9.08.2021

LEGEA ”consumatorului vulnerabil” este o mare păcăleală !

 


Doar românii care au venituri până în 200 de lei pe lună primesc integral ajutorul de stat pentru facturi, potrivit legii consumatorului vulnerabil.

Expertul în energie Dumitru Chisăliță a comentat situația pentru Antena 3. Acesta spune că pentru facturile între 500 și 800 de lei care vor veni la iarnă, românii vor primi între 25 și 50 de lei.

„Este vorba de consumatorul vulnerabil care consumă gaze, energie electrică și lemne, dar care o folosesc exclusiv pentru încălzire. Din acest punct de vedere, suma alocată, și vorbim în special de gaze naturale, a fost extrem de mică, 250 de lei. Cei mai mulți care vor intra în această lege a consumatorului vulnerabil și vor primi bani, probabil vor primi undeva între 25 de lei și 40-50 de lei, pentru facturi care vor fi între 500 și 800 de lei la iarnă.

Nici pe cei mai nevoiași nu îi acoperă această lege. Este o altă păcăleală la ceea ce se întâmplă în momentul de față în criza energetică.”

Ajutorul de încălzire în funcție de venit

Marți a fost adoptată legea consumatorului vulnerabil, de Camera Deputaților. Persoanele care au venituri mici vor primi bani de la stat pentru plata facturilor de încălzire în această iarnă. Legea va intra în vigoare de la 1 noiembrie.
Ajutorul de încălzire se acordă în funcție de venitul mediu lunar pe membru de familie:
- în proporţie de 100% din valoarea de referinţă, dar nu mai mult decât consumul facturat, în situaţia în care venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este de până la 200 lei;
- în proporţie de 90%, în situaţia în care venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins între 200,1 lei şi 320 lei;
- în proporţie de 80%, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins între 320,1 lei şi 440 lei;
- în proporţie de 70%, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins între 440,1 lei şi 560 lei;
- în proporţie de 60%, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins între 560,1 lei şi 680 lei;
- în proporţie de 50%, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins între 680,1 lei şi 920 lei;
- în proporţie de 40%, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins între 920,1 lei şi 1040 lei;
- în proporţie de 30%, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins între 1040,1 lei şi 1160 lei;
- în proporţie de 20%, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins între 1160,1 lei şi 1280 lei;
- în proporţie de 10%, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este cuprins între 1280,1 lei şi 1386 lei;
- în proporţie de 10%, în situaţia în care venitul net mediu lunar al persoanei singure este cuprins între 1280,1 lei şi 2053 lei.

ARES, liderul cardiologiei intervenționale din România a lansat un centru de cardiologie intervențională în Spitalul Județean de Urgență Tulcea

 


Pacienții tulceni vor avea de acum acces la tratamente moderne pentru afecțiunile cardiovasculare precum infarctul miocardic acut sau aritmiile cardiace, fără a mai fi nevoiți să călătorească în alt județ. ARES, liderul în cardiologia din România, lansează centrul de cardiologie și radiologie intervențională din Spitalul Județean de Urgență Tulcea.

În cadrul unui parteneriat public privat încheiat între ARES și Spitalul Județean de Urgență Tulcea, angiograful spitalului va fi operat de ARES, care aduce la Tulcea echipa sa de medici cu experiență, cu peste 10 premiere medicale naționale și internaționale la activ.

În cadrul ARES Tulcea, pacienții vor avea parte de soluții terapeutice inovatoare pentru diverse afecțiuni din sfera cardiacă și vasculară. Astfel, în acest centru vor fi tratați pacienții cu infarct miocardic acut, boală coronariană ischemică, boală arterială periferică și diverse aritmii cardiace. Printre procedurile care vor fi accesibile pacienților tulceni se numără coronarografia, procedura de diagnostic pentru starea arterelor inimii, dilatarea vaselor de sânge cu balon și stent, implantarea de dispozitive cardiace precum stimulatorul cardiac sau defibrilatorul cardiac.

Tehnologia de care dispune noul centru de angiografie permite realizarea unor proceduri cu nivel mare de precizie și siguranță pentru pacient, cu expunere limitată la raze X și o cantitate mai mică de substanță de contrast pe bază de iod.

În cadrul ARES Tulcea vor lucra medici cardiologi intervenționiști și aritmologi cu experiență atât în spitalele mari din țară cât și în cele din străinătate: dr. Roberto Haret, dr. Denis Amet, dr. Ion Bostan și dr. Mustafa Adnan.

”Încă de când am fondat ARES, ne-am dorit să aducem medicina viitorului mai aproape de fiecare pacient. În România, asta înseamnă ca oamenii să nu mai fie nevoiți să călătorească în alt oraș sau chiar în alt județ pentru a beneficia de terapii moderne pentru afecțiunile de care suferă. Ne bucurăm că putem oferi pacienților din Tulcea, în sfârșit, proceduri sigure, fără tăieturi și cicatrice, pentru cele mai răspândite afecțiuni cardiovasculare. Într-o țară în care mortalitatea de cauză cardiovasculară este peste media europeană, să fim cât mai aproape de pacienți cu astfel de soluții este extrem de important” declară dr. Oren Iancovici, director medical și fondator ARES.

”ARES are, la ora actuală, cea mai amplă expertiză în ceea ce privește managementul unui centru de angiografie. Avem cei mai buni și experimentați medici, fluxuri de lucru bine stabilite, materiale de calitate și consilieri medicali foarte bine pregătiți care pot ghida pacientul în tot procesul internării. Venim la Tulcea cu această experiență de peste 10 ani de pionierat în cardiologia intervențională și vrem să aducem plus valoare Secției de cardiologie din Spitalul Județean, unde am găsit medici extraordinari și dedicați, cu care suntem convinși că vom face o echipă excelentă în beneficiul pacienților tulceni” a spus Iulian Pleșcan, directorul de dezvoltare ARES.

„Încă de la începutul primului meu mandat am făcut toate eforturile posibile pentru creșterea calității serviciilor medicale din județul Tulcea, iar atragerea de medici specialiști, asigurarea unor echipamente medicale performante și asigurarea unor condiții optime în Spitalul Județean de Urgență Tulcea sunt cei mai importanți pași pe care mi i-am asumat în beneficiul pacienților tulceni. Am adus aparatură vitală pentru funcționarea spitalului în parametri normali, iar acest angiograf a completat lista echipamentelor care vor duce la creșterea calității actului medical la nivelul spitalului. Acest centru de angiografie inaugurat astăzi la Tulcea asigură servicii moderne de tratament pentru afecțiunile cardiovasculare, sprijinind asfel tulcenii ce vor putea să se trateze la ei acasă, fără a mai fi nevoie să ajungă în alte zone ale țării. Sunt pași importanți pe care îi facem în asigurarea celor mai bune condiții pentru tulcenii care au nevoie de îngrijiri medicale și, alături de investiții de mare amploare, precum cele derulate cu fonduri europene, credem că, într-un final, vom pune Tulcea pe harta centrelor medicale importante ale țării” a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

ARES este prezent în spitale publice și private din București, Cluj-Napoca, Pitești și Constanța. La Constanța, laboratorul de angiografie ARES din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Andrei era până în acest moment singurul centru pentru tratarea infarctului miocardic acut din Dobrogea. În fiecare an, aici sunt salvați peste 1000 de pacienți cu infarct.

Misiunea ARES în România este să asigure accesul unui număr cât mai mare de pacienți la tratamente inovatoare care păstrează integritatea corporală. De-a lungul celor peste 9 ani de activitate, la ARES au avut loc 14 premiere naționale și internaționale.

Nelu Iordache, condamnat la 11 ani și 9 luni de închisoare cu executare

 


Nelu Iordache, supranumit Rege al Asfaltului, pentru multele contracte avute cu statul în domeniul infrastructurii, a fost condamnat la 11 ani şi 9 luni de închisoare. Decizia instanței este definitivă.

După comunicarea deciziei, Nelu Iordache poate fi încarcerat. Surse judiciare au declarat că Nelu Iordache urmează să se predea la Secția 17 de poliție București.

Afaceristul fusese preluat sub escortă de pe Aeroportul Otopeni și pus sub control judiciar la finalul lunii iulie.

Omul de afaceri Nelu Iordache era suspect de trafic de influență și dare de mită, în acest nou dosar legat de achiziții publice.

El a fost săltat de pe aeroport de procurori chiar când voia să plece către Roma, Italia, acolo unde este stabilită familia lui, la finalul lunii iulie a acestui an. 

Omul de afaceri era anchetat în mai multe dosare de corupție. În unul din ele a fost condamnat la 12 ani şi 6 luni închisoare, însă decizia nu este definitivă. În acest dosar, a fost condamnat de Tribunalul București pentru evaziune fiscală şi delapidare, fiind acuzat că a înregistrat în contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air achiziţii fictive de materiale publicitare. Prejudiciul creat statului se ridică la 2 milioane euro.

Pe de altă parte, în ianuarie 2020, Iordache a fost achitat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, într-un alt dosar de corupţie, legat de modernizarea Transalpina.

USR PLUS a ieşit oficial de la guvernare

 


Klaus Iohannis a semnat decretele privind ieşirea miniştrilor USR PLUS din Guvern, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

„Decret prin care se ia act de demisia domnului Ilie-Dan Barna, viceprim-ministru, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Decret prin care se ia act de demisia domnului Cristian Ghinea, ministrul investițiilor şi proiectelor europene, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Decret de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al investițiilor şi proiectelor europene, interimar.

Decret prin care se ia act de demisia domnului Cătălin Drulă, ministrul transporturilor şi infrastructurii, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Decret de desemnare a domnului Dan Vîlceanu, ministrul finanțelor, ca ministru al transporturilor şi infrastructurii, interimar.

Decret prin care se ia act de demisia domnului Claudiu-Iulius-Gavril Năsui, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Decret de desemnare a domnului Virgil-Daniel Popescu, ministrul energiei, ca ministru al economiei, antreprenorialului şi turismului, interimar.

Decret prin care se ia act de demisia domnului Ciprian-Sergiu Teleman, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Decret de desemnare a domnului Tánczos Barna, ministrul mediului, apelor şi pădurilor, ca ministru al cercetării, inovării şi digitalizării, interimar.

Decret prin care se ia act de demisia doamnei Ioana Mihăilă, ministrul sănătății, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Decret de desemnare a domnului Cseke Attila Zoltán, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, ca ministru al sănătăţii, interimar”, a transmis Administraţia prezidenţială.

Premierul Florin Cîțu i-a transmis miercuri președintelui României, Klaus Iohannis, demisiile miniştrilor USR PLUS şi propunerile de interimari la ministerele rămase fără conducerere după demisiile miniştrilor USR PLUS.

Iată propunerile de interimari trimise de premierul Florin Cîţu:

Florin Cîțu- Ministerul Fondurilor Europene

Dan Vîlceanu- Ministerul Transporturilor

Cseke Attila- Ministerul Sănătății

Tanczos Barna- Ministerul Cercetării

Virgil Popescu- Ministerul Economiei

Demisiile şi interimatele devin efective după ce preşedintele Klaus Iohannis semnează decretele în acest sens, care apoi sunt publicate în Monitorul Oficial.

Cîţu a trimis demisiile miniştrilor USR PLUS la Palatul Cotroceni

 


Florin Cîţu a trimis demisiile miniştrilor USR PLUS şi propunerile de interimari la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis urmează să semneze decretele prin care ia act de demisia celor şase miniştri USR PLUS din Guvern.

Demisiile şi interimatele devin efective după ce preşedintele Klaus Iohannis semnează decretele în acest sens, care apoi sunt publicate în Monitorul Oficial, conform News.ro.

Alianţa USR PLUS deţinea în Guvern portofoliile Justiţiei, Sănătăţii, Cercetării, Proiectelor Europene, Transporturilor şi Economiei. Postul de ministru al Justiţiei a rămas deja vacant după revocarea lui Stelian Ion.

De altfel, marţi, premierul Florin Cîţu a dat de înţeles că nu luase act de demisiile miniştrilor USR PLUS. „Încă analizez situaţia politică”, a spus şeful Executivului.

În privinţa demiterii secretarilor de stat din partea USR PLUS, Cîţu a spus că nu a luat încă o decizie în acest sens şi când va o va lua, va anunţa.

Toţi miniştri USR PLUS au demisionat marţi din Guvernul Cîţu. Întrebat dacă a luat act de demisiile celor de la USR PLUS, premierul Florin Cîţu a declarat „daţi-mi voie să analizez”.

„Dați-mi voie să analizez situația și când o să am un răspuns o să vin. În momentul ăsta încă analizez situația politică în care ne aflăm”, a declarat marţi premierul Florin Cîţu.

Întrebat dacă ia în calcul demiterea secretarilor de stat numiţi din partea USR PLUS, Florin Cîţu a răspuns că nu a luat încă o decizie, dar când o va lua, va anunţa public.

Întrebat dacă după discuția cu președintele Iohannis este posibil ca miniștrii USR-PLUS să-și retragă demisiile, Cîțu a răspuns: „Bineînțeles că este posibil”.

Florin Cîţu a precizat că România se va confrunta cu provocări majore în perioada următoare, precum implementarea PNRR, pandemia şi preţul energiei.

„E greu, dar eu arăt că putem merge mai departe. Aceste argumente nu ţin. Eu îmi aduc aminte că Cioloş era lângă domnul Dîncu şi nu auzeam că primarii furau bani din PNDL. E o provocare majoră pentru România, avem pandemic care este o provocare majoră.

Aştept mai multă responsabilitate de la politicienii români, sunt oameni de stat, nu doar copii răsfăţaţi”, a mai spus Florin Cîţu, după şedinţa de guvern în care a fost adoptată rectificarea bugetară.

Florin Cîţu a mai spus că încă mizează „pe maturitatea celor de la USR PLUS”.

Premierul Florin Cîţu a declarat că guvernarea continuă, iar PNL este „un partid responsabil” care a dat deja un vot pentru susţinerea prim-ministrului.

„Iohannis şi-a ales altă mireasă, îmbrăcată în roşu”

 


Emanuel Ungureanu a spus că președintele Klaus Iohannis pare să fi făcut o alianță cu PSD. ”Cred că domnul Iohannis și-a ales o altă mireasă și acea mireasă este îmbrăcată în roșu. Este o veche iubire a domnului Iohannis de pe vremea USL și se numește PSD. Domnul Iohannis curtează o altă mireasă politică, cea cu care a mai avut o căsnicie de care a fost mai mulțumit decât căsnicia cu năbădăi dintre PNL și USR.

Există acest semnal non-verbal. Chiar dacă nu i-a spus domnului Barna, faptul că domnul președinte este atât de absent în relația cu USR, ca să nu spun că este arogant și distant față de o bună parte din electoratul cu votul căruia a ajuns președinte. Iohannis, după cum se vede, este președintele doar a unei părți din PNL și a unei părți din PSD care îl sprijină pe domnul Cîțu să ajungă președintele PNL”, a spus Emanuel Ungureanu.

Zeci de parlamentari PNL, susţinători ai lui Orban, anunţă că resping orice colaborare cu PSD şi acuză tabăra Cîţu că ar dori un USL 2.0: ”Florin, are you kidding me? Cum de ne-ai adus aici? Tu lângă PSD şi negociindu-se pentru tine cu PSD? Incredibil”

Peste 30 de parlamentari PNL, susţinători ai lui Ludovic Orban la congresul din 25 septembrie, au transmis un val de mesaje pe Facebook prin care cer taberei Cîţu să se delimiteze de orice colaborare cu PSD şi să nu încerce formarea unui nou USL. Mesajele vin în contextul în care senatorii şi deputaţii din tabăra Cîţu, membri în Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au reuşit, cu sprijinul tacit al PSD, blocarea dezbaterii moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR împotriva guvernului.

”Aşa începe totul… PSD cere. PSD comandă PNL ceea ce trebuie să facă. PSD să fie servit. PSD aşteaptă ca PNL de la guvernare să îi rezolve urgent ….. x, y, z. Indiferent de argumentele de bun simţ. Florin, are you kidding me? Cum de ne-ai adus aici? Tu lângă PSD şi negociindu-se pentru tine cu PSD? Incredibil”, a scris pe Facebook Violeta Alexandru, fosta preşedintă a PNL Bucureşti, şi una dintre apropiatele lui Ludovic Orban.

”Ii invit pe colegii care cocheteaza cu optiunea unei sustineri a PSD sa reflecteze bine ce spatiu de manevra din perspectiva reformelor ar mai avea un guvern liberal in respectiva ipostaza. Cum vom putea duce la indeplinire agenda de reforme pe care ne am asumat-o? Cu ce costuri?”, a scris şi fostul ministru al Finanţelor, Alexandru Nazare, revocat din funcţie de Florin Cîţu.

”PNL nu doreşte un USL 2.0. Ce este cert, nu dorim o altă faţetă a USL-ului şi nu vom primejdui viitorul României prin acceptarea unei alianţe toxice pentru obţinerea unei majorităţi parlamentare. Astfel încât, singura soluţie pentru România este coaliţia de dreapta PNL-USRPLUS-UDMR”, a scris, la rândul său, deputatul liberal de diaspora Valentin Făgărăşian.

”Un guvern minoritar PNL, susţinut tacit de PSD, este inacceptabil din punct de vedere politic! O astfel de construcţie ar avea repercursiuni dezastruoase asupra Partidului Naţional Liberal, aşa cum s-a mai întâmplat… Am fost unul dintre cei care au criticat vehement formarea USL şi istoria a dovedit că asocierea cu PSD a fost una extrem de nocivă. De asemenea, situaţia economică a ţării nu ne permite să facem experimente populiste, marca PSD. Avem nevoie de continuarea investiţiilor, a reformelor din instituţiile statului şi de măsuri sustenabile de creştere economică şi dezvoltare”, a scris şi deputatul PNL Adrian Miuţescu, preşedintele PNL Argeş.

”Eu nu îmi doresc un Guvern PNL susţinut de PSD, cine vrea o majoritate cu PSD face rău nu doar PNL-ului, ci electoratului nostru care ne-a mandatat cu încredere. Singura soluţie posibilă în haosul în care ne aflăm acum este continuarea actualei coaliţii de guvernare, care are deja sprijinul românilor”, a scris deputatul Antonel Tănase, fostul şef al cancelariei pe vremea când Orban era prim-ministru.

”Pe 6 decembrie, românii ne-au ales să punem în aplicare programul de dezvoltare a României prezentat în campania electorală. În calitate de senator al Partidului Naţional Liberal, am fost ales de cetăţenii judeţului Mureş pentru o guvernare liberală fără PSD! Nu voi accepta şi nu voi susţine o nouă majoritate în Parlament cu PSD. Prin Noi Înşine!”, a scris pe Facebook deputatul Ioan Chirteş, preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI.

Raluca Turcan este mulţumită de banii primiţi de la Guvern

 


Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunţă că banii de la rectificarea bugetară vor fi folosiţi pentru contractarea de expertiză pentru reforma sistemului de pensii şi pentru cea a salarizării, dar şi pentru achiziţia de echipamente şi salarizarea personalului suplimentar implicat în procesul de digitalizare.

Raluca Turcan este mulţumită de banii primiţi azi de la Guvern. ”Prima rectificare bugetară din acest an asigură finanţarea necesară accelerării reformelor iniţiate de Ministerului Muncii în domeniul pensiilor şi al salarizării. Astfel, bugetul asigurărilor sociale de stat a fost suplimentat cu 2 milioane de lei, sumă care va asigura contractarea de expertiză pentru reforma sistemului de pensii şi pentru cea a salarizării, precum şi achiziţia de echipamente şi salarizarea personalului suplimentar implicat în procesul de digitalizare, din casele judeţene de pensii. Respectarea calendarului propus prin PNRR pentru finalizarea procesului de digitalizare a dosarelor de pensii, adică prima etapă a reformei, presupune în mod obligatoriu angajarea pe perioadă determinată a încă 1000 de persoane şi achiziţii de echipamente şi dotări suplimentare, iar acum bugetul permite acest lucru”, a scris, marţi ministrul Muncii, pe Facebook.

”Prima rectificare bugetară din acest an asigură finanțarea necesară accelerării reformelor inițiate de Ministerului Muncii în domeniul pensiilor și al salarizării.

Astfel, bugetul asigurărilor sociale de stat a fost suplimentat cu 2 milioane de lei, sumă care va asigura contractarea de expertiză pentru reforma sistemului de pensii și pentru cea a salarizării, precum și achiziția de echipamente și salarizarea personalului suplimentar implicat în procesul de digitalizare, din casele județene de pensii. Respectarea calendarului propus prin PNRR pentru finalizarea procesului de digitalizare a dosarelor de pensii, adică prima etapă a reformei, presupune în mod obligatoriu angajarea pe perioadă determinată a încă 1000 de persoane și achiziții de echipamente și dotări suplimentare, iar acum bugetul permite acest lucru.

Pe parcursul acestui an, au crescut veniturile colectate din contribuțiile angajaților și a crescut sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale de stat. Astfel, BASS nu mai are nevoie de subvenția de 16,77 miliarde de lei de la bugetul de stat, prevăzută la începutul anului, ci doar de 13,4 miliarde de lei. Prin urmare, rectificarea de astăzi prevede diminuarea acestei subvenții cu 3,3 miliarde de lei. Sumele necesare pentru plata pensiilor, ajutoarelor sociale și a celorlalte drepturi sunt prevăzute în bugetul asigurărilor sociale și vor fi achitate la timp beneficiarilor, ca și până acum.

Tot la rectificarea de astăzi, a fost majorată cu 547 milioane de lei subvenția pentru echilibrarea bugetului pentru șomaj, pentru a putea susține cheltuielile pentru aplicarea măsurilor de sprijin destinate angajaților și angajatorilor.”

Ministrul afirmă că, pe parcursul acestui an, au crescut veniturile colectate din contribuţiile angajaţilor şi a crescut sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale de stat.

”Astfel, BASS nu mai are nevoie de subvenţia de 16,77 miliarde de lei de la bugetul de stat, prevăzută la începutul anului, ci doar de 13,4 miliarde de lei. Prin urmare, rectificarea de astăzi prevede diminuarea acestei subvenţii cu 3,3 miliarde de lei. Sumele necesare pentru plata pensiilor, ajutoarelor sociale şi a celorlalte drepturi sunt prevăzute în bugetul asigurărilor sociale şi vor fi achitate la timp beneficiarilor, ca şi până acum”, a mai anunţat ministrul.

Raluca Turcan a mai precizat că, tot la rectificarea de astăzi, a fost majorată cu 547 milioane de lei subvenţia pentru echilibrarea bugetului pentru şomaj, pentru a putea susţine cheltuielile pentru aplicarea măsurilor de sprijin destinate angajaţilor şi angajatorilor.

Raluca Turcan, anunţ şi despre salariul minim:

”Discuțiile privind stabilirea salariului minim pe economie, dar și a mecanismului de creștere au continuat astăzi în cadrul Consiliului Național Tripartit, cu confederațiile sindicale și patronale, sub coordonarea premierului Florin Cîțu.

Cu toții suntem de acord că nivelul salariului minim trebuie să crească, iar mecanismul de majorare să nu mai fie un instrument politic, ci să fie bazat pe criterii obiective.

Am stabilit cu partenerii sociali că este nevoie de un calendar mult mai strâns pentru a analiza toate propunerile și datele economice, astfel încât, la sfârșitul lunii octombrie să putem avansa o variantă agreată a salariului minim.

Așa cum ne-am angajat, predictibilitatea este un element important pentru mediul economic, dar și o dovadă de respect față de partenerii noștri sociali.”