6.08.2021

Din 63 de decese de sau cu covid declarate oficial azi, 47 sunt din alte perioade

 


Din 63 de decese de/cu covid declarate oficial azi, 47 sunt din alte perioade (bine măcar că nu le-au contabilizat pe cele din perioada cruciadelor). 

”47 dintre aceste decese sunt anterioare [...] și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate. Astfel, 6 decese s-au produs în luna septembrie 2020, 26 în octombrie 2020, 9 în noiembrie 2020, 1 în ianuarie 2021, 3 în februarie 2021, 1 în martie 2021 și 1 în aprilie 2021, în județele Bihor, Cluj, Neamț și Vâlcea”. 

Se întreabă cineva ce verificări s-au efectuat ? Vreo autopsie, vreo analiză criminalistică ? Nț. Nu se întreabă nimeni, că nu e voie de la stăpânire - tre' să ne bazăm exclusiv pe informațiile oficiale. Este, însă, evident pentru orice inteligență medie că DSP a luat din nou la mână hârțogăria și a reîncadrat cauza decesului, contrar constatării medicului care a constat, illo tempore, decesul. 

Și, cică, să ne bazăm pe ce spun medicii, că sunt specialiști ... 

Păi noi încă avem încredere în medici, iar autoritățile - nț. 

Pe de altă parte, numărul infecțiilor detectate azi este fix 89. De mai mult de o săptămână, numărul zilnic de infecții detectate este de sub 250. Indicele de infectare la mia de locuitori,  corespunzător ultimelor 14 zile, este azi de sub 0,2 în toate județele și regiunile țării. 

Așadar, stimați „luptători” contra pandemiei, de ce nu faceți un bine umanității declarând că ați invins la wresteling mexican, ridicând starea de alertă ? Uite, promit aici că o să declar că voi ați dat de pământ cu virusul cel turbat !

Nu de alta, dar regulile omese sunt în sensul că, la astfel de cifre, nu mai există răspândire comunitară a agentului patogen, deci nu mai există pandemie/epidemie. 

Până și minciunile lui Fauci, cel atât de înverșunat susținut de feisbuc & co, de bilgheiț și de J. R. Biden, a fost nevoit să recunoască trei mari minciuni - că virusul nu putea scăpa din laboratorul unde era fabricat, că nu asimptomaticii au transmis boala, ci simptomaticii (omul a zis că a fost și el obosit la un moment dar și de aia a pus un „a” lângă „simptomatic”, din greșeală; faptul că Arafat și comp au luat greșeala ca literă de biblie progresistă, băgând în spital orice „asimptomatic” prindea și țănând la porțile spitalului adevărații bolnavi, în suferință și umilință, e altă proveste, demnă de „Dineul cu proști”) și că măștile nu sunt deloc utile prevenției răspândirii virusului (deși Arafat și Streiunu-Cercel ne puneau să ținem măști ermetice pe figură chiar și la masa de Crăciun, iar Tătaru Nelu ne cerea să punem 2 măști, ca să fie bine...).   

De aceea, și minciunile și exagerările voastre vor fi devoalate, că omu' a cam început să se trezească din transa indusă de voi prin frică și amenințare.

Încetați, așadar, să ne mai insultați inteligența. 

GHEORGHE PIPEREA 

Macron, lovit intenționat. Opoziția, reacție uluitoare

 


Incident incredibil în Franța. Președintele Emmanuel Macron a fost plesnit peste față în timp ce încerca o baie de mulțime.

Șeful statului francez a fost agresat de un individ, marţi, în cursul unei deplasări, iar agenţii serviciilor de securitate au anunţat reţinerea a doi suspecţi după incident.

Marine Le Pen, unul dintre liderii opoziţiei din Franţa, a condamnat vehement, marţi, agresiunea care l-a vizat pe preşedintele Emmanuel Macron, catalogând incidentul drept „inadmisibil”.

„Este inadmisibil să fie atacat fizic preşedintele Republicii. Eu sunt principala opozantă a lui Emmanuel Macron, dar este preşedinte. Îl putem combate politic, dar nu putem îngădui nici cea mai mică violenţă la adresa lui”, a afirmat Marine Le Pen, prin Twitter.

„Chiar dacă dezbaterile politice pot fi dure, nu trebuie în niciun caz să tolerăm violenţa fizică. Condamn ferm agresiunea fizică intolerabilă care l-a vizat pe preşedintele Republicii”, a subliniat Marine Le Pen, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Mobilizarea Naţională.

„După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi”

 


Stareţul Mănăstirii Nechit din Neamţ i-a îndemnat pe oameni să nu se vaccineze întrucât efectele adverse ar fi teribile, în opinia sa. Cei vaccinaţi ar deveni zombi şi s-ar acoperi de solzi, prevede Înaltul prelat.

„Este orice, vaccin nu este. Toți cei care și-au făcut vaccinul să se aștepte la următoarele boli: boli teribile de piele, insuficiență renală, accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, boli neurologice, paralizie. Nu vor avea putere să meargă, vor fi zombi, exact cum îi vedem pe cei drogați.

Dacă mintea nu va mai funcționa la capacitatea normală, ai atentat la Dumnezeu. După vaccinare și în combinație cu noua boală, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești. Nu va exista nici o explicație cu privire la originea acestei boli. Oamenii se vor umple de solzi și cancere de sânge. Se vor umple cu răni, din care va curge lichid. Sfinţii părinţi ne profeţesc: Copiii mei, oamenii îşi vor pierde libertatea de gândire, vor fi inactivi, lucrarea celui rău va rezista, oamenii vor muri după vaccinare. Planul lor criminal, de genocid în lume, te va face să nu mai fii conştient de tine însuţi şi nici de Creatorul tău”, spune părintele.

Reamintim că, la începutul acestui an, Patriarhul Daniel le-a cerut preoţilor să se informeze despre vaccinarea anti-covid. Patriarhia a trimis un document în care se precizează că fiecare eparhie va primi un material informativ referitor la vaccinarea anti-covid.

Decizia a fost luată de Patriarhia Română după ce Secretariatul de Stat pentru Culte a trimis la Cancelaria Sfântului Sinod un material informativ intitulat ”Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”, o broșură de 18 pagini care clarifică, din punct de vedere medical, mai multe aspecte cu privire la subiectul vaccinării românilor împotriva virusului SARS­ CoV-2.

Patriarhul le-a cerut ierarhilor din Sfântul Sinod să transmită broșura către ”personalul clerical și neclerical din eparhie (ierarhi, preoți, diaconi, cântăreți bisericești, vânzători/gestionari, asistenți sociali etc., de la centrul eparhial, parohii și mănăstiri), astfel încât aceștia să aibă acces în cel mai scurt timp la informațiile și clarificările oferite de specialiști pentru a putea decide în cunoștință de cauză dacă doresc să se vaccineze”.

POTOP și FURTUNĂ în CAPITALĂ. Străzi inundate în urma ploilor torenţiale

 


Mai multe străzi din Capitală au fost inundate în urma ploilor torenţiale. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o avertizare meteo de vreme rea în mai multe judeţe din ţară.

Potrivit meteorologilor, în cursul după-amiezelor și al serilor de marți, miercuri, joi și vineri (08, 09, 10 și 11 iunie) vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 5…15 l/mp și izolat posibil peste 20…25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de 26…27 de grade, iar cele minime de 13…16 grade.

AVERTIZARE METEO.  COD GALBEN: Interval de valabilitate: 08 iunie, ora 11:00 – 08 iunie, ora 21:00

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul Munteniei, precum și în Dobrogea și Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp.

În intervalul 08 iunie, ora 11:00 – 11 iunie, ora 23:00, meteorologii au emis o informate meteo de instabilitate atmosferică. În perioada menţionată, sunt aşteptate averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii.

CASCADA BIGĂR A CEDAT SUB PROPRIA GREUTATE

 


Un perete al cascadei Bigăr din Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, cu o înălţime de aproximativ 4 metri, s-a surpat luni după-amiază. Potrivit reprezentanţilor Romsilva, Cascada Bigăr a atins dimensiuni considerabile ca greutate şi volum şi a cedat sub propria greutate.

„Cascada Bigăr s-a format în timp, prin depunerea carbonatului de calciu din apele Izbucului Bigăr, care a fost acoperit de un covor de muşchi. Carbonatul de calciu pietrifică acest covor de muşchi, care se regenerează cu noi straturi de muşchi vii, astfel încât o cascadă de acest tip creşte permanent în dimensiuni. Cascada Bigăr a atins dimensiuni considerabile ca greutate şi volum şi a cedat sub propria greutate. Menţionăm că această cascadă este într-o dinamică naturală permanentă şi în timp se va regenera, prin depunerea unor noi straturi de muşchi pietrificat. De altfel, o cascadă de acelaşi tip, cascada Moceriş, tot din Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, a suferit o surpare similară în urmă cu cinci ani, iar în zona cascadei Bigăr există urme ale unor astfel de fenomene similare petrecute în trecut”, explică reprezentanţii Regiei.

Potrivit acestora, Cascada Bigăr, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din zona Banatului, se afla în Zona de Protecţie Integrală a Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, în Rezervaţia Naturală „Izvorul Bigăr”, o zonă în care intervenţia umană este minimă, iar procesele naturale trebuie să se desfăşoare liber, acesta fiind motivul pentru care administraţia parcului nu a intervenit cu măsuri invazive, respectiv construcţii care să sprijine structura de travertin a cascadei, o astfel de intervenţie împiedicând procesele naturale.

Sursa citată subliniază că Administraţia Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa a luat toate măsurile posibile de protecţie a cascadei Bigăr, cu avizul Consiliului Ştiinţific al parcului, respectiv îndepărtarea a doi arbori uscaţi care s-ar fi putut prăbuşi peste cascada Bigăr. Singurele construcţii din zona cascadei Bigăr au fost cele pentru a asigura infrastructura de vizitare a obiectivului turistic, avizate de Consiliul Ştiinţific al parcului, acestea fiind amplasate la o distanţă care să nu afecteze cascada.

„Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva respinge cu fermitate acuzaţiile false şi lipsite de orice fundament ştiinţific ale unui ghid de turism, care a lansat în spaţiul public informaţia cum că o lucrare de captare parţială a izvorului Bigăr pentru păstrăvăria Valea Miniş, realizată în urmă cu 33 de ani, ar fi provocat prăbuşirea peretelui cascadei Bigăr. Cantitatea de apă care să favorizeze depunerile carbonatului de calciu trebuie să fie una moderată pentru a facilita acest proces natural, deci nu o eventuală micşorare a debitului de apă ar fi dus la surparea peretelui cascadei. Garda Naţională de Mediu şi Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate au fost informate imediat de către administraţia Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa despre producerea acestui eveniment. Administraţia Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, cu sprijinul Consiliului Ştiinţific, va identifica măsurile ce trebuie luate în continuare”, mai precizează Romsilva.

Cum se întâlnea Bill Gates cu femeile. Un angajat Microsoft rupe tăcerea

 


Un angajat Microsoft rupe tăcerea şi face dezvăluiri incredibile despre escapdele miliardarului.
După ce au apărut zvonuri legate de infidelităţile omului de afaceri, un angajat de la compania Microsoft face dezvăluiri. Americanul  cu o avere netă estimată, în mai 2021, la 146 miliarde de dolari venea la birou cu o limuzină Mercedes, după care folosea o altă maşină, un model Porsche, care se spune că ar fi un adevărat „aspirator de femei”.
Miliardarul pleca la volanul unui astfel de automobil sport chiar în timpul programului de lucru, susţine unul dintre angajaţi, care a subliniat că în birourile Microsoft devenise evident ce făcea Gates.
„Cu toții am presupus că asta se întâmpla când era cu femei. Știam că există multe întâlniri externe care nu erau în calendarul său”, a precizat sursa, potrivit Daily Mail.
Totuşi, o altă sursă a declarat pentru Vanity Fair că „schema Porsche” pe care ar fi folosit-o Gates pentru amante nu reprezintă decât un zvon: „El este unul dintre cei mai programați oameni de pe planetă și nu a dispărut niciodată din birou.” Alte surse au declarat presei că Bill și Melinda trăiau vieți separate de mai mulţi ani înainte ca ea să solicite divorțul în mai.
Gates este renumit pentru colecţia sa de mașini, având o preferinţă specială pentru Porsche. Recent a cumpărat un Porsche Taycan, o mașină electrică. Miliardarul a deținut anterior un Porsche 911 din 1979 și un Porsche 959 Sports – dintre care au existat doar 337.
Bill Gates a dezvăluit motivul divorţului de Melinda şi a descris căsătoria ca fiind „lipsită de iubire”. Această mărturisire a fost făcută de miliardar prietenilor de golf, înainte ca vestea separării să fie făcută publică.
„Bill a vorbit, în urmă cu ceva timp, cu prietenii apropiați pe terenul de golf şi le-a spus că mariajul a fost lipsit de iubire, că s-a terminat de ceva timp și că trăiesc vieți separate”, a declarat o sursă pentru New York Post.

Doi poliţişti români din Marea Britanie au făcut o gafă uriașă după ce au petrecut un weekend în România.

 


Doi poliţişti de origine română din Regatul Unit au fost amendaţi cu câte 2.000 de lire sterline după ce au făcut o călătorie în România. Cei doi sunt acum judecaţi de Tribunalul din Westminster.

Cei doi tineri, un bărbat de 27 și o femeie de 21 de ani, au petrecut în luna octombrie trei zile în România, timp în care și-au vizitat părinții, iar apoi s-au întors în Londra fără să intre în izolare. Ei au fost aduşi în faţa instanţei fiind acuzaţi că au încălcat regulile carantinei şi nu au stat în izolare, după ce au călătorit în România, notează Evening Standard.

Ceea ce i-a dat de gol au fost chiar imaginile pe care le-au publicat pe rețelele de socializare, lucru care i-a costat foarte mult. 

Colegii lor de muncă au fost cei care au remarcat gafa românilor, iar unul dintre ei chiar a depus mărturie, după ce, anterior, i-a pârât superiorilor. 

Ce au spus românii la proces

La proces, românul s-a apărat şi a spus că nu a fost informat că trebuie să intre în carantină, în condiţiile în care a fost plecat mai puţin de 72 de ore. El a mai fost acuzat că a minţit iniţial şi a spus că nu a fost plecat din Regatul Unit. În schimb, fata şi-ar fi cerut scuze pentru că nu a respectat izolarea şi a spus că nu ştia nici ea că sunt obligaţi să stea timp de 14 zile în izolare. 

Cei doi români mai sunt acuzaţi că nu au plătit amenda, câte 1.000 de lire sterline pentru fiecare, motiv pentru care acum sunt urmăriţi penal şi riscă să fie daţi afară din Poliţie. În plus, sunt obligaţi să plătească o amendă dublă, plus câte 290 de lire, bani care înseamnă cheltuieli de judecată şi taxe.

Cazul lor nu e singular

Potrivit aceleiași surse, cazul lor nu este unic și au existat nenumărate alte cazuri şi abateri în cadrul Poliţiei din Marea Britanie.

Un alt bărbat, în vârstă de 52 de ani, a refuzat să se autoizoleze în luna decembrie, după ce s-a întors dintr-o călătorie în Nigeria.

În plus, aceleași probleme le-a mai avut tot un bărbat de 30 de ani, care a fost amendat cu 1.173 de lire sterline de către instanţă după ce a fost dat de gol de către un vecin, care a anunţat Poliţia că nu a respectat regulile de carantină. El a fost prins în timp ce primea musafiri la el acasă, la două săptămâni de la întoarcerea din Albania.

Razie la nivel internaţional după decriptarea comunicaţiilor crimei organizate

 


Sute de persoane au fost arestate în întreaga lume în cursul unei uriaşe operaţiuni internaţionale de poliţie împotriva criminalităţii organizate, posibilă prin decriptarea comunicaţiilor codificate între infractori, a anunţat marţi poliţia federală australiană, notează AFP. 

Această operaţiune a fost declanşată de poliţia din mai multe ţări din Europa, din Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă, care a reuşit să decodifice, în timp real şi timp de trei ani, mii de comunicaţii criptate în cadrul grupărilor criminale de tot felul, a indicat poliţia australiană într-un comunicat.

La rândul său, poliţia neozeelandeză a descris operaţiunea drept 'cea mai sofisticată din lume efectuată până în prezent de forţele de ordine împotriva crimei organizate'. Interceptarea masivă a mesajelor a fost posibilă cu ajutorul unei aplicaţii numite ANoM, de care se serveau infractori din întreaga lume pentru a comunica în mod formă criptat, dar care era de fapt controlată de FBI, poliţia federală americană.

Mesajele se refereau în special la proiecte de asasinat şi trafic de droguri şi de arme, a precizat poliţia australiană care a arestat 224 de persoane din toate regiunile ţării. 'Sute de persoane au fost arestate' în afara Australiei, a adăugat aceeaşi sursă. Poliţia din Noua Zeelandă a anunţat arestarea a 35 de persoane, mai ales pentru trafic de droguri şi spălare de bani.

Aplicaţia ANoM era instalată pe telefoane mobile care, lipsite de orice altă funcţionalitate, se tranzacţionau pe piaţa neagră. Un telefon de acest tip putea comunica numai cu un alt telefon care conţinea aplicaţia. 'Un criminal trebuia să cunoască un alt criminal pentru a obţine acest material', a explicat poliţia australiană într-un comunicat.

'Aparatele au circulat şi popularitatea lor a crescut în rândul infractorilor, care aveau încredere în legitimitatea aplicaţiei, deoarece marile figuri ale crimei organizate erau garanţi ai integrităţii acesteia', a adăugat sursa. 'Aceşti influenceri criminali au pus poliţia federală australiană în buzunarul a sute de presupuşi infractori', şi-a exprimat mulţumirea şeful poliţiei australiene, Reece Kershaw, în comunicat.

'Practic, ei şi-au pus cătuşele de la unul la altul adoptând şi având încredere în ANoM şi comunicând deschis, neştiind că îi ascultăm tot timpul', a adăugat el. Operaţiunea a primit numele de cod 'Ironside' în Australia şi 'Trojan Shield' la nivel mondial, precizează Agerpres.

Atenție părinți și bunici. Vine sezonul căpuşelor. Sute de pacienţi ajung la urgenţe în fiecare an

 


”58 de copii au ajuns deja într-o singură zi la urgențe", informează Tudor Ciuhodaru, pe pagina de Facebook.

"10 lucruri bine de știut despre muşcătura de căpuşă :

1. Riscul crește în aceste zile călduroase datorită stilului sumar de îmbrăcăminte cât şi a activităţilor în aer liber în zone populate de coloniile de căpuşe.

2. Atenţie la locurile de joacă ale copiilor.

3. Evitaţi zonele în care riscul de a fi muşcati de căpuşe este mare (spaţiile verzi, tufişuri, pe sub arbori).

4. În zonele de risc purtaţi haine deschise la culoare, cu pantaloni lungi introduşi în şosete cu textură mai deasă. Alegeţi pantofi deschişi la culoare, fără orificii sau decupaje.

5. Căpuşa adultă este vizibilă pe piele (mai dificil în zonele piloase) şi trebuie scoasă imediat dar nimfele sunt foarte greu de vizualizat (arată ca un punct negru cât un varf de ac).

6. Examinați copiii la întoarcerea de la locurile de joacă.

7. Căpuşa trebuie extrasă printr-o intervenţie chirurgicală cât mai urgentă.

8. Nu strângeţi căpuşa care v-a muşcat între degete pentru a nu pompa din conţinutul său intestinal cu microbi în sângele dumneavoastră.

9. Dacă aţi încercat să scoateţi căpuşa cu penseta şi capul ei s-a rupt şi a rămas în piele, prezentararea la medic şi extragerea chirurgicală este o urgenţă pentru prevenirea infecţei şi a complicaţiilor.

10. Consultaţi imediat un medic mai ales dacă apar modificări la nivelul muşcăturii sau apar simptomele variate ale așa-numitei ,,gripe de vară” însoţită de dureri musculare, transpiraţii sau nas înfundat", a adăugat el.

"Rețineți:

1. Data la care a fost extrasă căpuşa.

2. Urmăriţi apariţia oricăror simptome ,,curioase" atât la nivel muşcăturii cât şi generale precum cele pseudogripale: febră, dureri de cap, dureri în gât, ganglioni inflamaţi, oboseală marcată și dureri musculare.

3.!!! Mai puțin de 30% de bolnavii de Lyme după mușcătura de căpușă își mai amintesc de această mușcătură (datorită dimensiunilor mici și secreției anestezice).

4. Simptomatologia bolii Lyme este polimorfă şi realizează tablourile clinice a peste 200 de afecţiuni. Nu degeaba este supranumită boala cu 1000 de feţe.", a completat medicul.