiate de avocații lui Donald Trump și a ordinelor judecătorești aferente acestor acțiuni. Cum cifrele sunt foarte apropiate, situația se poate răsturna în orice moment, mai ales că multe voturi ar putea fi anulate în urma fraudelor dovedite în instanțe. Așadar, Joe Biden NU ESTE |NVING<TOR decât în predicțiile din mass-media antiTrump!

Are președintele în funcție dreptul să nu recunoască rezultatele unui scrutin pe care îl consideră fraudat? Răspuns: DA. Amendamentele 12 și 14 din Constituția SUA îi protejează acest drept, iar istoria alegerilor prezidențiale americane consemnează situațiile din 1800 și 1824, când Președintele SUA a fost ales de către Congres, după ce au fost epuizate celelalte proceduri legale! (Colegiului Electorilor și Curtea Supremă a SUA nu au putut da un învingător). De aceea Donald Trump NU a anunțat oficial că Biden este președintele-ales și nici nu cred că va ceda înainte de verdictul Colegiului electorilor, atacând în instanțele judecătorești o victorie pe care o consideră obținută în urma unui posibil furt! Dacă îmi aduc bine aminte, democrații Al Gore și Hillary Clinton au urmat aceeași strategie la prezidențialele americane din 2000 și – respectiv – 2016. Nu văd de ce un luptător ca Donald Trump nu și-ar apăra eforturile depuse în primii 4 ani de mandat și ar recunoaște un fals, renunțând la încă un mandat câștigat la urne, dar deturnat rușinos de către urmașii lui Obama.

Nu în ultimul rând trebuie să spun câteva cuvinte despre rolul Comisiei de electori în alegerile prezidențiale americane. Prea puțini știu că părinții Constituției SUA s-au gândit bine înainte să dea puteri depline acestui organism de supraveghere și control a modului în care se desfășoară scrutinul electoral în urma căruia se decide locatarul de la Casa Albă și ocupantul fotoliului din Biroul Oval. Prin urmare, decizia Colegiului elector este decisivă, nu ține cont numai de votul popular și elimină posibilitatea manipulării cetățenilor în scopul de a vota în favoarea unui candidat sau altul. Voi da un exemplu simplu: dacă un stat e controlat economic de o persoană potentă financiar, există și posibilitatea ca aceasta să influențeze – sau chiar să cumpere – votul acelui stat, fapt care îl defavorizează pe celălalt finalist. Aici intervine rolul electorilor din statul respectiv, care protejează drepturile candidaților în mod egal și veghează la aplicarea corectă a legii electorale. Tocmai în asta constă esența și farmecul alegerilor prezidențiale americane, unde cei doi candidați ajunși în finală au drepturi egale. Să fie clar pentru toată lumea: dacă Donald Trump va fi preferat de electori în urma renumărării voturilor și a probării în instanță a fraudelor comise pe 3 noiembrie 2020, va rămâne încă 4 ani la Casa Albă! Prin urmare, “aveți puțintică răbdare” până pe 14 decembrie 2020! {nu mai plecați urechile la diversiuni și/sau manipulări – adică la vorbe goale!

P.S. Constat că „partenerul strategic” de la Cotroceni s-a cam grăbit cu felicitările (fără masă și dans – sic!) transmise învingătorului încă nevalidat Joe Biden. Mă tem că își va mușca limba pe 14 decembrie 2020 și va cere înapoi șapca primită cadou de la Donald Trump. Dacă o va mai găsi în lada de gunoi!

New York, 17 noiembrie 2020

sursa:https://www.cotidianul.ro/meciul-trump-biden-luat-babeste-corespondenta-din-new-york/

Draga Olteanu Matei ne-a părăsit !

 


Actrița Draga Olteanu Matei, internată săptămâna trecută, în stare gravă, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, a murit în noaptea de marți spre miercuri.

"Deşi echipa medicală din Spitalul 'Sf Spiridon' a făcut toate eforturile să o trateze, pacienta a decedat în această noapte (marţi spre miercuri n.r.), la ora 2,11", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sf Spiridon" din Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sf Spiridon" din Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu, spunea, luni, că starea de sănătate a actriţei Draga Olteanu Matei este ”foarte fragilă, se poate schimba de la minut la minut”

"Se află în continuare în terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic. Este o pacientă extrem de fragilă, de 87 de ani, care necesită în continuare menţinerea funcţiilor vitale. Are o patologie complexă cardiacă suprapusă cu o urgenţă gastrointestinală, cu patologie endocrină, o patologie cronică de foarte mulţi ani care acum s-a acutizat prin pierderea masivă de sânge. De aceea, cu suport ventilator, cu suport hemodinamic, cu o îngrijire şi o monitorizare atentă starea dumneaei foarte fragilă se poate schimba de la minut la minut", a declarat dr. Diana Cimpoeşu.

Actrița a ajuns, vineri seara, în stare gravă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași, ea putând inițial să comunice cu medicii, însă ulterior ajungând în comă, cu hemoragie digestivă.


Draga Olteanu Matei, care avea 87 de ani, a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri de televiziune.

Actrița a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1956 iar în luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa "Ziariștii" de Alexandru Mirodan, notează Mediafax.


De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: "Coana Chirița" după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița - 1986 și Chirița la Iași 1987), "Gaițele" de Kiritescu (1977), "Căruța cu paie" de Mircea Ștefanescu, "Hagi Tudose" de Barbu Ștefănescu Delavrancea, "Domnișoara Nastasia" de G.M. Zamfirescu, "Pisica în noaptea de Anul Nou" de D.R. Popescu, "Autorul e în sală" de Ion Baiesu etc.

Pe scena Teatrului Național a mai jucat în "Azilul de noapte" de Maxim Gorki, în "Crima pentru pământ", o dramatizare după romanul cu același nume al lui Dinu Săraru.

În televiziune a făcut un cuplu cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV și în filmul artistic "Nea Marin miliardar".

După pensionarea sa din Teatrul Național (2007) s-a retras la Piatra Neamț unde a înființat compania teatrală Teatrul Vostru.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24426083-draga-olteanu-matei-murit.htm

„Planul de amenzi a revenit”

 


Sindicatul polițiștilor Europol  a publicat marți un mesaj conform căreia agenții din Tulcea au fost amenințați că dacă nu vor aplica zilnic cel puțin o amendă vor răspunde cu capul IPJ.

„Planul de amenzi a revenit în plină pandemie

Acesta este mesajul ferm al șefilor din IPJ Tulcea pentru polițiștii care nu vor să aplice amenzi abuziv. Ei au fost amenințați că dacă nu vor aplica pe zi cel puțin o amendă, vor răspunde cu capul în fața șefului IPJ.

Este dovada că unii manageri din Poliția Română se acoperă cu amenzile pe care le aplică polițiștii din stradă. Ce prevenire, ce apropiere față de cetățean?! Trebuia ca polițiștii să îndeplinească „planul de amenzi” ca șefii să aibă ce raporta la minister”, a scris sindicatul pe pagina sa de Facebook.



sursa:https://www.cotidianul.ro/avem-dovada-planul-de-amenzi-a-revenit/