12.20.2020

Iohannis - blocat ! Dan Chitic anunță un eveniment major

 


Oana Lovin, Iosefina Pascal, Codruța și Cosmina Cerva, Paul Hitter, Pompiliu Diplan, Bogdan Duca, Adrian Severin, Șerban Nicolae, Iulian Capsali, Bogdan Brătianu, Aurelian Popa și multe alte personalități susțin sau și-au anunțat participarea la eveniment

Supranumit ”Avocatul suveranității românilor”, Dan Chitic, cel mai consecvent apărător al drepturilor poporului asupra bogățiilor naturale, anunță un eveniment chiar pe 21 Decembrie.

”Luni, pe 21.12.2020, ne luăm Rația de Libertate!”, anunță Dan Chitic, care explică: ”Vom aprinde o lumânare, vom vărsa o lacrimă și vom striga împreună cu cei căzuți pentru noi: LIBERTATE”.
Deci, ”avocatul suveranității românilor” anunță un eveniment care va pune într-o lumină deloc favorabilă și îi va bloca pe cei care vor să folosească politic de zilele Revoluției – în primul rând pe președintele Iohannis, cel care a profitat din plin de manifestările de anul trecut.

Evenimentul va avea loc în ”Piața Universității - Km 0 al democrației”, la orele prânzului, și va avea în centru deviza Libertății!

Dan MV Chitic aduce aminte ce s-a strigat în Timișoara lui decembrie 1989: ”VOM MURI ȘI VOM FI LIBERI!”.

”Era profetizarea destinului nostru: doar moartea ne mai poate face liberi de trădare, liberi de impostură, liberi de prostie, liberi de corupție, liberi de slugărnicie, liberi de lașitate și liberi de ipocrizie. Liberi!”, aduce aminte Dan Chitic.
Dan Chitic spune – ”Muriți înainte să muriți !”, adică ”Muriți din lumea compromisului și confuziei, muriți din lumea mizeriei morale și a trădării, muriți înainte sa muriți fizic... și veți fi liberi ! Și aici, și dincolo”.

Ori, contrastul față de situația de azi este evident: ”Ei, eroii din ‘89, au murit trupește pentru ca noi sa avem drepturi și libertăți la care cedăm azi doar pentru că... “murim” de frică !”

”Ei, eroii din ‘89, au murit pentru adevăr și trăiesc veșnic în Adevăr!”, pe când ”Noi, trăim în și pentru minciună și suntem morți sufletește in minciună”, scrie dur ”avocatul suveranității românilor”.
Nu uitați vorbele apostolului Pavel: “Căci Cel care a murit a fost curăţit de păcat. Iar dacă am murit împreună cu Hristos, credem că vom şi vieţui împreună cu El” (Epistola către romani 6: 7-8)”.

De aici și acest fulminant ”Muriți înainte să muriți!” transmis ca deviză de Dan Chitic, ”avocatul suveranității românilor”.
De ce am scris în titlu despre Iohannis? Pentru că este unul dintre cei care, fără a avea vreun merit în Revoluție sau măcar vreo legătură cu fenomenul din 1989, face paradă acum că ar fi cel sub care s-a aflat adevărul despre Revoluție! În realitate, dosarul trimis în instanță a fost o bătaie de joc la adresa revoluționarilor și Revoluției!

O cititoare chiar l-a avertizat pe Dan Chitic: ”Aveți grijă să nu mergeți odată cu Werner acolo!!!”

”De ce, Lui Werner îi e frică să dea cu ochii de popor? Vă aștept și pe Dvs să îi spunem ce avem de spus! Dacă nu avem nimic de zis, rămânem acasă și suportăm cu stoicism...”, a răspuns Dan Chitic.
De menționat că la eveniment și-au anunțat participarea sau susținerea mulți activiști pentru libertatea și drepturile românilor, printre care Oana Lovin, Iosefina Pascal, Codruța și Cosmina Cerva, Paul Hitter, Pompiliu Diplan, Bogdan Duca, Aurelian Popa, oameni politici de top, precum Adrian Severin și Șerban Nicolae, dar și multe alte personalități din diverse domenii.

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20201220/32956724/Dan-Chitic-miting-libertate-Iohannis---blocat.html


„Dacă ei se tem pentru răspundere, de ce am avea noi încredere în vaccin ?”

 


Dacă Pfizer, Moderna și AstraZeneca se tem de răspunderea pentru efectele adverse ale vaccinurilor lor, de ce am avea noi încredere în ele?, se întreabă și întreabă avocatul Gheorghe Piperea, într-o postare pe Facebook.

„Pfizer și Moderna au obținut imunitate de răspundere civilă și penală pentru potențialele nenorociri cauzate de vaccinul-minune.
AstraZeneca a obținut același lucru în Marea Britanie.
America, patria libertății și a non-discriminării, a acordat aceeași imunitate autorității de autorizare, control și supraveghere ale alimentelor și medicamentelor (FDA), precum și angajatorilor care vor refuza joburi celor nevaccinați.
Problema enormă care de ridică este cea de încredere în vaccinul anti-covid, în special, și în vaccinuri, în general. Dacă Pfizer, Moderna și AstraZeneca se tem de răspunderea pentru efectele adverse ale produselor lor, de ce am avea noi încredere în ele? Această anti-reclamă pe care Big Tech corporations și-o fac singure nu poate fi înlăturată cu porcăriile de reclame insidioase ale starurilor care oferă milioane cu titlu de donație pentru a se vaccina prioritar.
Problema insolubilă este alta – dacă Pfizer, Moderna și AstraZeneca au imunitate în SUA și UK, atunci vor cere același lucru și în UE, sub sancțiunea opririi livrării vaccinului. În UE există directive și jurisprudență CJUE care opresc această abjectă imunitate de răspundere civilă și penală. La fel și Constituțiile statelor membre și convențiile internaționale relative la drepturile pacienților.
Dar chiar credeți că “autoritățile” noastre, începând cu primul promotor de “vaccine” al țării, KWI, și continuând cu comandantul acțiunii, Raed A., vor pierde “șansa” de a bifa un nemaipomenit succes în chestiune, doar pentru că există drept și jurisprudență UE, plus CEDO, plus Convenția de la Oviedo, care nu permit imunitatea de răspundere?
Vă spun eu – îi doare la bască de efectele adverse ale vaccinului și de faptul că nimeni nu va răspunde pentru malpraxis.
Vor face 100 de mii de vaccinuri pe zi, fără ca vreo armată de sute de mii de medici și asistente să deruleze vreo procedură rezonabilă de monitorizare (care, cică, va dura 2 ani).
O să ne “monitorizeze” serviciile secrete, poliția, jandarmii, armata, paznicii de la mall, liftierii instituțiilor publice, dar nu medicii.
Iar cu efectele adverse ne vom descurca singuri.
Măcar vom fi fericiți că formele bolii vor fi ușoare, iar masca va trebui purtată încă 5 ani, și nu 10 (sau indefinit, până la a 76-a mutație a virusului).

 

PS Statul de drept și atașamentul tuturor față de drepturile și libertățile omului vor fi la ananghie imediat după ce primul angajator va fi concediat/refuzat la angajare un nevaccinat, după ce prima companie aeriană va fi refuzat accesul în avion unui nevaccinat, după ce prima grădiniță/școală va fi refuzat accesul copiilor nevaccinaților etc. Să vedem dacă minoritățile sanitare vor fi tot atât de protejate de lege și de “valorile comunității” ca și minoritățile sexuale…”, a scris Piperea pe Facebook.

sursa:https://www.cotidianul.ro/aici-e-controversa-daca-ei-se-tem-pentru-raspundere-de-ce-am-avea-noi-incredere-in-ele/

„Țara, negociată la tarabă, toți lătrăii tac”

 



Reacție acidă la târguiala pe funcții a PNL, USR PLUS, UDMR care se desfășoară de mai bine de o săptămână în văzul tuturor. 

Economistul Adrian Câciu afirmă, referindu-se la această situație, că  țara se negociază la tarabă, „faptele acestea se cam încadrează la trafic de influență” și condamnă lipsa de reacție a „lătrăilor”.

„Este foarte frumos că nimeni nu sesizează faptul că se întâmplă filme cu proști la Vila Lac 1.

România nu are un premier desemnat de președinte așa cum scrie în Constituție.

Cu toate astea, vedem o gașcă care negociază guvernarea, stabilind funcții si nominalizări, observăm și un personaj autonominalizat premier care negociază guverne si majorități împărțind sinecuri (să știți că, în lipsa unei nominalizari oficiale și a derulării discuțiilor în liniile stabilite de Constituție, faptele acestea se cam încadrează la trafic de influență, inclusiv negocierea aceea cu sustinere pe funcții parlamentare sau guvernamentale). Tot acolo la Vila Lac 1 vedem patru lideri de partid care negociaza țara la tarabă, pardon, la vilă.
Daca nu ați înțeles ce se întâmplă vă traduc eu:
Tocmai se încalcă statul de drept și valorile democratice consfințite de Constituție.
Iar toți lătraii care erau cu statul de drept în gură tac ca niste lași sau ling clanțe sperând în sinecuri.
Asta este România normală din decembrie 2020.
#gașcadisperaților”, a scris economistul sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

sursa:https://www.cotidianul.ro/tara-la-taraba-toti-latraii-care-erau-cu-statul-de-drept-in-gura-tac/

De ce nu se vaccinează Klaus Iohannis printre primii ?

 


S-a și găsit o explicație, ce credeați?  Klaus Iohannis le-ar fi făcut specialiștilor propunerea de a fi printre primii vaccinați pentru a fi un exemplu și a le da oamenilor încredere, dar specialiștii din cadrul grupului de lucru privind campania de vaccinare i-au spus că gestul său ar putea duce la speculații, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID,  la Digi 24.

„În cadrul grupului de lucru președintele Klaus Iohannis ne-a ridicat această propunere ca să o evaluăm și răspunsul a fost, după ce ne-am consultat cu toți experții, că nu este de dorit.

Pentru că, dintr-un gest care se dorește a convinge și a întări încrederea în vaccinare se pot crea alte speculații și nu am dorit acest lucru pentru că se distrug toată credibilitatea noastră și toată munca.

Klaus Iohannis nu este în prima categorie de vaccinare. Președintele este în etapa a doua de vaccinare conform strategiei.

De aceea, Klaus Iohannis a anunțat că se va vaccina când îi va veni rândul conform strategiei de vaccinare”, a declarat la Digi24 medicul Valeriu Gheorghiță.

sursa:https://www.cotidianul.ro/de-ce-nu-se-vaccineaza-klaus-iohannis-printre-primii/

Program Kaufland de Crăciun 2020

 


Program Kaufland de Crăciun 2020
 

Miercuri, 23.12.2020, ora deschiderii va varia în funcție de magazin în intervalul 06:00 - 06:30, iar ora închiderii este 21:00.

Magazinul Kaufland Sibiu din Mall Promenada, de pe strada Lector, nr. 1-3 A, va începe programul de la ora 8:00 și se 

va închide la ora 20:00, iar cel din Dorohoi, județul Botoșani, se va deschide la ora 9:00 și se va închide la ora 17:00.

Joi, 24.12.2020, în Ajunul Crăciunului, magazinele vor fi deschise în intervalul 6:00 – 6:30, dar se vor închide mai 

devreme, în intervalul 17.00 – 18.00. Magazinul Kaufland Sibiu din Mall Promenada, de pe strada Lector, nr. 1-3 A, va 

începe programul de la ora 8:00 și se va închide la ora 18:00, iar cel din Dorohoi, județul Botoșani, se va deschide la 

ora 9:00 și se va închide la ora 13:00.

Vineri, 25.12.2020, și vineri, 01.01.2021, toate magazinele Kaufland vor fi închise.

În a doua zi de Crăciun, sâmbătă, 26.12.2020, și în a doua zi a Anului Nou, sâmbătă, 02.01.2021, majoritatea 

magazinelor vor avea program scurt: se vor deschide la ora 9.00, iar ora închiderii va varia în intervalul 16:00 – 17:00, 

cu excepția magazinului Kaufland din Mall Promenada Sibiu, care se va deschide la ora 12:00 și va avea program 

prelungit până la ora 20:00.

Magazinele din Fălticeni, Târgu Secuiesc și cel din Focșani, str. Mărășești nr.5, vor fi închise pe 02.01.2021, iar 

magazinul din Dorohoi, județul Botoșani, va fi închis în ambele zile.

Pentru informații exacte referitoare la programul de sărbători al fiecăruia dintre magazinele Kaufland, clienții sunt 

rugați să acceseze site-ul www.kaufland.ro și să selecteze magazinul Kaufland în care urmează să vină la cumpărături.

Cumpărături de Crăciun prin Glovo, Food Panda și Tazz
 

De asemenea, clienții Kaufland pot comanda și prin serviciul Glovo care este disponibil online pe glovoapp.com/ro 

în orașele: București, Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Giurgiu, Craiova, Sibiu, Arad, Brașov, Ploiești, Pitești, 

Oradea, Brăila, Galați, Buzău, Slatina, Alba Iulia, Târgu Mureș, Bacău, Deva, Piatra Neamț, Focșani, Baia Mare, 

Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Suceava, Roman, Târgoviște, Botoșani, Bistrița, Târgu-Jiu, Zalău și Drobeta-Turnu Severin. 

Prin serviciul de livrare Food Panda, disponibil online pe foodpanda.ro, clienții pot avea acces rapid la produsele 

Kaufland. Food Panda îți aduce produsele Kaufland acasă în orașele: București, Ploiești, Pitești, Zalău, Tulcea, 

Timișoara, Târgu-Mureș, Târgu Jiu, Târgoviște, Suceava, Slatina, Sibiu, Satu Mare, Roman, Râmnicu Vâlcea, Oradea,

 Iași, Giurgiu, Galați, Focșani, Drobeta Turnu Severin, Deva, Craiova, Constanța, Cluj, Buzău, Brăila, Brașov, Botoșani, 

Bistrița, Baia Mare, Bacău, Arad și Alba Iulia. 

Platforma Tazz poate fi accesată pe tazz.ro, iar produsele Kaufland ajung la clienți prin Tazz în: București, Timișoara, 

Târgu-Mureș, Sibiu, Oradea, Iași, Deva, Constanța, Cluj, Brașov, Brăila și Arad. 


sursa:https://www.dcnews.ro/program-kaufland-craciun-2020_791186.html

Activitatea TVR, blocată. Un scandal de proporții zguduie Televiziunea Română

 


Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind cere, în regim de urgență, deblocarea situației din TVR, prin demiterea Doinei Gradea din funcția de președinte-director general. 
Au părăsit sala în semn de protest 
 
”Două ședințe consecutive ale Consiliului de Administrație s-au încheiat înainte să înceapă. Dacă ieri, o parte din membrii CA au părăsit sala în semn de protest pentru că președintele-director general al Societății Române de Televiziune, Doina Gradea, încalcă legea si refuză să pună pe ordinea de zi solicitarea membrilor CA privind atragerea răspunderii sale din cauza managementului defectuos, astăzi, 18 decembrie 2020, istoria s-a repetat. De această dată, Doina Gradea a refuzat cu vehemență să supună la vot introducerea pe ordinea de zi a aceleiași propuneri. Oricâte argumente legale au adus membrii CA, că se încalcă legea și Regulamentul CA, șefa TVR s-a comportat ca și cum instituția ar fi propriul SRL cu administrator unic. În consecință, majoritatea membrilor Consiliului de Administrație a refuzat să voteze Ordinea de zi stabilită de Doina Gradea după bunul său plac, drept urmare ședința a fost închisă.” arată un comunicat de presă al sindicatului. 
Se cere demiterea de urgență a Doinei Gradea
 
”Prin această atitudine, Doina Gradea a pus interesul personal deasupra interesului Televiziunii Române, blocând practic funcționarea întregii instituții publice. Având în vedere iresponsabilitatea de care a dat dovadă șefa TVR, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind solicită Parlamentului României să intervină de urgență și să deblocheze situația creată, prin demiterea de urgență a Doinei Gradea din funcția de președinte-director general al Societății Române de Televiziune. Amintim că motivul acestor decizii fără precedent îl reprezintă managementul defectuos care a dus la prejudicierea instituției, constatat prin Raportul Curții de Conturi nr. XI/40636/C.G.S./12.09.2019 și prin Procesul - verbal de inspecție încheiat la data de 26.10.2020, emis de Ministerul Finanțelor Publice - Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară (D.G.I.E.F.)” mai arată sursa citată. 
Fapte de natură penală? Vor fi depuse plângeri la DNA
 
”Precizăm că inspectorii de control au constatat prejudicii și abateri grave care îndeplinesc elementele constitutive ale răspunderii civile, precum și ale răspunderii penale. Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu MediaSind TVR au transmis opiniei publice, dar și membrilor CA încă din data de 12 noiembrie 2020 o informare cu titlul- Ministerul Finanțelor descoperă fapte de corupție în derularea unui contract în valoare de 18 849 600 euro, pentru transmiterea prin satelit a programelor Televiziunii Române! -  în care a semnalat faptul că, în urma controlului, conducerea TVR este acuzată de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată precum și de mai multe încălcări ale dispozițiilor legale! Mai mult, președintele-director general, Doina Gradea, este acuzată că a plătit din fonduri publice, fără bază legală și/sau contractuală, suma de 1 062 634,98 lei! – se mai arată în Procesul Verbal al inspectiei! Conform aceluiași PV de inspecție, Ministerul Finanțelor va sesiza organele de cercetare penală! Totodată, în scurt vor fi depuse mai multe plângeri penale la DNA împotriva celor acuzați de fapte de corupție de către controalele inspectorilor, dar și împotriva celor din Consiliul de Administrație și Comitetului Director care au girat, prin vot, acest management defectuos.” conform poziției citate.

sursa:https://www.dcnews.ro/activitatea-tvr-blocata-un-scandal-de-proportii-zguduie-televiziunea-romana-sefa-institutiei-fuge_791184.html

Mesajul Patriarhului Daniel de Crăciun: Să arătăm semne de speranță, de pace și bucurie

 


Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în mesajul de Crăciun, reamintește că „omenirea confruntată cu noul coronavirus, traversează o perioadă grea privind viața și sănătatea oamenilor”, fapt pentru care este nevoie de „multă rugăciune, de solidaritate și ajutorare frățească”. reamintește că „omenirea confruntată cu noul coronavirus, traversează o perioadă grea privind viața și sănătatea oamenilor”, fapt pentru care este nevoie de „multă rugăciune, de solidaritate și ajutorare frățească”.

"Sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos este, mai întâi de toate, sărbătoarea iubirii smerite și darnice a lui Dumnezeu pentru lume, este sărbătoarea iubirii milostive a Fiului veșnic al lui Dumnezeu, care S-a smerit pe Sine făcându-se Om muritor pentru a-l ridica pe om din păcat și moarte dăruindu-i viață și slavă veșnică.

Lumina Pruncului Iisus născut în Betleem ne cheamă să arătăm mereu în jurul nostru prin cuvânt și faptă, semne de speranță, de pace și bucurie.

În contextul pandemiei de astăzi, omenirea confruntată cu noul coronavirus, traversează o perioadă grea privind viața și sănătatea oamenilor. Și poporul român este îndoliat și întristat, deoarece mulți români au decedat, iar alții au suferit în izolare până când s-au vindecat de această boală.

Prin urmare este mare nevoie de multă rugăciune, de solidaritate și ajutorare frățească. De asemenea, să-i pomenim în rugăciunile noastre și pe toți românii care se află printre străini, în jurul granițelor noastre, în diaspora română ca să păstrăm cu multă iubire frățească unitatea de credință și de neam.

Cu prilejul sfintelor sărbători ale Nașterii Domnului, Anului Nou 2021 și Botezului Domnului vă adresăm tuturor părintești binecuvântări, doriri de sănătate și mântuire, pace și bucurie, fericire și mult ajutor de la Dumnezeu în toată fapta cea bună dimpreună cu salutarea tradițională: La mulți ani!"


† DANIEL


Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române


sursa:https://www.dcnews.ro/mesajul-patriarhului-daniel-de-craciun-sa-aratam-semne-de-speranta-de-pace-si-bucurie_791144.html

O legătură solidă între Ungaria şi România poate îmbunătăţi semnificativ relaţiile bilaterale.

 


Premierul ungar Viktor Orban şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, au avut sâmbătă după-amiază o întrevedere la Budapesta, a anunţat Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al premierului ungar, transmite MTI, preluată de Agerpres.

În timpul întâlnirii, cei doi interlocutori şi-au exprimat convingerea că rolul UDMR în viitorul guvern de coaliţie de la Bucureşti va fi o legătură solidă între Ungaria şi România şi poate îmbunătăţi semnificativ relaţiile bilaterale.

Kelemen Hunor a anunţat vineri că, în urma negocierilor cu PNL şi USR PLUS, UDMR va prelua în viitorul guvern trei portofolii – Ministerul Dezvoltării, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

„Am avut discuţii principiale în ceea ce priveşte o coaliţie care va dura 4 ani de zile, o stabilitate parlamentară şi o stabilitate guvernamentală după 8 ani în care am avut 12 guverne. Sunt convins că în următorii ani vom reuşi să asigurăm investiţiile necesare pentru a creşte economia. Vom reuşi să avem locuri de muncă în siguranţă, vom reuşi să investim în educaţie şi în sănătate şi, în aceste condiţii, noi ne-am asumat să participăm, să fim alături de colegii noştri, să participăm la formarea majorităţii parlamentare şi, bineînţeles, să participăm în exercitarea atribuţiilor din executiv”, a afirmat liderul UDMR după consultări.

sursa:https://www.cotidianul.ro/intalnire-de-gradul-zero/