11.23.2020

„Ați auzit ceva mai cinic de atât ?!”

 


Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, critică demersul Guvernului de a oferi bătrânilor carduri pentru mese calde: „6 lei pe zi ! Aceasta este rația impusă de Orban persoanelor de peste 75 de ani, în bătaie de joc”.

„6 lei pe zi! Aceasta este rația impusă de Orban persoanelor de peste 75 de ani, cărora le-a dat, în bătaie de joc, carduri pentru mese calde acum, în campanie electorală! 6 lei pe zi! Doar de la restaurantele închise de același Orban! În frig, pe terase, sau on-line, de la zeci de km distanță, pentru cei din mediul rural. Ați auzit ceva mai cinic de atât?!”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El adaugă că, „bineînțeles, banii pe card vor veni doar după alegeri”.

„Acum, doar promisiuni… Așa sunt folosite fondurile europene, de un guvern care și-a făcut un titlu de glorie din a-i umili pe toți români. Total ineficient pentru persoanele cărora li se adresează programul european, dar în folosul clientelei liberale. Ludovic, tu ce mănânci de 6 lei pe zi? A cui este firma care a tipărit cardurile? Ale cui sunt restaurantele agreate să primească acele carduri?”, conchide liderul PSD.

sursa:https://www.cotidianul.ro/ati-auzit-ceva-mai-cinic-de-atat/

Haos la metrou

 


Aglomeraţie de nedescris în subteran, după ce o şină de metrou s-ar fi defectat. Incidentul s-a petrecut între staţiile Mihai Bravu şi Dristor 1.

”Metrorex informează ca astăzi, 23.11.2020, circulaţia trenurilor pe Magistralele 1 si 3 se desfăşoară cu dificultate în urma defectării unei şine între staţiile de metrou Mihai Bravu şi Dristor 1. Pentru fluidizarea traficului şi continuarea călătoriilor, circulaţia a fost reorganizată pe firul 2 între staţiile Mihai Bravu şi Nicolae Grigorescu 1, intervalul de succedare fiind de cca 8 minute”, a anunţat Metrorex.

Conducerea Metrorex susţine că siguranţa călătorilor nu a fost pusă în pericol în niciun moment.

sursa:https://www.cotidianul.ro/haos-la-metrou-2/

George Soros, interzis în România !

 


Personaj controversat și acuzat de implicare în tot felul de acțiuni de destabilizare – fie a unor instituții financiare, fie chiar la nivelul unor state, Soros este vizat de acuzații dure în mai multe țări – iar acum și în România.

Personaj controversat de notorietate mondială, Soros este blamat în Rusia, Ungaria sau Israel – dar și de la nivelul președintelui Donald Trump.

De asemenea, George Soros a fost definit ca inamic personal chiar de fostul șef al partidului de guvernământ, Liviu Dragnea – miliardarul filantrop fiind asociat cu finanțarea unor ONG-uri care au blocat activitatea guvernării PSD. Și în perioada 2012-2015 activitatea sa a cauzat mari probleme guvernelor Ponta.


Acum, dinamicul PER (Partidul Ecologist Român) face o propunere oficială de ”interzicere a intrării pe teritoriul României a lui George Soros” – document semnat chiar de președintele partidului, omul de afaceri Dănuț Pop. De asemenea, PER cere anchetarea ”activităților finanțate pe teritoriul României” de rețeaua asociată cu numele lui Soros.

Pop pleacă de la realitatea că George Soros este, de mulți ani, ”un personaj odios, urât în țara în care s-a născut, Ungaria, acolo unde indezirabil și acuzat public de Viktor Orban pentru implicarea în influențarea alegerilor”.

Președintele PER atrage atenția că George Soros, deși ”evreu de origine, este indezirabil și în Israel, țara strămoșilor săi”. De asemenea, președintele Trump ”a prezentat numeroase dovezi ale modului în care George Soros a finanțat acțiuni de sprijinire a unor politicieni, de ordinul zecilor de milioane de dolari SUA, sume care nu erau considerate ca fiind cheltuieli electorale, fiind derulate prin vasta rețea de ONG-uri pe care le controlează”, arată Pop.

Dănuț Pop mai face o afirmație destul de ciudată – dar pe care și-o asumă: ”Cele mai multe organizații neguvernamentale implicate în blocarea proiectul de exploatare cu cianuri de la Roșia Montană au beneficiat de fonduri substanțiale de la Fundația pentru o Societate Deschisă (Fundația Soros), unele fiind finanțate aproape în exclusivitate de această fundație”.

Aici, Dănuț Pop merge pe o pantă periculoasă, pentru că au fost multe organizații care nu au avut nicio legătură cu Soros, ci s-au opus pe considerente ecologice – unele ONG-uri fiind chiar ale unor (foști) membri PER. Deci, amestecul acestor aspecte cu activitățile politice ale lui Soros pot fi interpretate în defavoarea demersului.


Pe de altă parte, Pop atrage atenția asupra intereselor speculatorii al lui Soros: ”în același timp, printr-o firmă de-a sa, George Soros a cumpărat un pachet de acțiuni de la societatea care deținea licența de exploatare”.

”A vândut pachetul de acțiuni și, după ce protestele prelungite au produs o scădere semnificativă a valorii acțiunilor, a răscumpărat pachetul de acțiuni”, dezvăluie Dănuț Pop.

Președintele PER arată că exploatarea auriferă pe bază de cianuri de la Roșia Montană ”ridică două probleme deosebit de grave: pe de o parte, este vorba de potențiala deteriorare ireversibilă a mediului înconjurător – aer, apă sol, adică de o exploatare irațională a resurselor minerale, iar pe de altă parte, de favorizarea pentru exploatarea resurselor minerale ale României exclusiv de către entități externe, fără nici un beneficiu pentru români cărora le rămân doar costurile și pagubele”.

În baza acestor date, PER consideră că acțiunile lui George Soros în România ”îl includ în categoria persoanelor indezirabile pe teritoriul țării noastre”.


”Partidul Ecologist Român cere public autorităților statului român ca, în condițiile legii, să dispună efectuarea demersurilor necesare pentru:


1. Interzicerea intrării pe teritoriul României a lui George Soros


2.Declanșarea unei anchete amănunțite cu privire la activitățile finanțate pe teritoriul României prin entități controlate direct sau indirect de către George Soros, în ultimii 15 ani.”

Deci, o solicitare oficială transmisă de Partidul Ecologist Român, prin documentul semnat de președintele Dănuț Pop.

sursa:https://ro.sputnik.md/International/20201123/32609879/Propunere-oficiala-George-Soros-interzis-in-Romania.html

Vladimir Putin amenință România și alte 34 de țări

 




Rusia va aplica măsuri de represalii severe împotriva acelor ţări rămase în Tratatul 'Cer deschis' ('Open Skies') care vor transmite SUA date ale zborurilor de observare efectuate după retragerea Statelor Unite din pactul respectiv şi care vor restricţiona zborurile Federaţiei Ruse deasupra instalaţiilor americane în Europa, relatează agenţiile de presă oficiale ale Moscovei TASS şi RIA Novosti.


'Nu cu mult timp în urmă, am aflat că Washingtonul duce un joc fără scrupule pe ascuns, cerând aliaţilor săi să accepte semnarea unor documente în conformitate cu care ei vor transmite SUA materiale despre zborurile de observare efectuate deasupra Rusiei. SUA cer europenilor să refuze Rusiei să efectueze zboruri de observare deasupra instalaţiilor militare americane în Europa', susţine Konstantin Gavrilov.


Or, 'aceasta este o încălcare gravă a tratatului. Dacă ţările rămase în tratat vor face jocul SUA, măsurile noastre de represalii nu se vor lăsa aşteptate', a avertizat responsabilul diplomatic rus.


Gavrilov a subliniat că dacă partenerii Rusiei în cadrul acestui tratat doresc să asigure viabilitatea lui, ei ar trebui să confirme că datele conţinute în fotografiile aeriene făcute în cursul zborurilor de observare sunt clasificate şi la ele pot avea acces doar părţile participante la acord.


'Intenţionăm să obţinem respectarea strictă de către partenerii europeni a prevederilor tratatului privind netransmiterea acestor informaţii', a insistat el.


Dacă decid să revină în Tratatul 'Cer deschis', SUA vor trebui să facă aceasta într-o manieră generală şi în condiţiile ţărilor participante, a spus Gavrilov. Tratatul, semnat în 1992, destinat consolidării stabilităţii internaţionale, permite statelor semnatare să trimită avioane în zboruri de supraveghere pe teritoriile celorlalte pentru a observa existenţa sau nu a unor instalaţii militare şi a altor obiective.


Tratatul, care grupează 35 de ţări, printre care şi România, permite survolul teritoriilor lor de avioane de recunoaştere neînarmate.


SUA s-au retras oficial duminică din Tratatul 'Cer deschis', la aproape şase luni după ce preşedintele în exerciţiu Donald Trump a anunţat o decizie în acest sens.


Casa Albă a acuzat Rusia că a încălcat tratatul, invocând faptul că Moscova ar fi blocat SUA să trimită avioane care să efectueze zboruri deasupra oraşului Kaliningrad de la Marea Baltică şi în apropiere de Georgia, zboruri permise prin acest document, potrivit Agerpres.

sursa:https://www.dcnews.ro/putin-ameninta-romania-si-alte-34-de-tari-dupa-retragerea-sua-din-tratatul-cer-deschis_785822.html

Domnul prim-ministru a spus că vaccinul oprește boala ! Nu este adevărat !

 


Primele doze din vaccinul împotriva coronavirusului ar putea fi administrate în doar câteva săptămâni. Țările occidentale au elaborat deja planuri detaliate pentru distribuirea acestora și nu mai așteaptă decât aprobarea agențiilor medicale.

Primii americani ar putea fi vaccinați după data de 10 decembrie, când este așteptată aprobarea de urgență a primului vaccin împotriva coronavirusului, cel dezvoltat de Pfizer. 

Pe de altă parte, britanicii se laudă că ar putea să o ia înaintea americanilor. În Regat, vaccinul de la Pfizer ar putea să fie autorizat de săptămâna aceasta. Serviciul Național de Sănătate a primit ordin să înceapă campania de vaccinare în masă începând cu data de 1 decembrie. 

În Germania, landurile federale trebuie să amenajeze centrele de imunizare până la începutul lunii decembrie. Iar în Spania, există deja un plan de vaccinare în masă care va fi gata de aplicare în luna ianuarie. 13.000 de centre de imunizare vor fi create în toată țara, potrivit premierului spaniol. 

Monica Pop: În primul rând știm că vaccinul nu este aprobat

Monica Pop a intrat în direct la Antena 3, unde a vorbit despre vaccinul anti-coronavirus și despre posibilele efecte pe termen lung ale acestuia. 

”În primul rând știm că vaccinul nu este aprobat. Ăsta este primul lucrul. Dar vreau să subliniez altceva. Domnul prim-ministru a spus că vaccinul acesta oprește boala. Și pe bună dreptate, că nu are de unde să aibă pregătire medicală și să știe. Nu e adevărat! Orice fel de vaccin protejează parțial! În sensul că, persoana care face vaccinul, poate face boala, dar într-o formă ușoară! Dar în niciun caz nu o oprește! Asta este valabil pentru toate vaccinurile. Cine a spus că un copil care e vaccinat anti-rujeolic nu face rujeolă? Ba face, dar face o formă foarte ușoară! Lucrul ăsta este un lucru bine știut de orice medic. 

Pe de altă parte, nu știm încă și aș dori, și cred că toți românii își doresc asta, să vedem un prospect! Pentru că acolo sunt puse niște lucruri! De exemplu: azi dimineață, la un post de radio, indicațiile domnului colonel Gheorghiță, care cred că a fost foarte corect și, printre altele, a spus așa, că nu se cunosc efectele în timp, pentru că nu au avut când să apară sau să nu apară” a declarat Monica Pop. 

Monica Pop: Dacă boala nu face imunitate, vaccinul face?

Mai mult decât atât, medicul este de părere că vaccinul nu poate fi efectuat pe persoanele vulnerabile, pentru că nu există teste pe această categorie. 

Acolo se anunța așa: că persoanele până la 18 ani și bolnavii cronici nu se vor vaccina pentru că nu au fost făcute testări pe aceste persoane. Foarte corect! Numai că, în țara asta, sunt 5 milioane de cronici. Deci trebuie să știm lucrurile astea. Și încă o dată vă spun, să faceți toată media public prospectul acestui vaccin ca oamenii să știe despre ce e vorba”, a mai spus Monica Pop. 

”Sunt multe necunoscute! Avem colegi care sunt în această situație, s-au reinfectat! Dacă boala nu face imunitate, vaccinul face? Cum putem noi să știm, un vaccin făcut în câteva luni, dacă într-adevăr este efectiv 94%, așa cum se spune? Orice om trebuie să primească un prospect, și să știe despre ce este vorba. Dacă un pacient care și-a făcut vaccin și după un timp se trezește cu o boală care probabil nu are nicio legătură cu vaccinul, cum îl putem noi convinge că nu este efect secundar de la vaccinul acela? De asta vă spun, trebuie foarte serios informată populația și sigur că, cine dorește să îl facă, să îl facă fără doar și poate. 

Și ultimul lucru pe care vreau să vi-l spun. Ce pericol este pentru un om vaccinat dacă în apropierea lui se află unul nevaccinat? Care e pericolul pentru el? Atât am avut de spus..”, a concluzionat Monica Pop. 

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/monica-pop-vaccin-anti-coronavirus-587086.html

Prognoze pentru deprecierea leului

 


Analiştii financiari estimează deprecierea leului până la un curs mediu de 5,0102 lei/euro în următoarele 12 luni, în timp ce rata anticipată a inflaţiei va înregistra o valoare medie de 2,68%, potrivit Asociaţiei CFA Society.

Datele colectate de CFA arată că, pentru orizontul de 6 luni, toţi analiştii incluşi în sondajul lunar anticipează un curs de 4,9398 lei/euro.

“Toţi participantii la sondaj anticipeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni comparativ cu valoarea actuala. Astfel, valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,9398, in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este 5,0102 lei pentru un euro” , spun analiştii CFA.

Indicatorul CFA România de încredere Macroeconomică a fost lansat de către CFA Romania în luna mai 2011 şi reprezintă un indicator prin intermediul căruia asociaţia doreşte să cuantifice anticipaţiile analiştilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.

Este de remarcat ca peste 60% dintre participantii la sondaj considera pretul proprietatilor imobiliare din marile orase ca fiind supraevaluat.

În ceea ce priveşte indicatorul de Incredere Macroeconomica pentru luna octombrie, acesta a scazut fata de luna anterioara cu 2,3 puncte pana la valoarea de 32,1 puncte, iar fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul a scazut cu 22,4 puncte, evoluţie datorată componentei de conditii curente a Indicatorului.

Astfel, Indicatorul conditiilor curente a scazut fata de luna anterioară cu 13,2 puncte, pana la valoarea de 19,9 puncte, iar fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul conditiilor curente a scazut cu 45,2 puncte.

Indicatorul anticipatiilor a crescut cu 3,2 puncte fata de luna anterioara, pana la valoarea de 38,2 puncte, iar fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul anticipatiilor a scazut cu 11,0 puncte.

Începând cu luna aprilie acestui an, CFA Society a interogat analiştii şi cu privire impactul crizei coronavirusului asupra economiei nationale, iar răspunsurile centralizate pentru luna octombrie arată că cea mai mare parte dintre respondenţi (peste 67%) anticipează că durata impactului economic al cornavirusului se va resimti puternic pana in T3/ 2021, în timp ce deficitul bugetului de stat pentru anul 2020 a atins valoarea medie a anticipatiilor de 8,6%.

În acelaşi timp, datele sondajului arată că economia va scădea cu 5% în 2020, în timp ce rata somajului va atinge o valoare medie de 6,7% la finalul anului.

Pentru anul 2021, anticipatiile de evolutie in termeni reali a PIB sunt de plus 2,9%.

sursa:https://www.cotidianul.ro/prognoze-pentru-deprecierea-leului

Blocaj de o lună în Biroul Permanent al Senatului

 


Ședința Biroului Permanent al Senatului nu a avut loc nici luni, din cauza lipsei cvorumului, senatorii PNL și USR lipsind, acuză preşedintele interimar al forului legislativ, Robert Cazanciuc.

„Nu am reușit nici azi (luni – n.r.) să ținem o ședință a Biroului Permanent. Pentru a patra săptămână consecutiv, colegii noștri de la PNL și USR nu au fost prezenți și nu am avut cvorum”, spune Robert Cazanciuc.

El precizează că pe ordinea de zi a Biroului Permanent figurau 56 de proiecte de lege.

„Astăzi (luni – n.r.), pentru ora 13.00, am convocat din nou ședința Biroului Permanent al Senatului, în încercarea de a-i convinge pe colegii noștri să vină la serviciu. Colegii de la PNL și USR lipsesc de o lună de la Biroul Permanent blocând Senatul. Avem o ordinea de zi o lege extrem de importantă, așteptată de milioane de români, anume legea privind dublarea alocațiilor. Printr-un cinism de nedescris, Guvernul Orban, printr-o ordonanță de urgență, a blocat dublarea alocațiilor pentru copii, Iohannis, cu același cinism a respins legea”, declara înainte de şedinţă președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc

El spune că intenția social-democraților este ca ordonanța să fie respinsă, iar alocațiile pentru copii să fie dublate.

„Noi nu găsim resurse, spune Guvernul, să dublăm alocațiile pentru copii, dar găsim resurse să-i plătim pe chiulangii. De o lună senatorii PNL și USR nu vin la serviciu, vin fără niciun fel de jenă la casierii, dar nu au decența de a vota această lege. Îi aștept azi la Parlament”, adaugă Cazanciuc.

Ultima ședință a Biroului Permanent al Senatului a avut loc în urmă cu două săptămâni, însă ședința de plen nu a mai avut loc, deoarece senatorii PNL și USR au boicotat ședința.

sursa:https://www.cotidianul.ro/blocaj-de-o-luna-in-biroul-permanent-al-senatului/

Nu știe și nu poate. Și nu-i pasă ! Țara noastră este într-un mare pericol !

 


Am început să înțeleg de ce președintele României n-a redactat și n-a inițiat nici un proiect de țară. Nu știe și nu poate. Și nu-i pasă!
Am început să înțeleg de ce proiectul său cu ”România educată” s-a făcut praf cu Monica Anisie. Nu-i pasă de cei tineri și nu poate concepe unul.

Profesor mediocru, dintre cei care mor de plictiseală pe la jumătatea orei, inspector picotitor pe scaunul șefului de la învățămîntul județului Sibiu, el n-a făcut niciodată o mare brînză. Nici jumătate din ordinele și indicațiile primite de la București nu au prins rădăcini în orașul carantinat.
Am început să înțeleg ce înseamnă proiectul ”România normală”. Este doar o uriașă păcăleală transformată în program politic.

Este normală cea care există de la sine și pentru care nu trebuie să facă miști un deget.
Este normal să avem drumuri proaste!
Este normal ca resursele țării să fie luate pe mai nimic!
Este normal să livrăm ingineri, programatori și medici mai ales țărilor dezvoltate care nu au suficienți.
Este normal să ți se rupă în paișpe de Constituția României!
Este normal să livrăm zeci și sute de mii de culegători de căpșuni, portocale și asparagus.
Este normal să blochezi de unul singur o reședință prezidențială care papă din buget sute de mii de euro pe lună și apoi să faci naveta pînă la Sibiu, blocînd săptămînal traficul, polițiștii și un grup mare de ofițeri.
Este normal să se contrazică atunci cînd are chef și să nu-i pese atunci cînd își dă cu stîngul în dreptul.
Este normal că s-a opintit să trîntească proiectul de lege cu aniversarea Tratatului de la Trianon. De ce să aibă și românii încă o dată istorică de sărbătorit?
Este normal să minimalizeze tot ce înseamnă patriotism și țară pentru că el mai are una de rezervă.
Am început să înțeleg de ce muncește din greu la demolarea oricărei opoziții politice. N-are chef de stat de vorbă cu cei care au alte păreri. Mai bine îi distruge decît să își argumenteze deciziile.

Am început să înțeleg de ce face conferințe de presă din ce în ce mai des, fără să aibă nimic de spus. Îl cuprinde și pe el sindromul singurătății dictatorului din romanele scriitorilor sud-americani.
Am început să înțeleg de ce criticile la adresa opoziției sunt și ele schematice. Sunt împrumutate din limbajul altor încrîncenați din istoria Europei.
Am început să înțeleg de ce tot acest ”Mircea, fă-te că lucrezi!”. Simte și el nevoia de a fi văzut, iubit, admirat și acceptat. Este președintele României. El crede că funcția îi dă dreptul să fie singurul cetățean român care gîndește și vorbește singur.

Cînd se teme de o idee sau de o decizie pune repede pe ”recomandarea experților”. Experții i-au recomandat să minimalizeze Covid 19. Experții i-au recomandat să nu amîne alegerile parlamentare! Toate expertizele arată că ar putea să scape castana!

Omul vrea puterea la modul grosier, la grămadă. Să facă un gest și mașinăriile statului să se învîrtă. Adică să execute, chiar dacă din roțile unui asemenea mecanism nu rezultă decît o altă mașinărie.
Am început să înțeleg ce vrea el, nu papițoii de liberali. A spus-o chiar Ben Oni Ardelean mai zilele trecute la o emisiune. Ei visează (și lucrează în bandă) la o majoritate parlamentară confortabilă. Pe fond, care să le permită orice aiureală, dar mai ales modificarea Constituției României! Imaginați-vă singuri de ce!

Cum va arăta țara noastră după modificarea Constituției? Ca după aplicarea proiectului de țară conceput de Klaus Iohannis, ca după punerea în practică a proiectului ”România educată”, ca după temerile de azi din ”România normală”, ca după combaterea cu succes a Pandemiei, operațiune condusă de guvernul meu și la ”recomandarea experților” (cum se numesc mai nou ideile fără cap și coadă din mintea președintelui!).
Le vreți? Chemați prietenii la vot și puneți ștampila pe PNL !

Vă temeți de ”România normală” a lui Klaus Iohannis pe care o trăiți deja de șase ani? Nu mai aveți timp! Ați tocat trei anotimpuri (primăvară, vară și toamnă 2020) cu scenarii și presupuneri. Singura soluție este să o luați din om în om, din vecin în vecin, din rudenie în rubedenie, din coleg în coleg și să puneți de o mobilizare la vot. Numai așa puteți să vă apărați viața, familia și tot ce aveți.
Dacă ”România normală” continuă, țara noastră este într-un mare pericol !

Aceasta‎ este părerea mea, azi, 22 noiembrie 2020, într-un moment în care mă tem că în 6 decembrie iarăși vă veți vota nenorocirea !

autor, CORNEL NISTORESCU

sursa:https://www.cotidianul.ro/alarma-alarma-alarma/

Lista cu premieri a lui Marcel Ciolacu

 


Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avansat trei nume care ar putea fi propuneri ale partidului pentru funcţia de prim-ministru dacă partidul va câştiga alegerile din 6 decembrie – Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu, adăugând că mai sunt și „mulți alții”.

Ciolacu a fost întrebat la Antena 3 cine ar putea fi cel desemnat drept premier de PSD.
„Sunt mai mulţi colegi care ar putea să ocupe această funcţie de prim ministru. Este şi domnul Sorin Grindeanu, este şi domnul Mihai Tudose, este şi domnul Vasile Dâncu şi mulţi alţii. Încercăm să ne creionăm o echipă cât mai bună, cât mai mulţi specialişti. Domeniul sănătăţii va rămâne prioritar unde vom merge cu domnul Rafila, mai mult ca sigur, la Educaţie vom veni cu propunerea domnul profesor Azamfirei, iar la finanţe vom veni tot cu un profesor în economie, domnul Cristi Socol. Cred că aceste trei domenii sunt cele mai importante pentru România în viitor, după cum vedeţi, venim cu trei nume noi, nu neapărat PSD-işti vechi, cu state vechi, căutăm soluţii pentru români şi cu oamenii cei mai recunoscuţi în domeniul lor de activitate” a spus liderul PSD.
Sorin Grindeanu și Mihai Tudose au mai fost premieri din partea PSD.

sursa:https://www.cotidianul.ro/lista-cu-premieri-a-lui-marcel-ciolacu/

Cazul Dan Tudorache

 


Cazul lui Dan Tudorache, fost primar al Sectorului 1 al Capitalei, pus sub control judiciar pe cauţiune de DNA, într-o analiză a consultantului politic Cozmin Gușă. Iată ce zice Gușă:

„CAZUL DAN TUDORACHE. 3 LUCRURI CARE MĂ ENERVEAZĂ:

1. INTERFERENȚA SAMAVOLNICĂ A JUSTIȚIEI ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ, MENITĂ SĂ VALIDEZE INDIRECT, PRIN COMPARAȚIE, “CINSTEA” USR-PLUS.

2. PASIVITATEA ȘI MUȚENIA LAȘĂ A COLEGILOR ȘI A APROPIAȚILOR LUI TUDORACHE, CARE “S-AU ASCUNS SUB PATUL” DIN ANTICAMERA PUȘCĂRIEI.

3. MECANISMUL PUTUROS DE CORUPȚIE PUS LA CALE DE FOSTUL PRIMAR, OM PE CARE-L CREDEAM DIFERIT DE ALDE DRAGNEA&COMPANY.

Cu Dan Tudorache sunt amic de câțiva ani, și-n această calitate i-am dat sfaturi utile în administrarea parcursului său politic, pe unele le-a urmat, pe altele nu. Am apreciat la el faptul că era ponderat, în marea de gălăgioși și mitomani/hoțomani politici din București, plus faptul că era un om atent la nevoile comunității administrative pe care a păstorit-o. În campania electorală nu l-am sprijinit însă decât prin devoalarea publică a “cancerului” reprezentat de venirea la cârma administrativă a Sectorului 1 a lui CLOTILDE&Company, nu i-am mai dat sfaturi de strategie și acțiuni electorale, în primul rând tocmai pentru că a refuzat să renunțe la colaborarea ineficientă, toxică și aducătoare de necazuri ulterioare cu unii dintre cei ce i-au fost alături.

Ce se-ntâmplă însă în CAZUL DAN TUDORACHE este cu mult mai grav decât mecanismele și faptele de corupție de care îl acuză procurorii, care fapte, nefiind negate punctual și argumentat nici măcar de către fostul primar, îl îmbracă pe acesta în mod credibil în “HAINELE CORUPTULUI DE SERVICIU”.

Zic de cca 15 ani că justiția românească este motivul principal al decăderii noastre naționale, acțiunile sale principale și felul în care s-a lăsat manevrată de către liderii politici INTERNI SAU EXTERNI, ne-au adus aici unde suntem azi, adică “LA COADA VACII”.

La Sectorul 1 am avut ALEGERI DOVEDIT-FRAUDATE, ce-au pus astfel sub semnul întrebării chiar democrația de la noi, iar prin faptul că acțiunile de fraudă n-au fost anchetate și pedepsite rapid, ne-a relevat cu precizie că DEMOCRAȚIA ROMÂNEASCĂ mai trebuie evocată doar la nivel aspirațional. 

Dar uite că n-a fost de-ajuns, și pentru ca USR-PLUS, FORMAȚIUNEA POLITICĂ A SECURICILOR, să poată căpăta propulsie electorală, în condițiile în care a arătat clar că și-a pierdut potențialul de “seducție”, apare acțiunea Tudorache. 

În lipsa anchetării lui Clotilde și a celor ce-au sprijinit-o în furtul electoral, prin această acțiune din campanie la adresa lui Tudorache justiția apare exact ca un agent ce are rolul să RECREDIBILIZEZE PRIN COMPARAȚIE alura politică puternic șifonată a HOȚOMANILOR CU RUCSACE DE LA USR-PLUS. 
GRAV !
Așa cum am zis, nu chestionez aici asupra faptelor din dosarul Tudorache, tocmai pentru că nu prea o face nici el, dar cum să lipsească din dezbaterea publică ipoteza PREZUMȚIEI DE NEVINOVĂȚIE, atât de des invocată chiar în cazurile Dan Barna sau Clotilde Armand, ca să nu mai vorbesc despre suspecții Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea?! 
Cum să treacă pe “MUTE” tot mecanismul de reacție publică al PSD, și chiar în campania electorală, când e evident că TĂCEREA SUGEREAZĂ VINOVĂȚIA COLECTIVĂ, cu inducerea ideii că toți tac doar pentru că vor fi următorii pe lista STATULUI PARALEL ?

Atenție vă rog, dacă nu aș cunoaște precis detalii la fel de infamante din activitatea politico-administrativă a LIBERALILOR SAU PLUSERIȘTILOR, pe care le cunosc chiar mai bine destui pesediști, aș putea zice că JUSTIȚIA E OARBĂ ȘI NIMEREȘTE CU COASA DOAR LA STÂNGA, DIN ÎNTÂMPLARE. Dar știind cu toții că nu-i așa, cum să nu-și dea seama cei pomeniți că STAU ASCUNȘI EXACT SUB PATUL DIN ANTICAMERA ARESTULUI, rezervată în mod special doar pentru pesediști, în condițiile în care totuși liberalilor și pluseriștilor li se permite plimbarea în libertate, dar totuși doar prin ȚARCUL BINE PĂZIT DE GARDIENII STATULUI PARALEL? 
Nici nu mai evoc aici zecile de persoane publice ce-au beneficiat de sprijinul lui Tudorache și care, chiar dacă nu-l pot apăra, ar putea măcar să-și exprime îndoiala asupra corectitudinii demersului per ansamblu, n-ar fi puțin și nici incorect, ar avea semnificația că “NU LAȘI OMUL LA GREU”. Din păcate, marea majoritate fac parte din categoria ce-și CAUTĂ ACUM VIITOARELE AVANTAJE PE SUB FUSTA CLOTILDEI.

Și-n final, mă-ntreb și vă întreb CUM MAMA MĂ-SII SĂ MAI SPERĂM CĂ VOM PUTEA AVEA REACȚIE, PARTIZANĂ, SUBIECTIVĂ SAU CUM O FI, ATUNCI CÂND SE VA PUNE PROBLEMA SĂ NE APĂRĂM INTEGRITATEA NAȚIONALĂ ÎN FAȚA UNOR PREVIZIBILE ACTE LA FEL DE SAMAVOLNICE VENITE DIN EXTERIOR?!”, a scris Gușă pe pagina sa de Facebook.

sursa:https://www.cotidianul.ro/cazul-dan-tudorache-un-punct-de-vedere/