3.02.2019

Lee Joon Gi - actor, model și cântăreț din Coreea de Sud






Lee Joon Gi este un actor sud-coreean, care mai apare si sub numele de Lee Jun-Ki. 

Pentru fanii sai din intreaga lume, dar mai ales pentru cei din Coreea de Sud, care au si definit termenul, Lee Jun Ki este un “kkonminam”, adica un tanar vanitos, constient de aspectul sau exterior perfect si pasionat de moda. 

Cariera sa este una foarte vasta, tanarul fiind un reputat actor, cantaret, model si reprezentant de marca al tarii sale, avand in vedere ca Organizatia de Turism a Coreei l-a numit ambasador al turismului coreean.
Inceput in modeling in 2001, parcursul sau profesional a fost intotdeauna țintit spre entertainment, mai ales spre actorie. Din momentul in care si-a facut debutul, in anul 2005, cu rolul de exceptie din Regele si Clovnul, Lee Jun Ki a ramas mereu in atentia publicului larg si a castigat tot mai mult teritoriu in acest domeniu. In plus s-a remarcat si in domenii adiacente, continuandu-si drumul in modeling, dar incepand si o cariera muzicala si una de persoana publica reprezentanta a tarii sale.

De la inceputul carierei sale, Lee Jun Ki a castigat aproximativ 40 de premii pentru activitatea sa, ce au marcat calitatile actorului in anumite segmente. Astfel, el a fost premiat de la inceput cu numeroase titluri pentru debut, carora le-au urmat cele de “Cel mai bun actor”. 
Dintre premiile cu care se poate mandri actorul, unele sunt deosebit de interesante, cum ar fi “Fashionista Award” primit in anul 2006 la 42nd Paeksang Art Award, plus alte titluri date de Comitetul de Aparare al Republicii Coreea, pentru a recompensa contributia actorului la cresterea notorietatii internationale a intregii tari.

Viata personala a lui Lee Jun Ki a fost centrata pe inceputul unei cariere de succes in lumea entertainmentului. In urma acestei reusite, partea personala a fost estompata, dat fiind faptul ca actorul si-a creat un grup de fani imens, care il urmaresc peste tot. 

Timpul petrecut in armata a avut un mare impact asupra lui Lee Jun Ki, din punctul de vedere al personalitatii sale, actionand ca un factor de maturizare. Astfel, actorul vorbeste deschis in multe dintre interviurile sale despre timiditatea de dinainte si curajul de dupa armata. In plus, felul in care isi controla viata inainte si in care isi impunea anumite lucruri, pentru a nu-si pune in pericol imaginea si cariera, s-a mai estompat. Daca inainte nu ar fi servit bauturi alcoolice in public sau nu ar fi incercat sa poarte o conversatie cu persoane de sex opus, acum Lee Jun Ki isi da seama ca a avut o gandire exagerata si ca toata lumea se poate bucura de viata.

Actorul este foarte retras si secretos in privinta relatiilor sale personale. Desi ar fi foarte greu sa tina un astfel de secret, el spune ca in ideea ca ar avea o relatie, aceasta ar fi ferita de ochii publici, el fiind dispus sa aduca la cunostinta fanilor si a intregii lumi doar momentul in care se va casatori.

Filme (subtitrate în limba română) în care-l puteți urmări pe Lee Jun Ki sau Lee Joon Gi pe numele sau adevarat, și pe care le puteți viziona pe Youtube :

- 일지매 - Iljimae - film serial, dramă istorică 
- 조선총잡이 - Gunman In Joseon - film serial, dramă istorică

Mai jos aveți din fiecare serial episodul 1 iar următoarele episoade le găsiți în întregime pe Youtube

Eu le-am vizionat deja pe toate. Pot să vă spun că mi-au plăcut foarte mult.