11.28.2020

Trump: Există o singură modalitate ca Biden să devină președinte

 


La începutul acestei săptămâni, Trump a spus că va pleca de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe democratul Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 2020.

Președintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că există o singură modalitate ca Joe Biden să devină președinte: dacă va dovedi că „80 de milioane de voturi nu au fost obţinute ilegal sau fraudulos”. „Când vedeți ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, o fraudă masivă, [Biden] are o mare problemă de nerezolvat!”, a scris Trump.

Twitter a marcat postarea lui Trump cu avertismentul „Această afirmație despre frauda electorală este contestată”.




Postarea vine după ce Trump a declarat presei, la începutul acestei săptămâni, că va „pleca cu siguranță” de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe Biden drept câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020. El a mai spus că, dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden, acest lucru va fi o „greșeală”.

După alegerile din 3 noiembrie, presa principală din SUA s-a grăbit să-l pronunțe pe democratul Joe Biden drept câștigător, deși Trump a susținut că victoria ar fi fost a lui dacă nu ar fi existat ilegalităţi majore în timpul votului prin corespondență și fraude din partea democraților. Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele cheie, unde susține că au avut loc fraude electorale în masă.

Colegiul Electoral se întrunește pe 14 decembrie pentru a vota următorul președinte al Statelor Unite.

În ciuda opoziției atât de puternice din partea echipei lui Trump față de rezultatele alegerilor, procesul de transfer al puterii către Biden a început deja. La începutul acestei săptămâni, Biden și-a anunțat nominalizările pentru posturile-cheie din viitoarea administrație americană, potrivit Sputnik News.

sursa:https://ro.sputnik.md/International/20201127/32676089/Trump-Exista-singura-modalitate-Biden-devin-presedinte.htm

Noi oportunități economice și de afaceri Rusia - România

 


Pe platforma electronică a Camerei de Comerț și Industrie din Moscova a avut loc o masă rotundă pe tema dezvoltării afacerilor între entități economice din Rusia și România – la care au participat oameni de afaceri și Camere de Comerț din cele două țări.

O masă rotundă intitulată ”Rusia-România – modalități de adaptare a cooperării interregionale la noile realități”  a fost organizată ieri, în format online, pe platforma electronică a Camerei de Comerț și Industrie din Moscova (CCI).

Au participat oameni de afaceri din cele două țări, dar și reprezentanți ai ministerelor Industriei și Comerțului, Dezvoltării economice din Rusia, ai Camerei de Comerț și Industrie din Moscova. Din parte română au răspuns invitației reprezentanți ai Camerelor de comerț și industrie din județele românești Brașov, Prahova și Timiș.

Conform site-ului ”Vești din Rusia”, fondat de reputatul jurnalist Vyacheslav Samoshkin, la masa rotundă au participat circa o sută de actanți din mediul economic și de afaceri.

”În timpul unei dezbateri amănunțite, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la perspectivele dezvoltării cooperării comerciale și economice dintre regiunile țărilor noastre, precum și posibilitatea implementării diferitelor proiecte specifice”, transmite ”Vești din Rusia”.

Un moment important a fost cuvântul Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România, Excelența Sa Valeri Kuzmin.

Ambasadorul rus a punctat un aspect demn de subliniat: ”Scopul principal urmărit de Rusia este acela de a crea un model de dezvoltare durabilă capabil să asigure posibilitatea promovării unei politici suverane în lumea modernă”.

”Există motive să credem că țara noastră, împreună cu statele care împărtășesc aceleași valori, împreună cu partenerii săi reușește să găsească răspunsuri la provocările globale”, a declarat Kuzmin.

Conform datelor oficiale, confirmate de ambasador, Rusia este un participant puternic și stabil pe piața mondială, iar potrivit datelor FMI, Rusia a devenit a cincea economie din lume în ceea ce privește produsul intern brut, calculat la paritate cu puterea de cumpărare, devansând Germania – situată pe locul șase.

”În perioada în care întreaga lume s-a confruntat cu pandemia de coronavirus, producția industrială s-a diminuat cu numai 2,9%, în timp ce PIB-ul Rusiei, pentru 9 luni din 2020, a scăzut cu doar 3,5% - contrar previziunilor pesimiste”, a spus Kuzmin, completând că, până la sfârșitul acestui an, această scădere nu trebuie să depășească 4-5%.

Pentru comparație: în Statele Unite ale Americii, conform rezultatelor celor 9 luni ale acestui an, scăderea PIB-ului, față de același indicator din anul trecut, a înregistrat 2,9%, în Uniunea Europeană în aceeași perioadă, 3,9%.

Explicația constă în faptul că, în timpul crizei, multe companii din Rusia ”au reușit să-și reducă costurile, ceea ce a dus la o creștere a eficienței unei serii de întreprinderi și industrii”.

”Astăzi companiile metalurgice din Rusia se află printre cele mai performante din lume, în ceea ce privește costurile de producție, contractele futures pe petrol au fost stabile timp de cinci luni, companiile petroliere din Rusia desfășurându-și activitatea destul de bine în condițiile unor prețuri relativ mici”, arată ambasadorul.

Și, atenție la un aspect esențial subliniat de ambasador: ”Înlocuirea importurilor a devenit o parte esențială a strategiei noastre pe termen lung, în prezent, efectele sale pozitive sunt din ce în ce mai evidente atât pe piața internă, cât și în comerțul exterior al Rusiei”.

Ori, cine a urmărit evoluția după 2014, a putut vedea că aceasta a fost manevra făcută urgent și precis de Rusia – care a folosit sancțiunile internaționale ca un motiv de relansare a producției interne, ajungând să înlocuiască aproape toate produsele de import cu cele autohtone.

”Raportul dintre importurile de produse alimentare și producția internă se schimbă treptat în favoarea producătorului național”, spune Kuzmin, iar creșterea continuă a cererii pentru produsele autohtone ”devine un factor semnificativ în creșterea producției”.

În acest context de criză alimentară, Federația Rusă rămâne un lider pe piața mondială de export a cerealelor, iar pentru 2021, se preconizează cifre record la export.

”Companiile ruse au un potențial pozitiv de export nu numai în metalurgie, ci și în industria chimică, ingineria transporturilor și agricultură”, spune Kuzmin, adăugând că, ”având în vedere nivelul crescând al cooperării industriale internaționale, există potențial pozitiv de export și în domeniul producției de echipamente electronice și optice, materiale plastice și cauciuc, celuloză și produse din hârtie, etc”.

De asemenea, industria auto, industria farmaceutică și producția aeronautică, precum și dezvoltarea și exploatarea resurselor arctice ”prezintă un potențial semnificativ de export”, precizează ambasadorul.

Departe de speculațiile unor grupări politice occidentale, Uniunea Europeană rămâne cel mai mare partener comercial al Rusiei, reprezentând o proporție de peste 45% din comerțul  exterior al Rusiei.

Ambasadorul punctează: ”Impunerea de către Bruxelles a unor sancțiuni economice politizate ilegale împotriva Rusiei nu oprește cooperarea investițională la scară largă. Companiile pe care le deține mediul de afaceri european, înregistrate în Federația Rusă, nu au restricții de acces pe piața Rusiei”.

În privința României, ambasadorul arată că, în ultimii trei ani, ”dezvoltarea relațiilor comerciale și economice ruso-române s-a caracterizat prin consolidarea interesului reciproc în extinderea lor din partea oamenilor de afaceri din ambele țări”.

”Acest lucru se întâmplă chiar în pofida faptului că autoritățile de la București continuă să urmeze, ca trend, politica de „descurajare” a Rusiei, promovată sub pretextele geopolitice artificiale ale UE, NATO și SUA”, spune Valeri Kuzmin.

Din păcate, cin cifrele prezentate de ambasador, se observă o reducere semnificativă a volumului importurilor de produse românești în Rusia – iar principala scădere a exporturilor românești este la mașini, piese de schimb și echipamente (cu 23,5%), produse chimice (cu 23,8%) și industrie textilă (cu 32,7%).

”Federația Rusă este deschisă la intensificarea cooperării economice și comerciale cu România pe o bază pragmatică, reciproc avantajoasă”, spune ambasadorul rus, subliniind că  ”În acest sens, ne așteptăm în continuare ca guvernul României să sprijine această poziție și să numească un nou copreședinte al Comisiei Interguvernamentale Ruso-Române pentru cooperare economică, științifică și tehnică (CIG)”.

Ambasadorul a arătat că misiunea de afaceri a oamenilor de afaceri ruși la Ploiești, care a avut loc la începutul anului 2020, ”este foarte utilă în termeni practici”.

De asemenea, Kuzmin a explicat că Guvernul Rusiei a stabilit ca obiectiv de bază promovarea pe piețele externe a produselor industriilor prioritare de export  - producție de automobile, mașini agricole, mașini feroviare, aeronave.

”Considerăm posibilă implicarea companiilor românești în promovarea acestor produse pe piețele țărilor terțe” și, atenție, ”Pentru susținerea activității de export, în Federația Rusă a fost creat un Centru unitar de export”.

Foarte important, din acest an Reprezentanța Comercială a Federației Ruse în Bulgaria a fost acreditată și pentru România.

Întreaga intervenție a Excelenței Sale, ambasadorul Valeri Kuzmin, precum și alte detalii puteți citi pe „Vești din Rusia”. 


Asasinat în Iran – posibilă catastrofă internațională !

 


Orientul Apropiat e din nou în atenția întregii lumi! Asasinarea, azi, a directorului programului nuclear din Iran este urmată de un anunț grav – va urma o ripostă, iar vizat pare a fi Israel

Tensiunile au crescut din nou între statele cu cele mai puternice forțe militare din Orientul apropiat, Iran și Israel.

Asasinarea directorul programului nuclear din Iran, Mohsen Fakhrizadeh, chiar în apropierea  Teheranului a fost urmată de o amenințare cu o ”lovitură fulgerătoare” ca ripostă.

”Vom lovi ca fulgerul asupra asasinilor acestui martir şi îi vom face să regrete acţiunea”, a declarat Hossein Dehghan, consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, transmite presa internațională.

Dar, mai grav este că Iranul consideră Israelul are ”un rol” în acest act – deci, implicit, riposta s-ar îndrepta contra acestuia.

”Teroriştii l-au asasinat pe un eminent om de ştiinţă iranian”, a scris pe Twitter ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, subliniind că ”acest act de laşitate, care prezintă indicii serioase privind rolul Israelului, arată disperarea pentru acte beligerate a autorilor”.

Șeful diplomației iraniene cere comunității internaţionale ”să pună capăt ruşinoaselor standarde duble şi să condamne acest act specific terorismului de stat”.

Inițial, Teheranul a anunțat, prin Ministerul iranian al Apărării, că ”Elemente teroriste au atacat maşina lui Mohsen Fakhrizadeh, directorul Centrului militar de Cercetare şi Inovare. Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav şi a fost transportat la spital”.

”Din nefericire, echipa medicală nu a reuşit să îl resusciteze. Acest om de ştiinţă şi manager a devenit martir”, a anunţat Ministerul Apărării de la Teheran.

Este de așteptat ca orele următoare să aducă necesarele clarificări pentru a nu se ajunge la conflicte și o situație care ar prune întreaga lume în pericol – și ar putea genera o adevărată catastrofă internațională.



sursa:https://ro.sputnik.md/International/20201127/32675439/Asasinat-Iran--posibil-catastrof-international.html

INCENDIU de amploare la Moeciu, Brașov. ARD pensiuni

 



Un incendiu de amploare a izbucnit într-o zonă turistică de lângă Brașov. 

"Intervenim la un incendiu ce se manifestă la acoperișul unei locuințe în Moieciu de Sus, suprafața afectată fiind de aproximativ 500 mp. Acționăm cu 5 mașini de stingere, 1 autoscară, 1 ambulanță SMURD. De asemenea acționează echipaje de la SVSU Bran, Râșnov și Cristian. 

Din primele informații în locația de la care a pornit incendiu erau persoane cazate, acestea s-au autoevacuat, o singura persoana a suferit un atac de panica și a primit îngrijiri medicale

Incendiul s-a extins la alte 2 locuințe aflate în vecinătate", transmite ISU Brașov.

Reacția Poliției
 

"Astăzi, 28 noiembrie 2020, în jurul orei 16.00, Poliția Stațiunii Bran a fost sesizată prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că la un imobil situat pe raza localității Moieciu de Sus din județul Brașov se desfășoară un incendiu. 

În urma incendiului nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale, respectiv un imobil, care a ars în totalitate și alte două imobile, care au ars parțial, ca urmare a propagării flăcărilor la nivelul acestora. 

Polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor izbucnirii incendiului, în cadrul unui dosar penal", a declarat Nadia Olaru, IPJ Brașov.


sursa:https://www.dcnews.ro/incendiu-de-amploare-la-moeciu-brasov-ard-pensiuni_786930.html

Miza Sărbătorii Sfântului Andrei

 


Cel mai naiv și cel mai ateu dintre români trebuie și poate să înțeleagă că mizele luptei care se dă în aceste zile în comuna Ion Corvin din județul Constanța, Arhiepiscopia Tomisului, nu este nici combaterea pandemiei Covid 19 nici calitatea comunicării dintre stat și BOR, ci instaurarea sau refuzul dictaturii și distrugerea sau păstrarea identității naționale.

Printr-o coincidență pe care, desigur, creștinii o numesc Dumnezeu iar agnosticii întâmplare cu forță de simbol, o bătălie decisivă se dă tocmai în jurul altarului dedicat Ocrotitorului sacru al României. Prostia și neam prostia autorităților de la Constanța, proiecție locală a prostiei și neam prostiei guvernanților de la București, sunt perdeaua de ceață care face mai dificil de observat adevăratul chip al primejdiei și adevăratul premiu al confruntării.

Nu trebuie să fii credincios și nici să îi admiri pe preoții și ierarhii BOR pentru a pricepe că biruința celor cu credință în Dumnezeu pe frontul micii comune dobrogene înseamnă biruința democrației, adică a poporului, și biruința valorilor noastre spirituale specifice, fără de care neamul dispare dizolvat în masa gelatinoasă a celor fără identitate. Principalul nostru vrăjmaș acum nu este virusul, ci sunt forțele antidemocrate și antinaționale de la Constanța, din București, din Iași, din Timișoara, din Cluj și de pretutindeni.

De virusul SARS-CoV 2, s-a dovedit, cei mai mulți scapă. De virusul dictaturii, de cel al uniformizării culturale și de cel al necredinței, odată contaminați, nu scapă nimeni. Uitați, deci, de “războiul cel mic” și mergeți la “războiul cel mare”! Chiar dacă unii îl vor pierde pe primul, cu toții îl vom câștiga pe cel de al doilea. Căci în noi este număr și putere; puterea copleșitoare a celor fără de putere. Dacă cel de al doilea va fi pierdut, chiar și cei care îl vor câștiga pe cel dintâi își vor dori să fi fost învinși.

Naziștii au spus că oamenii trebuie să le accepte măsurile criminale întrucât ele sunt “spre binele lor”. Bolșevicii au distrus trupuri și suflete, deopotrivă, sub cuvânt că este spre “binele poporului”.

Nu vă mai lăsați seduși de aceste minciuni! Nu acceptați binele de tinichea, sacrificând binele de aur.

Nimeni nu știe mai bine decât noi care este binele nostru. Oricum nu vom afla asta de la năimiții intereselor străine, fără neam și fără Dumnezeu. Și în orice caz, nu putem admite că binele nostru stă în moartea libertății și a identității noastre.

Nu vă fie frică! Îndrăzniți! Puteți învinge răul!

sursa:https://www.cotidianul.ro/miza-sarbatorii-sfantului-andrei/

Teodosie îi cheamă la rugăciune pe Orban şi Iohannis

 


Arhiepiscopia Tomisului și ÎPS Teodosie invită autoritățile statului, de la președinte, premier, până la autorități locale, să ia parte la sărbătoarea națională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Arhiepiscopia Tomisului, 30 noiembrie este zi de sărbătoare națională legală, în care ortodocșii și catolicii români îl cinstesc pe Sf. Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi.

Cu această ocazie, „Arhiepiscopia Tomisului și Înaltpreasfințitul Teodosie, personal, invită autoritățile de Stat centrale și locale (Președinte, Premier, membri ai Guvernului, parlamentari, Prefect, Președinte al Consiliului Județean, primari, consilieri județeni și locali etc.) să ia parte la sărbătoarea națională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei”, transmit oficialii Arhiepiscopiei.

Astfel, sâmbătă, de la ora 22.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Acatistul Învierii Domnului și Acatistul Sfântul Apostol Andrei la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, iar duminică, 29 noiembrie, și luni, 30 noiembrie, de la ora 8.45, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța.

Arhiepiscopia Tomisului a cerut la Tribunalul Constanţa anularea unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care se interzicea ca la pelerinaje să participe alte persoane în afara celor care au domiciliul în localitatea unde se desfășoară. Solicitarea a fost, însă, respinsă.

ÎPS Teodosie i-a scris premierului că nu va îngădui ca dreptul de a-l cinsti pe Sfântul Andrei să fie călcat în picioare: „Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa?”. ÎPS Teodosie a amintit și de revoluția din 1989: „Nu subestimați dorința oamenilor de a striga în stradă”.

La rândul său, premierul Ludovic Orban i-a transmis ierahului că sfatul său este ca ÎPS Teodosie să îndemne credincioșii la respectarea regulilor.

Patriarhia Română a cerut joi autorităților ca, în mod excepțional, să permită, pe 30 noiembrie, pelerinajul la Peştera Sfântului Apostol Andrei, din comuna Ion Corvin, judeţul Constanţa, cu respectarea tuturor regulilor sanitare.
Sfântul Apostol Andrei s-a născut în Betsaida, localitate aflată pe malul lacului Ghenizaret din Galileea, şi este fratele Sfântului Apostol Petru. Inițial era ucenicul Sfântului Ioan Botezătorul, de la care aude că Hristos este Mesia Cel așteptat. Astfel, devine ucenic al lui Iisus Hristos, chemând și pe fratele său, Simon, care va deveni Apostolul Petru. De aceea este numit Cel dintâi Chemat.

Cei doi au renunțat la îndeletnicirea de pescari, i-au urmat lui Hristos și, după Învierea Domnului, au devenit „pescari de oameni”, adică apostoli. După Înălţarea Domnului, sorţii au decis ca Andrei să propovăduiască în Bitinia, Tracia, Macedonia şi Sciţia Minor (Dacia Pontică, Dobrogea de astăzi, în cetăţile Tomis, Callatis, Histria), apoi Bizanţ şi Grecia. De aceea este cunoscut drept „apostolul românilor”.

În 30 noiembrie este Praznicul Sfântului Apostol Andrei şi se organiza pelerinajul de la Peştera şi Mânăstirea Sfântul Apostol Andrei.

sursa:https://www.cotidianul.ro/teodosie-ii-cheama-la-rugaciune-pe-orban-si-iohannis/

Trădarea profesorilor. ”Ei ne-au învăţat tot felul de prostii şi neadevăruri.”

 


Mi-a zis asta Temistocle Popa, într-un discurs stradal, apoteotic, pe teme politice. Politica din România, a decretat el sus și tare, e țăndări pentru că profesorii. Pentru că profesorii ce, am vrut eu să știu! Temistocle Popa a continuat trăgându-se de mânecă. În mod evident, profesorii ne-au trădat învăţându-ne.

Ne-au învăţat tot felul de prostii şi neadevăruri. Nici un profesor nu a avut curajul să se îndoiască de teoriile cu care ne-au burduşit. Le-au repetat obsesiv şi ne-au chinuit punându-le să le memorăm şi să le repetăm obsesiv. Din acest motiv, profesorii ne-au trădat sistematic. Şcoala de tip fabrică nu ne-a pregătit pentru viaţă în nici un fel. Ne-a crescut ca pe nişte râme sau ca pe nişte orbeţi. Nouă ne-a plăcut pentru că, în aiureala noastră existenţială ne-am împotrivit sistematic profesorilor şi nu adevărurilor mincinoase pe care ni le-au predat cu aplomb, cu dragoste şi pasiune, înfocat sau complet ţăcănit.

Ţicneala școlii de tip fabrică ne-a distrus sufleteşte dar nici unul dintre noi nu are curajul s-o recunoască. A sosit vremea să vedem adevărul. Chiar dacă asta ne va îngrozi sau ne va pune pe noi înşine sub un mare semn de întrebare. Sfărâmarea liniarității, fie ea şi literară, e abia la început. În multe dintre textele construite în real sunt dovezi clare de ficţiune. A fi constructor de ficţiuni înseamnă a-ţi asuma riscuri inimaginabile? Politica e o croazieră nevinovată şi un artificiu pe când construcţia politicii e insurgentă, e zbatere nebună, şansă, haos şi semantică perversă şi nu numai atât… e viaţa?

Şi dacă politica nu şi-a spus ultimul cuvânt? Noile forţe de creştere ale politicii înaintează în lumina reflectoarelor drept în Era Complexităţii. Era Complexităţii este un concept vălurit şi nonliniar care se vălurește înspre ştiinţă şi ficţiune, spre euforia burselor şi fondurilor de investiţii, înspre utopia de pe strada ta virtuală, e cyberpunk în lupta cu dinozaurii science fiction sau dinozaurii politicii prăfuite, e fantasy în frăţia inelului sau în actele intelectualilor, sunt artele imaginarului teleportate şi perversitatea imaginarului folosit în războaiele de nişă, cluburi, forumuri şi reviste virtuale, e corporalitatea vălurita şi centrul de greutate narativa, e creierul vălurit şi noua gândire science fiction non-liniara, e utopia asimetrica şi războiul imaginilor nebune din marketing, sunt scriitorul sau omul de afaceri văluriți fără să ştie şi valul de navigatori care sunt văluriți de house, rap, techno, jazz, free, horror, cyberpunk, new wave, fantasy, black fantasy, funky SF, techno, free fantasy, pop SF, samba, horror, fiction tango, heroic fantasy, advertising, leadership, public relations, outdoor, publicity?

Forţele de Creştere trebuie să lupte! Dar Vechii Potentaţi Literari construiesc paternalismul în mod pervers. Cine va câştiga?! Cântecele de sirenă, perverse şi înşelătoare, ideologiile prăfuite şi tămâierea ar putea fi oare pericole pentru Forţele de Creştere? Fervoarea Cruciadei le va arde căci organizarea superioară a enciclopediilor se face prin fracturi şi bifurcaţii în timp ce sentimentalismul şi dulceaţă criticului desuet sunt ale evoluţiei şi ale deşertăciunii care duc sublimul şi spiritul critic în pustiu.

Sutele, miile, milioanele de oameni numiţi de văluririle politicii sunt acelaşi lucru cu sutele, miile, milioanele de oameni numiţi cu numele tău sau cu numele lui scolopendra sau akasha sau foxman sau sau brutalistu sau greenfield, sau kolonelu sau rufio sau GabiD sau Miki sau Dorian Gray, sau Mohamed sau Ando, sau Gaţu sau Hagi sau Spartacus sau Gloria Gaynor sau Andreea sau Vadim sau Elinor sau Kurt sau Vasea sau Jaques sau Pinalti sau Becali sau tanti Aglaia sau tanti Coca sau Indigo sau Live sau Crocodilu sau Sâmbure de Adevăr sau Băsescu sau Mata Hari sau Vladimir Putin sau Fidel Castro sau Pound sau Nana sau Madonna sau Ghandi sau nea Gică sau Maricica sau Oana Zăvoranu sau Traian Băsescu sau Dalida sau Mariana de la Trei sau Gina de la Podu de Gheaţă, sau Aurel de la Pepsi Gratis sau Viorel Hrebenciuc sau Vladimir Putin sau nea Tase sau Thedor Stolojan sau Gabriela Filip sau decât_nume sau Piratu sau Zombi sau Ochi de Şoim sau Pişikeru sau Asimov sau Mihaela sau Gina sau Fernandel sau Eminem, Elvis sau Diana sau Bush sau Papa Pius sau Marquez sau Brad Pitt sau Angela Davis sau Dalida sau Ada Milea sau Nefertiti sau Birlic sau Mihail Eminescu sau Bacovia sau generalul Antonescu sau Tiberiu Georgescu sau Ina Eyre sau lord Johnson sau Kuzmici sau Paul Sartre sau Ohanesian sau Munte Alb sau Sunt Tzu sau sau Pitoşkin sau Bruce Lee sau Iulianes 31 sau Konde sau Ghiţă Paloşanu sau Obama sau Ford sau Alimoş sau Guzganu sau Bambi sau Pişicherone sau Piedone sau Gimbei sau Akan sau Abu Kadâr sau Ştrul sau Qi şi încă şi încă până în vălurirea tuturor veacurilor care, de fapt, sunt nesfârşita magie a oceanului de nume din toate timpurile!

sursa:https://www.cotidianul.ro/tradarea-profesorilor/

Gheorghe Piperea: „O fi prostie, improvizație, potriveală?”

 


Începând cu 11 noiembrie, Legea privind sancționarea activităților comerciale ilicite nr.12/1990 a fost abrogată, prin Legea nr.222/2020.

În plină recrudescență a fenomenului de comercializare ilicită cu dispozitive medicale, teste covid, măști și dezinfectanți, Parlamentul se trezește să abroge venerabila lege, care prevedea ca sancțiuni complementare, pe lângă amendă,

(i) retragerea autorizației de funcționare,
(ii) suspendarea pe 6 luni a activității sau chiar
(iii) închiderea unității.

Se vând cu milioanele măști/cârpe în benzinării, supermarketuri și piețe agro sau târguri China style,
Se practică pe față, cu oblăduirea autorităților, înșelătoria comercializării măștilor “medicale”, care ar “proteja” contra virusului, numai că sunt cel mult niște “acoperitoare faciale”,
Se vând teste covid în parcarea de la mall, fără autorizație de funcționare,
Se efectuează sute de mii, poate chiar milioane de teste covid ne-autorizate metrologic,
Se recoltează și plătesc gros teste la clinici care aparțin “eroilor din linia întâi” și se prelucrează la spitalele publice unde aceștia sunt șefi…

Și, ce să vezi, legiuitorul vieții găsește potrivit să abroge legea care ar fi permis o oarecare curățenie în acest grajd al lui Augias, populat cu o asemenea faună feroce, de adevărați agenți patogeni ai economiei și societății, în ansamblul ei, care fac profit pe seama fricii, panicii și suferinței noastre…

O fi prostie, improvizație, potriveală?

Sau efectul unei atente acțiuni de lobby?

Nu de alta, dar am văzut zilele trecute un spectacol ciudat, în care ministrul economiei, andosat de președintele coloniei himself, au declarat că au descoperit gaura din covrig – cică 60% din numărul măștilor de “protecție” comercializate în România sunt fie neconforme, fie cel mult la nivel de cârpe de pus inutil pe față (ca să aibă supușii sentimentul că sunt în siguranță și ca să își poată auto-construi mitul de erou al luptei cu pandemia, ca în reclame).
Oare nu se știa nimic de acest fenomen, pe care unii ca noi, negaționiștii, dez-informatorii, l-am arătat cu degetul acum 3-4 luni?

Oare nu s-a așteptat abrogarea Legii nr.12/1990 pentru a se face această “dezvăluire”?

PS Celor interesați de mijloace de sancționare drastică a acestui comerț ilicit (cocoloșit de guvern și parlament) le atrag atenția că există Legea nr.99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, care prevede sancțiuni similare Legii nr.12/1990, numai că agentul constatator principal nu este ANPC, ci primăria. Iar primăriile din Capitală, din Cluj, Timișoara, Sibiu, Brașov, Constanța, Iași nu vor face nimic, absolut nimic, pentru a deranja planurile sponsorilor politici “dă driapta” de profit din panică și suferință. În plus, există și boicotul.

sursa:https://www.cotidianul.ro/gheorghe-piperea-o-fi-prostie-improvizatie-potriveala/

Neo și promarxiștii, precum și ateii îngîmfați atacă Parlamentul

 


De 30 de ani, compatrioții noștri își exersează spiritul critic asupra Parlamentului și asupra parlamentarilor. Tot românul patriot se grăbește să dea vina pe Parlament și pe parlamentari, deși, contractele bănoase sunt la Guvern și la agenții. Nu întîmplător, minerii au năvălit în Parlament, și, tot nu întîmplător, o minte luminată a țării noastre, poetul Ioan Alexandru, a pus o cruce care să apere instituția.
Nemernicii, neo și promarxiștii, precum și ateii îngîmfați trec în iureș și peste cruce, și peste parlamentarism, ignorînd sau nepricepînd că aceasta este inima mecanismului democratic dintr-o țară. N-o să uit niciodată mintea de marinar afumat a lui Traian Băsescu, cel care s-a fotografiat cu o mătură și s-a etalat pe stâlpii de iluminat cu mătura în brațe, el arătîndu-se populației ca fiind măturătorul șef al parlamentarilor. Odios mesaj fără cap! Ceva i-a ieșit, mahalagiului marin. A măturat credibilitatea Parlamentului României, ducînd-o în derizoriu.
Și presa, cu toată oastea ei pestriță și din ce în ce mai neinstruită, s-a suit cu picioarele pe Parlament. Pentru omul prost, acuzele la adresa Parlamentului sunt un loc comun. Țara și populația o duc greu din cauza parlamentarilor. Nu a Guvernului, nu a vicierii mecanismului democratic de serviciile secrete. Parlamentarii fură, strică, distrug, legiferează prost etc. Miniștrii sau generialii, nici vorbă. Ei sunt crema patriei! Poporul păcălit nu are nici o vină că a căzut în mrejele hahalerelor și a sforarilor! Spiritul său civic este impecabil și curat ca lacrima, deși nu i-a supus niciodată pe candidați la un examen sever. Nu i-a întrebat niciodată pe candidați și nici pe politicieni ce isprăvi au făcut în viață lor și care sunt performanțele lor profesionale! Alegătorii n-au nici o vină pentru că sunt alegători. Votează și cer! Și au dreptul să primească. Și se spală pe mîini de orice răspundere. Cetățenii români se derobează de orice răspundere față de parlamentari și le cer acestora performanțe, deși, nici ei nu le prea au.
Campania românească împotriva Parlamentului și a parlamentarilor este semnul mediocrității celor care o desfășoară. Din păcate, și a societății, în ansamblul ei. Mai nou, parlamentarii sunt ținta unei campanii de tip proletar, mai ceva ca pe vremea sovietelor. Să dea legi bune, care să producă bani și pentru cei mai slabi de muncă, să trăiască și ei la fel de prost ca și cei care îi votează și să nu beneficieze de un aparat funcționăresc prea mare. Ba, mai recent, sunt ținta campaniei USR-PLUS de desființare a pensiilor speciale. Să vină în Parlament numai deștepți și competenți, lăsînd treburile (dacă au) și să își suspende profesia și funcția și să tragă din greu pe nimic. Și pentru onoare! Cu leafă modestă și cu zero pensie. Să n-aibă spital și să doarmă pe la neamuri, dar să facă legi bune și să se care acasă cu buza umflată, banii urmînd să se verse în buzunarele membrilor Guvernului și ale clientelei. Așa judecată scărpinată și nemernică nu am mai văzut de la Stalin!
Inițiativa USR-PLUS de anulare a pensiilor speciale pentru parlamentari este o idioțenie. Din păcate, în loc să o contreze și să le tragă două propoziții peste bot, și Marcel Ciolacu a luat în brațe ideea aceasta tîmpită. Nici el nu pricepe că nu putem avea Parlament adevărat și puternic dacă parlamentarii sunt săraci, terfeliți de toți proștii și ticăloșii. Golănia de tip extremist a celor de la USR-PLUS este doar un truc propagandistic de anii 50, așa cum este și „Romania fără hoție”, ei fiind între hoții acoperiți de hîrtii, de vorbe și de strigătele în gura mare. Cît de mult or iubi sărăcia indivizi ca Dan Barna, Vlad Voiculescu, Clotilde Armand, Cristian Ghinea sau Dragoș Pâslaru etc, oameni care au făcut sume uriașe pe seama sau la marginea politicii, deși au fost de la bun început și încă mai sunt niște politicieni de mîna a treia?
Nici în cele mai subdezvoltate țări nu încape o asemenea minimalizare a instituției și a condiției de parlamentar cum se încearcă, acum, în țara noastră. Campania ne arată cît de înguști la minte sunt cei din noua generație, cît de ticăloși sunt creatorii de strategii și cît de departe sunt gata să meargă cu judecățile false pentru a strînge cît mai multe voturi. Căci de convertirea alegerii sau a numirii pe funcții în bani nu are rost să mai vorbim. Au făcut-o la greu și pînă acum și o vor face și mai grosolan, de îndată ce vor ajunge la putere.
Prostirea celor de la USR-Plus este voluntară și pe cont propriu! Ridiculizarea Parlamentului și a condiției parlamentarilor este cauză sigură a decăderii României

sursa:https://www.cotidianul.ro/cretinii-ataca-parlamentul/