9.18.2021

Actorul american John Malkovich va juca rolul lui Sergiu Celibidache în filmul „The Yellow Tie” (”Cravata galbenă”)

 


Actorul John Malkovich va juca rolul lui Sergiu Celibidache în filmul "The Yellow Tie", anunţă Variety. Bazat pe un scenariu scris de fiul dirijorului, filmul va prezenta viaţa lui Celibidache ca unul dintre cei mai controversaţi muzicieni, considerat un geniu, dar şi un nebun de către lumea muzicii.

Pelicula va fi regizată de Celebidachi şi va fi filmată în România anul viitor.

„Sunt încântat şi onorat să joc acest rol. Celibidache a fost un talent unic şi este considerat unul dintre marii vizionari muzicali ai secolului trecut. Va fi o călătorie fascinantă acest rol„, a declarat Malkovich.

“The Yellow Tie” este o coproducţie internaţională realizată de Oblique Media Film şi Celi Films în Marea Bitanie.

Producători vor fi Adela Vrinceanu Celebidachi, Cristina Dobritoiu, Titi Radoaie şi James Olivier.

Cântărețul DORIN ANASTASIU s-a stins din viață

 


A fost căsătorit cu Doina Anastasiu, reputată regizoare de montaj la televiziune. Fiica lor, Raluca Anastasiu, talentată cântăreaţă, este stabilită în Marea Britanie.

Unul dintre cei mai îndrăgiți soliști români a murit la vârsta de 78 de ani. Dorin Anastasiu câștiga, în urmă cu mai bine de 50 de ani, alături de Angela Similea, trofeul „Cerbul de argint”.

Artistul a lansat cunoscutele melodii „Nu pleca”, împreună cu Mihaela Runceanu, și „Într-un oraș, într-un tramvai”. În ciuda vârstei înaintate, solistul, care și-a dus discret viața, a rămas aproape de marea sa iubire, muzica.

Vreme îndelungată a fost profesor de canto și dicție pentru copii și adolescenți care şi-au dorit o carieră muzicală, scrie site-ul tvr.ro.

Artistul s-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943. A fost nelipsit mult timp pe scena festivalului de la Mamaia. A cântat cu succes la mari manifestări muzicale din întreaga lume.

A jucat în câteva filme artistice de lung metraj şi a dublat frecvent vocea unor personaje în filmele de desene animate. A fost redactor, profesor şi prezentator la emisiuni de succes de la TVR şi Antena 1.

În domeniul discografic, pe lângă apariţia pe numeroase discuri de autor şi colective se mândreşte cu succesul albumului său «Bună seara, Iglesias !». Între cele mai cunoscute şlagăre ale sale se numără melodia lui Jolt Kerestely «Într-un oraş, într-un tramvai».

A fost căsătorit cu Doina Anastasiu, reputată regizoare de montaj la televiziune. Fiica lor, Raluca Anastasiu, talentată cântăreaţă (a făcut parte din «Şcoala vedetelor»), este stabilită în Marea Britanie.

SCANDAL DIPLOMATIC URIAȘ : FRANȚA îşi RETRAGE AMBASADORII din SUA şi AUSTRALIA

 


Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat vineri seară că Franța își retrage imediat ambasadorii în SUA și Australia, ca protest față de afacerea submarinelor nucleare dintre cele două țări, care scoate Franța dintr-o înțelegere de 56 de miliarde de dolari.

Jean-Yves Le Drian a declarat că decizia, luată la cererea președintelui Emmanuel Macron, „este justificată de gravitatea excepțională a anunțurilor” făcute de Australia și Statele Unite. El a spus, citat de France 24, că anularea de către Australia a unui mare contract de cumpărare a submarinelor convenționale din Franţa în favoarea submarinelor cu energie nucleară construite cu tehnologia SUA este „un comportament inacceptabil”.

Joi, autorităţile franceze au anulat o seară de gală programată vineri la Washington, după anularea „contractului secolului” de furnizare a unor submarine către Australia, care a generat o criză transatlantică.

Tot joi, un responsabil al Casei Albe declara că Washingtonul şi Parisul au avut contacte la nivel înalt înaintea anunţului despre încheierea noii alianţe ”AUKUS” ‘între SUA, Marea Britanie şi Australia, afirmaţie contrazisă de Franţa, unde anunţul despre noua alianţă a provocat furie, întrucât Parisul a pierdut astfel un contract de 56 de miliarde de euro pentru livrarea de submarine către Australia.

„Înalţi responsabili ai administraţiei americane au fost în contact cu omologii lor francezi pentru a discuta despre AUKUS, inclusiv înaintea anunţului de miercuri„, a spus responsabilul american.

Franţa dezminte însă că ar fi ştiut ceva. „Nu am fost informaţi despre acest proiect înaintea publicării primelor informaţii în presa americană şi australiană, care ele însele au precedat cu câteva ore anunţul oficial al lui Joe Biden„, a declarat pentru aceeaşi agenţie de presă purtătorul de cuvânt al ambasadei Franţei la Washington.

În urma încheierii alianţei AUKUS, Australia va cumpăra submarine americane cu propulsie nucleară şi va renunţa la achiziţia a 12 submarine convenţionale produse în Franţa şi contractate în anul 2016.

„Este, într-adevăr, spus fără ocolişuri, o lovitură în spate„, s-a indignat şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, la postul de radio France Info. „Preşedintele Biden a luat o decizie brutală, imprevizibilă, seamănă foarte bine cu ceea ce făcea (fostul preşedinte Donald) Trump„, a adăugat ministrul francez.

FLORIN PIERSIC : „Vreau să mai trăiesc”

 


LA MULȚI ANI, FLORIN PIERSIC !

Florin Piersic a făcut declaraţii emoţionante şi a mărturisit că nu vrea să se îmbolnăvească niciodată şi că vrea să mai trăiască. Actorul a jucat pe scena cinematografului din Cluj-Napoca, orașul lui natal, spectacolul cu numărul 1220.

La 85 de ani, actorul a vorbit cu emoție despre succes, regrete dar și despre dorul de calde îmbrățișări și aplauze.

Florin Piersic joacă acum în spectacolul “Străini în noapte”. După Cluj-Napoca, piesa de teatru urmează să fie pusă în scenă în Iași, Suceava, București și Craiova.

“Eu nu vreau să mă îmbolnăvesc niciodată. Vreau să mai trăiesc ! Uitați-vă la mine, atât vă spun! 1220 de spectacole în seara asta ! Dacă vă spun câți ani am, vă ridicați și plecați acasă.

Ne îmbrățișam, ne pupam cu toți care veneau – ceea ce acum nu e voie. Și îmi pare rău că nu e voie și e cam târziu, ca eu să mai aștept să mă pup cu vreo admiratoare a mea.

Arătam grozav de bine. Îmi place să mă văd în filmele vechi, în Harap Alb, în altele, când mă văd îmi vine să mă pup pe ecran, dar mi-e frică să nu mă curentez.

Ce planuri să am la vârsta asta ? Păi, nu știu cum să spun, e o vârstă la care.. recunosc, mă țin de femei să nu cad. Dar adevărul e că nu am niciun plan. Nu am planuri. Decât să fiu sănătos”, a declarat Florin Piersic pentru Pro TV.