7.03.2021

Diana Șoșoacă, dezlănțuită : îl face zob pe David Muniz, lecție pe care NIMENI nu a mai dat-o SUA

 


Un mesaj-forță al senatoarei independente, o adevărată lecție pentru SUA și cei care nu respectă România – îl pune pe reprezentantul Ambasadei SUA să ceară scuze românilor pentru jigniri și ingerințe inadmisibile

A venit o regulă: primul demnitar care ia atitudine când România trebuie apărată este Diana Șoșoacă. Am putea completa hamletian: ”Restul… e tăcere !” Din păcate însă, nu suntem la teatru, ci în viața reală, în care România e călcată în picioare, iar cei care ar trebui să o apere și să o conducă tac !

Așa a fost și acum, când Însărcinatul cum afaceri al Ambasadei SUA la București a avut tupeul de a trata România ca pe o colonie, impunând pretențiile americane - fără jenă și fără pic de respect pentru normele care reglementează statutul diplomaților.

Dar, așa cum spuneam, demnitarii români tac slugarnic în fața SUA, iar singura care a reacționat a fost senatoarea ”care face singură cât un partid”, Diana Iovanovici Șoșoacă.

Într-o ”scrisoare deschisă”, senatoarea îl face praf pe David Muniz. De fapt, nu este prima dată când Diana Șoșoacă ia apărarea românilor în fața obrăzniciei SUA.

Precedenta intervenție a senatoarei a fost în urmă cu câteva luni, ”cam pe la vremea când Biden era ales, să zicem, președinte al USA” iar Jessica Kim, ”rezidentul regional al acestui stat în România, a făcut afirmații defăimătoare la adresa justiției din Romania, dezaprecieri și A AVUT TUPEUL de a solicita desființarea SIIJ, jignind nenumărați magistrați, juriști, avocați și mai ales, întregul popor român, încălcând grav regulile diplomatice impuse de Convenția de la Viena (1961)”.

„La acel moment am fost UNICUL SENATOR ROMÂN care a luat atitudine la un post public de televiziune și am reacționat într-un mod diplomatic, menționând că nu este permis niciunui stat, indiferent de puterea mondială pe care o deține, să manifeste ingerințe în treburile interne ale altui stat, așa cum nici noi nu ne permitem să manifestam astfel de ingerințe, iar reprezentanții Statului Român ar trebui să ia atitudine și să încetam cu poziția de sclavi în fata altor state, indiferent cât de puternice sunt”, amintește Diana Șoșoacă.

Și, evident niciun alt oficial român nu a luat atitudine, ”deși România este STAT SUVERAN”, după cum aduce aminte senatoarea.

Ei bine, senatoarea constată că ”la 3 luni de la acest eveniment inacceptabil, lipsa de respect față de poporul român, față de ROMÂNIA SUVERANĂ, NAȚIONALĂ și INDEPENDENTĂ, a fost repetată” de cel mai înalt diplomat din Ambasada SUA, David Muniz.

”Acesta a avut insolența impardonabilă să se pronunțe asupra urgentării desființării SIIJ” și a făcut ”afirmații care induc ideea ca aceasta instituție ar fi culpabilă de  corupția din România, discreditând astfel tot ceea ce înseamnă justiție, popor, legalitate, decizii ale Curții Constituționale”, arată senatoarea.

Ori, în aceste condiții Muniz a manifestat ”ingerințe în treburile interne ale Statului Român, încălcând dispozițiile Convenției de la Viena (1961) cu privire la relațiile diplomatice, care INTERZICE CATEGORIC, INGERINȚA ORICĂRUI STAT în TREBURILE INTERNE ALE ALTUI STAT”, subliniază Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă îi transmite direct lui Muniz că ”este inacceptabil, ilegal, inadmisibil” ca un diplomat ”primit cu atâta ospitalitate de poporul român și, mai ales de oficialitățile române cu atitudine de sclavi, obedienți și îngenuncheați, să va permiteți insolența de a va implica în treburile interne ale poporului român, vorbind despre corupție, de parca USA ar fi un stat imaculat”.

”Și noi am putea să ne pronunțam cu privire la așa-zisele alegeri din USA, care, din cauza corupției (ups!) și a falsurilor (așa cum au prezentat presa și politicienii dvs), au ajuns să facă înconjurul lumii și exemplu de "așa nu", motiv pentru care președintele Trump a pierdut - prin fraudă - tot cum zic presa și politicienii dvs – însă NU O FACEM!”, scrie dur senatoarea avocat.

Diana Șoșoacă îi transmite ferm lui Muniz și SUA: ”Este de ajuns! Daca nu aveți respect pentru țara noastră, nu va obligă nimeni să stați aici, DAR NU AVEȚI DREPTUL și NICI CĂDEREA DE A NE JUDECA PE NOI, când VOI AVEȚI ATATEA PROBLEME LA NIVEL INTERN”.

Deci, palme fără menajamente pentru ipocritul ”partener strategic”! Și nu a fost tot, pentru să senatoarea avocat s-a dezlănțuit: ”Convenția de la Viena este obligatorie INCLUSIV și PENTRU USA!”.

”Corupție există în toată lumea și fiecare stat luptă așa cum poate pentru eradicarea ei”, scrie senatoarea, subliniind: ”Însă, NICIODATĂ să NU vă mai PERMITEȚI să vă PRONUNȚAȚI cu privire la TREBURILE INTERNE al ROMÂNIEI, întrucât ÎNCĂLCAȚI toate NORMELE DIPLOMATICE pe care v-ați OBLIGAT să le RESPECTAȚI”.

Senatoarea lansează și un avertisment: ”Am fost destul sub ocupație străină, ca să înțelegem ce se întâmplă, mai ales că aveți concursul unei clase politice trădătoare române, care vă permite mai mult decât v-ați permite dvs”.

”Chiar dacă acești fameni ai clasei politice vă permit, dvs trebuie să aveți demnitatea și probitatea profesională de a refuza să cădeți în latura insolenței și ilegalității, încălcând norme imperative diplomatice”, îi transmite Diana Șoșoacă lui David Muniz.

În plus, senatoarea independentă îl avertizează pe Muniz: ”Vă aduc la cunoștință că, de fiecare dată când am fost supuși de alte puteri, ÎNTOTDEAUNA am găsit RESURSE să NE ELIBERĂM și să ne RECUPERĂM INDEPENDENȚA”.

De aceea, senatoarea mărturisește revoltată: ”Nu mi-am închipuit că în secolul XXI vom avea de înfruntat încă o încercare de îngenunchere de la cei care ar trebui să fie PARTENERI EGALI !”. 

Senatoarea independentă îi dă americanului o adevărată lecție de istorie: ”Suntem UNICUL POPOR care IMPUS și PRIMIT TAXE IMPERIULUI ROMAN, am INVINS IMPERIUL OTOMAN și SUNTEM cei care am OPRIT SCLAVIZAREA Europei și DISTRUGEREA Creștinismului, OPRIND EXPANSIUNEA otomană”.

”Am fost CEI CARE au avut VICTORII și ASUPRA ESTULUI și ASUPRA VESTULUI în cel de-Al doilea Război Mondial, AȘTEPTÂND AJUTOR de peste ocean în ZADAR - și DATORITĂ ACȚIUNILOR României, acest război NEDORIT DE NOI a fost scurtat cu 6 luni; am fost OPRIMATI de sovietici și AM SCAPAT și de ei, ELIBERANDU-NE; am învins și Imperiul Austro-ungar, recuperându-ne teritoriile!”, completează senatoarea lecția de istorie.

Astfel, la acest moment suntem ”PARTENERI EGALI ai TUTUROR STATELOR lumii!”, subliniază senatoarea.

În concluzia acestei adevărate lecții de drept, istorie și patriotism, Diana Iovanovici Șoșoacă îi solicită ferm lui Muniz să își ceară scuze:

”În calitate de SENATOR și CETATEAN ROMÂN, AVOCAT APĂRĂTOR al DREPTURILOR și LIBERTATILOR CETAȚENILOR ROMÂNI, în VIRTUTEA DREPTULUI la LIBERĂ EXPRIMARE și OPINIE, drepturi CONSTITUȚIONALE și ale CARTEI DREPTURILOR OMULUI,  SOLICIT să vă CEREȚI SCUZE ÎNTREGULUI POPOR ROMÂN, STATULUI NATIONAL, SUVERAN, INDEPENDENT, UNITAR și INDIVIZIBIL ROMÂNIA, pentru AFIRMAȚIILE și INGERINȚA în TREBURILE INTERNE ale acesteia și să vă REVIZUITI ATITUDINEA, conform NORMELOR diplomatice internaționale!”, încheie Diana Șoșoacă.

Avertizare generală : cantităţi de apă însemnate

 


Intervalul de valabilitate al avertizării meteo: 3 iulie, ora 10:00 – 3 iulie, ora 23:00. Fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat în Maramureș, local în Transilvania, la munte, în nordul Munteniei și sudul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină, informează ANM

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp, îndeosebi în est, sud-est și vest.

Premierul Cîţu : „Îi aştept oricând, oriunde, dar nu mă întâlnesc cu ei ... ”

 


Premierul României, Florin Cîţu, a fost întâmpinat la Vaslui de o delegaţie formată din primari şi parlamentari social-democraţi, condusă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu.

Membrii PSD Vaslui au venit cu o serie de documente în care au explicat că se confruntă cu probleme financiare, din cauza modului în care a fost adoptat bugetul de stat pe anul în curs, solicitând o rectificare bugetară.

„Dorim să-l vedem pe premier şi dacă e posibil, să-i înmânăm câteva documente legate de nevoile administraţiei publice locale din judeţul Vaslui, la care a făcut referire de câteva ori. Am convocat astăzi o întâlnire a primarilor de toate culorile politice, pentru a discuta aspecte legate de trecerea celor şase luni de execuţie bugetară şi nevoia unei rectificări, sigur, în limita posibilităţilor în care gestiunea actualului Guvern o oferă, dar în mod cert avem nevoie de aceste lucruri şi mai ales avem nevoie ca premierul României să cunoască dorinţele noastre, pentru că nu şi-a manifestat dorinţa de a sta de vorbă cu noi.

E un lucru nemaiîntâlnit să vii într-un judeţ şi să nu doreşti să discuţi măcar zece minute cu reprezentanţii administraţiilor publice locale de nivel comunal, orăşenesc, municipal sau cu cei ai Consiliului Judeţean”, a declarat preşedintele CJ Vaslui.

Premierul nu a dorit să stea de vorbă cu aleşii PSD, transmiţându-le acestora să vină să discute cu el despre orice problemă la Guvern, scrie Agerpres.

„Îi aştept oricând, oriunde, îi aştept să vorbim la Guvern dacă au nevoie. Eu sunt deschis să discut cu primarii de la toate partidele. Aici este vorba de investiţii pentru comunităţi. Dacă există proiecte pe care le susţin şi vor să discutăm la Guvern, cu mare plăcere îi aştept. A fost un buget la începutul anului, chiar şi anul trecut când eram la guvernare, ţin minte că a fost un amendament făcut în Parlament de PSD, pe care nu l-am contestat, în care se dădeau bani către consiliile judeţene şi cea mai mare sumă ajungea la Vaslui, nu am acum cifra. În acelaşi timp, dacă sunt proiecte neterminate deşi la Vaslui, din ce ţin eu minte, în ultimii opt ani de zile PSD a fost la guvernare, ar trebui să se uite pentru problemele pe care nu le-au rezolvat până acum şi acolo. Dar eu sunt deschis să discut, îi aştept la Guvern”, a menţionat Cîţu.

Dumitru Buzatu a spus că nu i s-a părut normal că premierul i-a ignorat pe membrii delegaţiei, dar şi-a manifestat speranţa că premierul va trata cu seriozitate problemele menţionate în memoriile transmise.

Cristian Mungiu, președinte la Cannes 2021. România, patru filme în competiție

 


La ediția din 2021 a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, regizorul Cristian Mungiu a fost numit președinte al secțiunii Semaine de la Critique. 

România are înscrise patru filme în acest an, în secțiunile Quinzaine des Réalisateurs, și Semaine de la Critique. 

Quinzaine des Réalisateurs este secțiunea dedicată „noilor voci”, concentrându-se pe viziuni unice, care reflectă bogăția și diversitatea cinematografiei contemporane. Cinéfondation este o secțiune creată în 1998, dedicată susținerii proiecțiilor de film ale regizorilor și producătorilor tineri. Semaine de la Critique du Festival de Cannes este o secțiune paralelă, consacrată descoperirii de noi tinere talente din cinematografie, în cadrul căreia sunt selectate, în fiecare an, 10 scurtmetraje și 10 lungmetraje, fiind sunt acordate trei premii.

"When Night meets Dawn" și ”Intregalde”, premieră la Cannes

Scurtmetrajul "When Night meets Dawn", regizat de Andreea Cristina Borțun, va fi difuzat în Cinéfondation în premieră mondială în cadrul secțiunii Quinzaine des Réalisateurs. Filmul urmărește o zi din viața unui adolescent, aflat în explorarea identității. Pe străzile fierbinți ale unui oraș ciudat, acesta pornește în căutarea noului său prieten. Odată cu căderea nopții, natura din jurul său devine exotică, iar experiența căutării, una viscerală.

Filmul ”Intregalde”, realizat de Radu Muntean, va fi prezent și el în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs. Trei prieteni se află în obișnuita lor excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep, pe drumurile neasfaltate ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur, pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat. Sunt astfel nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, timp în care ideile lor despre empatie și ajutor încep să fie puse la îndoială. ICR Paris sprijină, împreună cu Ambasada României de la Paris, prin comunicare și găzduirea unor proiecții pentru presă, prezența acestui film la Cannes.

„Prin oraș circulă scurte povești de dragoste” și ”Interfon 15”, filme ale regizorilor tineri

În cadrul secțiunii Cinéfondation va fi prezentat scurtmetrajul „Prin oraș circulă scurte povești de dragoste”, regizat de Carina Dașoveanu. Lili, o taximetristă de 36 de ani, încearcă să își salveze căsnicia sa cu Dani, un pescar amator.

În cadrul Semaine de la Critique va fi prezentat scurtmetrajul „Interfon 15”, în regia lui Andrei Epure. După mai multe plimbări matinale, locatarii unui bloc descoperă că femeia, care părea să doarmă în fața blocului, este de fapt moartă. Trupul fără suflare se află chiar în dreptul apartamentului de la parter, în care locuiesc Maria (37) și fiica ei de șapte ani, Matilda. Vecinii încearcă să-și justifice indiferența la decesul femeii, într-un elogiu spontan în scara blocului. Nimeni nu îi cunoaște numele, însă toată lumea cunoaște câte ceva despre biografia ei.

Garda Forestieră Naţională condusă de Mihai Gășpărel, personaj controversat

 


Tăierile ilegale de păduri, acuzațiile de corupție și de furt aduse de ONG-uri și de activiștii de mediu, dosarele DIICOT aflate pe rol sunt tot atâtea pete negre asupra sectorului forestier.

În efortul de a spăla imaginea acestui sector, Guvernul a aprobat miercuri, 30 iunie 2021, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, o Ordonanță de Urgență pentru înființarea Gărzii Forestiere Naționale. Scopul noii instituţii este acela de supraveghere şi gestionare a activităţii Gărzilor Forestiere din țară, dar şi de reducere a infracționalităţii în domeniul forestier.

„În cărți” pentru postul de Inspector Șef este Mihai Gășpărel, actualul Inspector Șef la Garda Forestieră Suceava, unul dintre personajele care aparţin reţelei ce fentează sistemul chiar din interior, potrivit evz.ro. Porecla acestuia este… Șpăgărel. Mihai Găşpărel este finul lui Gheorghe Flutur, un nume foarte controversat, asociat cu „exploratorii” lemnului. Acesta a fost numit politic de către premierul Dacian Cioloș în martie 2016, însă este şi un apropiat al social-democraților, care l-au ținut în funcție.

Garda Forestieră Suceava a fost acuzată că escorta camioane cu lemn tăiat ilegal, sub șefia lui Gășpărel.

Mihai Gășpărel activează în domeniul silviculturii de cel puțin două decenii. În ultimii ani, a fost inspector șef la Garda Forestieră Suceava, având în subordine câteva județe cu cele mai mari suprafețe forestiere din țară (Suceava, Bacău, Neamț). În atribuţiile lui intra protejarea acestei mari suprafeţe de păduri, lucru pe care ar fi trebuit să-l facă prin controale și sancțiuni. Paradoxal, cele mai mari probleme cu tăierile ilegale au fost semnalate tocmai în curtea lui Mihai Gășpărel, la Garda Forestieră din Suceava.

Tăierile ilegale de păduri, acoperite de Garda Forestieră

Astfel că s-a ajuns la situaţia ca activiștii de mediu din zonă să fie cei care fac treaba Gărzii Forestiere, pe cheltuiala lor proprie. În repetate rânduri, activiştii Tiberiu Boșutar și Tiberiu Vatamaniuc au tras semnale de alarmă referitoare la camioanele cu lemn tăiat ilegal, transporturile „refuzate”, transporturile multiple cu același aviz, etc. Anul acesta, în mai, Tiberiu Boșutar, împreună cu câțiva localnici și cu echipe de jurnaliști din presa națională și internațională au descoperit tăieri suspecte (arbori nemarcați) lângă satul Panaci, din apropierea localității sucevene Broșteni.

„Localnicii care au venit cu noi ne spun că toată Garda Forestieră Suceava este implicată, începând de la Gășpărel. E vorba de suprafețe întregi distruse doar pentru acte, pentru a acoperi lemn tăiat ilegal în altă parte. Avem cameramani peste tot, să vadă tot globul că suntem ticăloși”, a declarat Tiberiu Boșutar.

Un reportaj Recorder relatează că, din pădurile sucevene, se fură aproape industrial. Descoperirea făcută de jurnalişti nu a rămas, însă, nepedepsită, ci a venit la pachet cu o serie de agresiuni asupra lor.

Gășpărel se pricepe la controale, pentru că a lucrat ca Director general al Direcţiei Generale de Control Silvic şi Cinegetic (2005-2009), unde teoretic controla inspectoratele teritoriale să vadă dacă se respectă legislația în domeniul silvic și cinegetic. Funcţia pe care o ocupă a obţinut-o, însă, pe criterii politice. O dovadă este și faptul că a doua sa soție, Diana-Mihaela Gășpărel, a fost numită Director de Cabinet al fostului Prefect de Suceava, liberalul Alexandru Moldovan. Gășpărel și soția sunt „oameni de bază ai sistemului politic local”, după cum scrie NewsMoldova.

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko a ordonat închiderea frontierei cu Ucraina

 


Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ordonat vineri închiderea totală a frontierei cu Ucraina şi a anunţat destructurarea unor ''celule teroriste'' legate de Occident care intenţionau să realizeze o lovitură de stat în Belarus.

”O cantitate imensă de arme vine din Ucraina în Belarus. Iată de ce am ordonat forţelor de securitate a frontierei să închidă complet frontiera cu Ucraina”, a spus Lukaşenko.

Liderul de la Minsk a afirmat că autorităţile belaruse au destructurat ”celule teroriste latente” legate de Germania, Ucraina, SUA, Polonia şi Lituania, celule pe care le-a acuzat că planificau să ”înlăture prin violenţă regimul” din Belarus.

„O cantitate imensă de arme vine din Ucraina în Belarus. De aceea am ordonat forţelor de securitate de frontieră să închidă complet frontiera cu Ucraina”, a spus Lukaşenko, conform Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al ministerului de externe al Ucrainei, Oleh Nikolaenko, a declarat că statul nu s-a amestecat nici în afacerile interne ale Belarusului şi nici nu intenţionează să o facă în viitor.

„Partea ucraineană nu a primit o notificare oficială din partea Belarusului cu privire la închiderea frontierei. În primul rând poporul belarus va suferi după un asemenea pas”, a spus Nikolaenko.

Disputa dintre Belarus şi Occident s-a intensificat recent după aterizarea forţată şi ilegală a unui zbor Ryanair la Minsk, în Belarus, la 23 mai 2021, fapt care a pus în pericol siguranţa aviaţiei, şi cu reţinerea de către autorităţile belaruse a jurnalistului Roman Protasevici şi a prietenei sale, Sofia Sapega.

La 21 iunie, Uniunea Europeană a impus măsuri restrictive împotriva a 78 de persoane din Belarus şi a opt entităţi. Această decizie a fost luată având în vedere escaladarea încălcărilor grave ale drepturilor omului în Belarus şi actele violente de represiune îndreptate împotriva societăţii civile, a opoziţiei democratice şi a jurnaliştilor.

Şeful mafiei româneşti din Mexic se plânge de condiţiile din închisoarea de maximă securitate

 

Florian Tudor, zis "Rechinul", șeful mafiei românești din Mexic, se plânge că e maltratat și izolat în închisoarea de maximă securitate Altiplano. Acesta a fost arestat în urma desfăşurării mai multor activităţi ilegale, printre care clonare de carduri, informează cotidianul mexican La Razon.

Şeful mafiei româneşti din Mexic a câştigat milioane de dolari de pe urma afacerilor ilegale. Pe 22 iunie, Florian Tudor a depus un apel de neconstituționalitate împotriva „detenției în regim de izolare și a transferului involuntar” din închisoarea Nord, din Mexico City, la o închisoare din Almoloya de Juarez, statul Mexic, scrie Libertatea.

Doi judecători au respins cererea de protecție a lui Tudor, care se plânge de maltratare, izolare și transfer de la o închisoare la altă fără să fie consultat.

Închisoarea Altiplano, cunoscută sub numele de „Almoloya”, are cel mai înalt nivel de securitate din Mexic.

Construită între 1988 și 1990, închisoarea a primit primii deținuți în 1991. Datorită riscului crescând al unui atac asupra incintei, zidurile au fost întărite, fiind acum groase de un metru. Spațiul aerian a fost restricționat, la fel și comunicațiile, pe o rază de 10 km.

Închisoarea este păzită de personal puternic armat.

Florian Tudor a fost arestat pe 27 mai în birourile sale din Mexico City, fiind acuzat că ar fi liderul unei bande de criminali internaționali, specializați în fraude bancare cu carduri de credit și de debit. „Rechinul” şi banda sa au plasat dispozitive de clonare a cardurilor pe bancomate, apoi au retras sume importante de bani sau au făcut transferuri de bani în conturile organizației.

În acest fel, infractorii au reușit să adune o avere de peste 60 de milioane de dolari. Florian Tudor, supranumit „Rechinul”, investigat inclusiv de FBI pentru crearea unei rețele transnaționale de clonare de carduri, a fost arestat în Mexic în baza unei cereri de extrădare formulate de România.

Tribunalul București a emis pe 23 martie un mandat de arestare preventivă în lipsa pe numele lui pentru șantaj.

DIICOT  îl acuză pe Florian Tudor de constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la tentativă de omor calificat și instigare la șantaj. Extradarea interlopului Florian Tudor a fost oprită de judecătorul administrativ, la sfârșitul lunii mai, după ce magistratul s-a declarat în incapacitate de a judeca acest caz.